دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 دی 1399 - 00:03
تحقق رویای رویش/ 12؛

روایت یک روز در رویان/ پشت زوج‌های جوان به تلاش محققان ایرانی گرم است

پژوهشکده تولیدمثل رویان با 6 گروه علمی و هفت کارگروه پژوهشی تلاش می‌کند تا روش‌های نوینی برای تشخیص و درمان ناباروری ارائه داده و رویای فرزندآوری زوج‌ها را محقق کند.
کد خبر : 550622
157107217.jpg

گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، نام پژوهشگاه رویان با درمان ناباروری پیوند خورده است. این حقیقت را حتی می‌توان در حال و هوای محوطه اطراف پژوهشگاه و بیمارستان تحقیقاتی نیز احساس کرد. زوج‌های بسیاری از گوشه و کنار کشور به امید تحقق رویای تولد فرزندشان به این پژوهشگاه مراجعه می‌کنند. مرد و زن با دست‌هایی مملو از جواب آزمایش، دستور پزشک، پرونده و دارو از این سو به آن سوی می‌روند. نحوه راه رفتن افراد نیز در این محیط متفاوت است، هر قدم پر شده از امید، تلاش و نگرانی.


حتی با وجود شیوع کرونا نیز محیط داخلی بیمارستان پر از زنان و مردانی است که پشت در بخش‌های مختلف و پشت در مطب پزشکان به انتظار نشسته‌اند. چهره‌های ماسک پوشیده‌ای که پر از احساس هستند. ترس، غم، امید، نگرانی، شادی و... از دریچه چشمان مراجعه‌کنندگان به بیرون می‌تراود. متخصصان و پزشکان با روپوش‌های سفید در راهروهای بیمارستان رفت‌وآمد می‌کنند تا به نظر پزشک دیگری را درباره بیماری بپرسند یا از متخصص دیگری مشاوره بخواهند. در این میان پرستاران و کادر درمان نیز با روپوش‌های سبز تیره از این سو به آن سو می‌روند تا جواب آزمایش‌ها را به دست پزشکان برسانند.


حیاطی برای حیات امید


 وقتی تحمل این فضای پراحساس و پرتکاپو برای مراجعه‌کنندگان دشوار می‌شود، به حیاط پناه می‌برند. زوج‌های بسیاری در حد فاصل بین بیمارستان و محوطه سبز کوچکی که به بوفه و نمازخانه می‌رسد، به چشم می‌خورند که در گوشه‌ای یا روی نیمکتی استراحت می‌کنند. هر گوشه و هر زوج داستان متفاوتی برای خود دارد؛ زوجی کنار دیوار زیرانداز انداخته و از فلاسک چای می‌نوشند، مردی که به همسر باردارش کمک می‌کند تا از پله‌ها پایین بیاید، زوجی که بی‌حوصله و باعجله راه می‌روند، مردی که تنها بر سر یکی از میزهای بوفه نشسته و به بخار لیوان روبه‌رویش زل زده است، زنی که غرق در دریای افکارش با حسرت به شکم‌های برآمده زنان باردار نگاه می‌کند.


 پژوهشکده تولیدمثل رویان کارنامه درخشانی در درمان ناباروری دارد و پژوهشگران و متخصصان آن با تمام وجود تلاش می‌کنند تا رویای باروری زوج‌ها را به حقیقت تبدیل کند. این پژوهشکده شامل 6 گروه پژوهشی اخلاق و حقوق پزشکی، اندوکرینولوژی و ناباروری زنان، تصویربرداری تولیدمثل، جنین‌شناسی، ژنتیک تولیدمثل و ناباروری مردان  می‌شود که در حوزه تحقیقات و درمان فعالیت می‌کنند. همچنین هفت کارگروه در پژوهشکده ایجاد شده تا تعامل میان گروه‌ها، حوزه‌های تحقیقاتی و درمانی بیشتر شود. این کارگروه‌ها شامل یائسگی زودرس تخمدان، سندروم تخمدان پلی‌کیستیک، شکست مکرر لانه‌گزینی و سقط مکرر، حفظ باروری بیماران سرطانی، آندرولوژی (پزشکی مردان)، اندومتریوز (رشد بافت داخلی رحم در جایی بیرون از رحم) و سلامت روانی اجتماعی می‌شوند.


از انجماد تخمدان تا درمان سقط مکرر


در گروه جنین‌شناسی  به دختران و زنان مبتلا به بیماری‌های بدخیم و سرطان کمک می‌شود تا قدرت باروری خود را حفظ کنند و در آینده صاحب فرزند شوند. حفظ باروری زنان و دختران به روش‌های گوناگونی انجام می‌شود که انجماد و ذخیره بافت تخمدان، تخمک و جنین از روش‌های اصلی به شمار می‌روند. شرایط بیمار بررسی شده تا بهترین گزینه برای حفظ باروری مشخص شود.


رسالت اصلی گروه ژنتیک تولیدمثل بررسی ژنتیکی والدین و جنین برای جلوگیری از انتقال بیماری‌های ژنتیکی به نسل بعدی است. این گروه به مراجعه‌کنندگان دارای مشکلات باروری مانند سقط مکرر، ناباروری با منشأ مردانه یا زنانه خدمت‌رسانی می‌کند. زوج‌هایی که مشکلات باروری ندارند اما نمی‌خواهند مشکلات ژنتیکی خود یا فرزندشان به فرزندان بعدی نرسد نیز در این گروه درمان می‌شوند. متخصصان در این گروه اطلاعات ژنتیکی والدین را تجزیه و تحلیل کرده تا بیماری ژنتیکی به نسل بعدی منتقل نشود.




بیشتر بخوانید: 


بانک تخمدان انسانی؛ محلی امن برای حفظ باروری/ از انجماد جنین تا فریز بافت تخمدان


درمان سقط مکرر با علم ژنتیک/ تلاش گروه ژنتیک و تولیدمثل پژوهشگاه رویان برای افزایش باروری




درمان ناباروری در مردان و زنان


گروه آندرولوژی یا ناباروری مردان در سه بخش  شناسایی دلایل ناباروری مردان، بهبود و توسعه روش‌های ناباروری  و حفظ باروری فعالیت می‌کند. متخصصان این حوزه نه‌تنها آزمایش‌های جدیدی را به بخش درمان اضافه می‌کنند بلکه کارامدی روش‌های درمانی را نیز اندازه‌گیری می‌کنند. ارزیابی مرد نابارور از طریق آزمایش اسپرموگرام، تست‌های هورمونی و ژنتیکی انجام می‌شود تا پزشک روند درمانی مناسب با شرایط بیمار تجویز کند.


حوزه اصلی فعالیت گروه اندوکرینولوژی و ناباروری زنان پژوهشگاه رویان تشخیص علل ناباروری و درمان آنهاست. پژوهشگران این حوزه علاوه‌بر تبدیل نتایج تحقیقاتی به روش‌های درمانی کاربردی، سعی دارند عوامل موثر در ناهنجاری‌های جنینی پیش از انتقال جنین یا اوایل بارداری را نیز شناسایی کنند. اختلال در تخمک‌گذاری، اختلال در لوله‌های رحمی، آندومتریوز، اختلال در گردن رحم یا رحم، مشکلات مربوط به دستگاه ایمنی بدن و عوامل ایمونولوژیک از جمله علل شناخته‌شده ناباروری در زنان به شمار می‌روند.




بیشتر بخوانید:


درمان ناباروری مردان در آزمایشگاه آندرولوژی رویان/ چند گام فاصله تا پدرشدن


تجربه حس خوب مادری با کمک محققان ایرانی/ بن‌بستی به نام ناباروری وجود ندارد!




آشنایی با آزمایشگاه‌های پژوهشکده تولیدمثل رویان


آزمایشگاه تحقیقات گروه ژنتیک در حوزه تشخیص و درمان اختلالات ژنتیکی فعالیت می‌کند و  به نوعی مکمل زنجیره چهار ضلعی علم، فناوری، دانش و درمان پژوهشگاه رویان است. در این آزمایشگاه ریشه اختلالات ژنتیکی دخیل در ناباروری  با استفاده از تکنیک‌های پایه و روتین مولکولی مانند روش‌های مبتنی بر پی‌سی‌آر و تشخیص مولکولی مورد بررسی قرار می‌گیرند. بدین‌ترتیب ژن جهش‌یافته یا الل معیوبی به نسل بعدی منتقل نمی‌شود.


 آزمایشگاه سیتوژنتیک رویان متمرکز بر ژنتیک سلولی است، به عبارت دیگر تجزیه و تحلیل کروموزوم‌ها و سنجش سلامت آنها  در این آزمایشگاه انجام می‌شود. کاریوتایپ (بررسی چیدمان کروموزوم‌ها و مقایسه آنها با نمونه سالم) و آمینوسنتز (ارزیابی کروموزوم‌های جنین داخل شکم مادر) نیز از جمله فعالیت‌های این آزمایشگاه است.


آزمایشگاه ژنتیک پزشکی  یکی دیگر از آزمایشگاه‌های پژوهشگاه رویان است که رسالت اصلی آن تشخیص بیماری‌های ژنتیکی والدین و پیشگیری از انتقال نقص ژنی به نسل آینده به شمار می‌رود. درواقع در این آزمایشگاه کار تحقیقاتی انجام می‌شود و تمامی فعالیت‌ها معطوف به حوزه تشخیصی و درمانی است. پژوهشگران در این حوزه سلول‌ها را در سطح سلولی بررسی می‌کنند تا اختلالات موجود را شناسایی کنند.




بیشتر بخوانید


تلاش برای تشخیص و درمان اختلالات ژنتیکی/ در آزمایشگاه تحقیقات ژنتیکی رویان چه می‌گذرد؟


سنجش سلامت کروموزومی والدین و جنین/ آزمایشگاه سیتوژنتیک رویان به کمک زوج‌های نابارور می‌آید


تولد نوزادان سالم با بررسی ژنتیک مولکولی/ در آزمایشگاه ژنتیک پزشکی رویان چه می‌گذرد؟




رویان؛ محل تحقق رویای رویش


متخصصان و محققان پژوهشکده تولیدمثل رویان سعی می‌کنند با بکارگیری دانش بومی، روش‌های درمانی نوینی ارائه دهد تا رویای باروری زوج‌های ایرانی را محقق کند. پژوهشکده کوچکی که در سال 1370 تأسیس شد، حال به پژوهشگاه مرجعی در حوزه ناباروری تبدیل شده که قادر به رقابت با مراکز حوزه ناباروری در اروپا و استرالیاست. ترویج یافته‌های علمی در حوزه باروری و ناباروی، انجام پژوهش‌های نوین، توسعه آموزش و ارائه روش‌های نوین درمان ناباروری از مأموریت‌های این پژوهشکده است. 


انتهای پیام/4021/


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب