دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 آذر 1399 - 00:00
آنا گزارش می‌دهد؛

5 دلیل در خصوص اولویت خنثی‌سازی تحریم‌ها؛ از بی‌اثر کردن فشارها تا تقویت مؤلفه‌های قدرت

راهبرد خنثی‌سازی تحریم‌ها، منافع قابل‌توجهی ازجمله برداشته شدن گزینه تحریم از روی میز تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران ضدایرانی در پی دارد.
کد خبر : 549463
1.jpg

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، رهبر معظم انقلاب اسلامی در طول کمتر از یک ماه، دو بار به گزاره «خنثی‌سازی تحریم‌ها» به‌جای «رفع» آن‌ها اشاره کرده‌اند.


ایشان در ۲ آذر ۹۹ در جلسه با اعضای شورای عالی هماهنگی اقتصادی فرمودند: «برای علاج تحریم‌ها دو مسیر خنثی‌سازی تحریم‌ها و غلبه بر آن‌ها و رفع تحریم وجود دارد؛ البته ما مسیر رفع تحریم را یک‌بار امتحان و چند سال مذاکره کردیم اما به نتیجه‌ای نرسید.» همچنین در دیدار چهارشنبه هفته گذشته با دیدار دست‌اندرکاران مراسم سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی و خانواده شهید ایشان نیز تأکید کردند: «"رفع تحریم" دست دشمن است و "خنثی کردن" تحریم دست ما است؛ غیرازاین است؟ ما که نمی‌توانیم خودمان رفع تحریم کنیم، دشمن باید رفع تحریم کند اما خودمان می‌توانیم این تحریم دشمن را خنثی کنیم. پس این مقدّم است، این درست است؛ بیشتر دنبال این باشیم.»


در این رابطه، پنج دلیل کوتاه درباره اولویت خنثی‌سازی بر رفع تحریم‌ها بخوانید.


1. رفع تحریم‌ها مسیری است که بارها آزموده شده و با وجود وعده‌های بسیار، به بن‌بست خورده است. حتی اگر تحریمی به‌صورت موقت برداشته شود، امکان اعمال مجدد آن وجود دارد و مسیر با ثباتی نیست چون این راهبرد، ضعف‌های ساختاری کشور را رفع نمی‌کند و دشمن هر زمان بخواهد، برای باج‌خواهی و تحت‌فشار قرار دادن کشور، دوباره به این حربه متوسل می‌شود. سیاست رفع خنثی‌سازی اما بسترهای سوءاستفاده حریف را از بین برده و به این دلیل که اثرگذاری تحریم‌ها را خنثی می‌کند، عملاً این گزینه از روی میز تصمیم گیران و تصمیم سازان غرب برداشته می‌شود.




بیشتر بخوانید:


پشت‌پرده خوانش غرض‌ورزانه رسانه‌های اصلاح‌طلب از بیانات رهبر معظم انقلاب / ماجرای اظهارات معاون بایدن درباره حمله ایران به‌ عین‌الاسد چه بود؟




2. تلاش برای رفع تحریم، باعث غفلت از تقویت پایه‌های اقتصاد در داخل می‌شود چراکه از طریق مذاکره و واگذاری امتیازاتی به حریف، عملاً فشارها کاسته شده و بار دیگر درآمدهای نفتی برای هزینه‌های جاری مورداستفاده قرار می‌گیرند. رخوتی که از این ناحیه گریبان‌گیر کشور می‌شود، همانند بیماری است که به‌شدت از درد رنج می‌برد و به جای مراجعه به پزشک و درمان ریشه‌ای، انواع و اقسام آرام‌بخش‌ها را از دیگران طلب می‌کند و تا مدتی که آن‌ها را مصرف می‌کند، غافلانه سرخوش است. خنثی‌سازی تحریم‌ها هرچند زمان‌بر است اما اثر خود را حتی در میان‌مدت نشان داده و باعث رونق معیشت و توسعه کشور خواهد شد.



پیگیری رفع تحریم‌ها از دشمن حد یقفی ندارد و معلوم نیست که بخش بعدی این پازل چه باشد



3. اگر بزرگ‌ترین آفت راهبرد رفع تحریم‌ها را شرطی کردن مردم و فعالان اقتصادی بدانیم، سخن به‌گزاف نگفته‌ایم. به این مفهوم که سرمایه‌گذاران و مردم همواره انتظار تورمی دارند، مگر اینکه کلیددار کاخ سفید در رفع تحریم‌ها تجدیدنظر کند. علاوه بر این، اقتصاد از مناسبات جهانی که طبعاً در کنترل مسئولان داخلی نیست به‌شدت متأثر شده و همچون نیم دهه گذشته، از ظرفیت‌های داخلی به امید گشایش‌های خارجی غفلت می‌شود. درحالی‌که خنثی کردن تحریم‌ها، کشور را معطل رؤسای جمهور آمریکا نمی‌گذارد و به دلیل اتکا به پایه‌های داخلی و صادرات‌محور، عملاً کشور را از تکانه‌های خارجی مصون نگه می‌دارد.


4. استراتژی رفع تحریم، باعث خدشه‌دار شدن هویت انقلابی – اسلامی کشورمان به‌عنوان یک نظام مستقل خواهد شد. پیگیری و اصرار بر رفع این راهبرد موجب می‌شود جمهوری اسلامی در هر موضوعی که در عرض سیاست‌های آمریکا قرار گیرد، از سوی کاخ سفید تحریم شود.  خنثی‌سازی تحریم‌ها، این سلاح را از دست واشنگتن گرفته و ایران در حوزه‌های مختلف به‌ویژه نظامی و منطقه‌ای، با قدرت به راه خود ادامه خواهد داد.


5. رفع تحریم‌ها حد یقفی ندارد و معلوم نیست که بخش بعدی این پازل چه باشد. به‌این‌ترتیب که دومینوی واگذاری امتیاز و رفع تحریم‌ها، غرب را در تحدید مؤلفه‌های قدرت کشورمان جسورتر می‌کند؛ همچنان که این مطالبه را مدت‌هاست از ایران دارند. افزون بر این، اثرات این روش محدود و فاقد پایداری است. راهبرد خنثی‌سازی اما برای همیشه این معضل را حل می‌کند. ازاین‌رو تمام قرائن و شواهد حاکی از مطابقت این راهبرد با اهداف کلان نظام و کشور است.


انتهای پیام/4106/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب