حیوانات وحشی توانایی برقراری ارتباط هدفمند با انسان را دارند
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، براساس تحقیقات جدید دانشگاه روهمپتون، کانگوروها، پستاندارانِ کیسهداری که هرگز اهلی نشدهاند، قادرند به طور هدفمند با انسان ارتباط برقرار کنند.
آلن مک الیگوت(Alan McElligott) از محققان دانشگاه روهمپتون، نویسنده اصلی این مقاله میگوید: «به طور کلی تصور میشود که اهلیسازی باعث افزایش تواناییهای ارتباطی بین پستانداران غیرنخستین و انسان شده است، اگرچه تعداد گونههای مورد مطالعه بسیار محدود است (گربه ، سگ ، گرگ، بز و اسب)».
در گونههای جانوری که فاقد دست هستند تا بتوانند به چیزی اشاره کنند، معمولاً در هنگام برخورد با غذایی غیرقابل دسترس یا یک کار غیرقابل حل، از طریق خیره شدن به انسان سعی میکنند منظور خود را برسانند یا مدام نگاه خود را بین انسان و آن غذای غیرقابل دسترس میچرخانند. دانشمندان این رفتار حیوانات را توسل به «ارتباط هدفمند»( intentional communication) مینامند.
این نوع ارتباطات نمایانگر نوعی برنامهریزی ذهنی است. از آنجا که بیشتر تحقیقات از این دست در مورد ارتباطات حیوانات اهلی و انسانها انجام گرفته است، تاکنون مشخص نشده بود که آیا در میان پستانداران غیراهلی که مدت طولانی با انسانها سروکار نداشتهاند نیز میتوان انتظار چنین رفتاری را داشت یا نه.
از این رو یافتن این گونه رفتارها در گونههای دیگر نشان میدهد که با توجه به شرایط مناسب، امکان ارتباط حیوان و انسان بسیار گستردهتر از آنچه تصور میشد خواهد بود. در این مطالعه جدید، محققان توانایی کانگوروها را در بیان منظور خود از طریق نگاه خیره به انسان و همچنین تناوب نگاه بین خواسته خود و انسان(در هنگام مواجه با مشکلی غیرقابل حل) مورد مطالعه قرار دادند.
این مطالعه در سه محل در استرالیا انجام شده است و 16 کانگوروی عادی مورد آزمایش قرار گرفت. بررسیها نشان داد که کانگوروها هنگام دستیابی به غذایی که در یک جعبه بسته قرار داشت، به یک انسان خیره میشدند.
کانگوروها به جای تلاش برای باز کردن جعبه، از چشمان خود برای برقراری ارتباط با انسان استفاده میکردند، رفتاری که معمولاً از حیوانات اهلی انتظار میرود. 9 کانگورو علاوه بر این، نگاه خود را بین جعبه و فرد حاضر میچرخاندند که یک شکل ارتباطی بالاتر به شمار میرود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/