دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 آذر 1399 - 13:51

دستگاهی با قابلیت شناسایی لکه‌‎های خون انسانی ساخته شد

محققان موفق به توسعه فناوری با قابلیت تشخیص لکه‌های خون انسانی شده‌اند.
کد خبر : 549569
ffffffffffffff.PNG

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از نیواطلس، وقتی یک خودرو در محیط روستایی و تاریکی شب به چیزی اصابت می‌کند، اثبات این امر که با انسان تصادف کرده یا حیوان، کار دشواری است. حال پژوهشگران دانشگاه آلبانی دستگاه آنالیز جدیدی توسعه داده‌اند که می‌تواند تفاوت لکه‌های خونی را مشخص کند.


اکثر روش‌های فعلی که برای تشخیص تفاوت میان خون انسان و حیوان وجود دارد، قابل‌استفاده در صحنه‌های جرم نیست و استفاده از آن باعث از بین رفتن نمونه می‌شود. محققان دانشگاه آلبانی روشی غیرتهاجمی برای آزمایش رد و لکه خون توسعه داده‌اند که می‌تواند منبع آن را به سرعت مشخص کند.


در این روش از طیف‌بینی مادون قرمز بازتاب کلی تضعیف‌شده استفاده می‌شود که به طیف‌سنجی رامان مرتبط است. طیف سنجی رامان مطالعه نوعی از برهمکنش بین نور و ماده است که در آن نور دچار پراکندگی غیرالاستیک می‌شود. در این روش لیزر به نمونه تابانده می‌‌شود، مولکول موجود در آن ماده شروع به لرزیدن می‌کند و نور را به نحوه منحصربه‌فردی پخش می‌کند.


با تجزیه و تحلیل نور پراکنده‌شده، می‌توان تشخیص داد که کدام مواد شیمیایی در نمونه حاضر هستند. روش طیف‌بینی مادون قرمز بازتاب کلی تضعیف‌شده عملکرد مشابهی دارد با این تفاوت که تجزیه و تحلیل در آن مبتنی بر نحوه جذب نور توسط مولکول است. این دستگاه برای آنالیز 15 لکه خون انسان و 89 لکه خون حیوان آزمایش شد و به گفته گروه تحقیقاتی دقت آن 100 درصد است.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب