دروغگوها به کمک حیله روانشناختی شناسایی میشوند
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از اینورس، اکثر افراد گاهی اوقات دروغ میگویند. این دروغها اغلب جزئی و بیاهمیت هستند، برای مثال تظاهر به دوست داشتن هدیهای که جالبتوجه نیست. با این حال در برخی موقعیتها، فریب دادن و دروغ گفتن مسئله جدیتر به شمار میرود و میتواند تأثیرات منفی بر عدالت کیفری بگذارد.
از دیدگاه جامعه، تشخیص این گونه دروغها بهتر از نادیده گرفتن و تحمل آنهاست. متأسفانه تشخیص دقیق دروغ کار دشواری است. دستگاههای دروغسنج مانند پلیگراف که از طریق اندازهگیری سطح اضطراب فرد در هنگام پاسخ دادن به سوالات دروغها را مشخص میکنند، از لحاظ نظری ضعیف به شمار میروند چراکه هر فرد بیگناهی میتواند در هنگام پرسش و پاسخ دچار اضطراب و استرس شود.
حال محققان دانشگاه پورتسموث در انگلستان موفق به توسعه روش نوینی برای شناسایی دروغ شدهاند. این روش مبتنی بر تکنیکهای مصاحبه و فریب روانشناختی است و نسل جدیدی از روشهای تشخیص دروغ مبتنی بر رفتارهای شناختی به شمار میرود. در این روشها فرض بر این است فرایندهای ذهنی و استراتژیک اتخاذ شده توسط فرد راستگو با فرد دروغگو به طور قابلتوجهی متفاوت است.
بنابراین با استفاده از تکنیکهای خاصی میتوان این تفاوتها را تقویت و شناسایی کرد. یکی از این روشها مدیریت نامتقارن اطلاعات بوده که برای اثبات بیگناهی یا گناهکاری مظونان طراحی شده است. در این روش هرچه مظنون اطلاعات بیشتر و جزئیات دقیقتری به بازپرس ارائه دهد، احتمال گناهکار بودنش بیشتر است. به عبارت دیگر هر چه اظهارات طولانیتر و دقیقتر باشد، احتمال فریب فرد مقابل نیز بیشتر است.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/