دانشگاه باید در حوزه مسئولیت اجتماعی دغدغه توجه به جامعه و محیط را داشته باشد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پانزدهمین نشست مدیران ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور که امروز چهارشنبه بهصورت مجازی در محل سالن شهدای جهاد علمی برگزار شد، با اشاره به موضوع مسئولیت اجتماعی در دانشگاههای نسل جدید گفت: دانشگاه، دانشجویان و اساتید در امر مسئولیت اجتماعی باید دغدغه توجه به خویشتن خود را داشته باشند، یعنی دانشگاهها نباید وارد هر عرصهای شوند؛ باید دغدغه توجه به دیگران و جامعه و دغدغه محیط زندگی را داشته باشند که این سه نیاز تنها با ممارست و تمرین در این حوزه حاصل میشود.
وی یکی از نکات مهم در مورد دانشگاههای نسل سوم را نگاه نقادانه دانست و افزود: نهاد علم یکی از کلیدیترین نهادها در تغییر و تحولات جامعه است. دانشگاهها باید بدانند که فعالیتهایشان چه اثری بر روی جامعه دارد. دانشگاه صرفاً یک نهاد علمی محض نیست بلکه دانشگاه در کنار امر آموزش و علمآموزی نهادی اجتماعی است و فراتر از فعالیتهای آموزشی نقش ایفا میکند.
نقش مؤثر دانشگاهها در تولید دانش و اقتدار جامعه
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: دانشگاه علاوه بر تربیت نیروی متخصص و ارائه مدرک، در ایجاد امنیت در خانوادهها، تولید دانش، مرجعیت و اقتدار جامعه، آموزش اصول شهروندی به افراد، ایجاد تفکر پرسشگر در دانشجو نیز نقش مؤثری ایفا میکند.
غفاری ادامه داد: در دانشگاهها به جز شاخصهای ارزیابی داخلی دانشگاه، ما به یک ارزیابی بیرونی هم نیاز داریم و آن ارزیابی بیرونی قضاوت جامعه در مورد فارغالتحصیلان دانشگاه است. اینکه متخصصان در جامعه و در رویارویی با تنوع مسائل و مشکلات به گونهای عمل کنند که جامعه بتواند بالاترین حد تابآوری را داشته باشد.
ایجاد نظام حقوقی قانونمند از سازوکارهای تبدیل ایده به محصول است
علی اسلامیپناه، معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این نشست گفت: برای تبدیل فکر و ایده به محصول و امر سرمایهگذاری داخلی و خارجی باید نظام حقوقی قانونمند برای حفاظت از فکر و ایده تهیه شود تا هم سرمایهگذار و هم تولیدکننده ایده احساس امنیت کنند.
وی افزود: زمانی در کشور با کمبود نیروی متخصص روبرو بودیم و بخشی از سرمایه و انرژی کشور صرف آوردن نیروی متخصص از خارج کشور میشد. ولی به برکت انقلاب اسلامی توانستیم این خلأ را پر کنیم و در کشور نیرو متخصص تربیت کنیم. حتی در گذشته ایده نو در بین جوانان ما نبود در حالی که الان در زمینه ارائه مقالات، اختراعات و تألیفات از رتبه خوبی در دنیا برخوردار هستیم. در واقع میتوانیم نیروهای متخصص را با ایدههای نو وارد بازار تولید محصول کرده و حتی این محصولات را صادر و پیوند محکمی میان دانشگاه و جامعه برقرار کنیم.
انتهای پیام/4118/
انتهای پیام/