دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 آذر 1394 - 12:08

آژانس فضایی اروپا با کمک بازوی رباتیک به کشف سیارک‌های دوتایی می‌رود + ویدئو

آژانس فضایی اروپا (ESA) از یک بازوی رباتیک رویکرد نهایی فرود یک فضاپیما روی یک سیارک را شبیه‌سازی کرده است. لابراتور آزمایشی این آژانس روی این موضوع در قالب ماموریت برخورد سیارک کار می‌کند که در آن قرار است برای نخستین بار انسان از یک سیستم سیارک‌های دوتایی بازدید کند.
کد خبر : 54790

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از GizMag، این شبیه‌سازی شامل یک سیارک مدل و یک دوربین ناوبری فضاپیمای واقعی است که روی یک بازوی رباتیک می‌شود. این بازوی رباتیک توسط نرم‌افزار ناوبری خاصی کنترل می‌شود. هدف از این پروژه، ارائه یک آزمایش واقعی الگوریتم جدید ناوبری فضاپیمای AIM (یافتن یخ در سطح مزوسفر) است.


این فضاپیما برای این طراحی شده است که تا حد امکان به یک یا دو سیارک نزدیک شود تا دو بسته ابزار Mascot-2 را در آنها رها کند. این بسته‌ ابزارها برای راحت کردن فرود فضاپیما روی سیارک‌ها بدون صدمه دیدن فضاپیما یا سطح سیارک‌ها در نظر گرفته شده‌اند.



برای اینکه این آزمایش‌ها با موفقیت به انجام برسند، سیستم سیارک دوتایی با نام «دیدی‌موس» (Didymos) انتخاب شده که نزدیک به زمین است و آژانس فضایی اروپا برای این آزمایش قرار نیست که از حسگرهای خیلی گران استفاده کند.


این امر نه تنها نیاز به برخی ناوبری‌های پیچیده دارد، بلکه بخشی از این فضاپیما با توجه به فاصله بین‌سیاره‌ای جدا به صورت خودمختار کار خواهد کرد و دیگر از روی زمین قابل کنترل نیست. این آژانس فضایی برای کم‌ کردن هزینه‌ها، از سیستم «ناوبری نزدیک شدن و فرود روی سیاره» یا NPAL استفاده خواهد کرد که در آن دوربین توسط نرم‌افزار هوشمند ناوبری بصری پشتیبانی می‌شود.



دانشمندان می‌گویند که اگر این آزمایش‌ها با موفقیت انجام شوند، به طور واقعی این ماموریت در اکتبر 2020 انجام خواهد شد. هدف نهایی دانشمندان از این شبیه‌سازی‌ها و طراحی بازوی رباتیک، کشف روش‌های جدید برای کشف اجرام آسمانی بیشتر در منظومه شمسی در آینده است.


سیارک دوتایی


سیارک دوتایی یا سیارک مزدوج (Binary asteroid) یک سیستم دو سیارکی است که هر دو سیارک در مدار مرکز ثقل سراسری مشترکشان قرار گرفته‌اند. نخستین سیارک دوتایی شناخته شده ایدا ۲۴۳ است که در سال ۱۹۹۳ هنگامی که فضاپیمای گالیله از کنار آن گذشت شناسایی شد.


آیدا ۲۴۳ خود در سال ۱۸۸۴ میلادی کشف شد ولی سیارک دوتایی بودنش ۱۰۹ سال بعد با کشف داکتایل۱ ایدا (۲۴۳) دانسته شد. از آن پس سیارک‌های دوتایی بسیاری شناسایی شده‌اند.



آنتیوپ ۹۰


نسبت جرمی دو سیارک، در یک سیستم دوتایی ویژگی مهمی است. این نسبت در بیشتر سیارک‌های دوتایی بزرگ است، یعنی یک ماهواره نسبتاً کوچک در مداری در اطراف سیارک اصلی به نسبت بزرگ‌تر قرار دارد. برخی از سامانه‌های دوتایی یک نسبت جرمی نزدیک به ۱:۱ دارند، یعنی دو جزء جرم‌های برابر با یکدیگر دارند.


مترجم: نسترن صائبی


دانلود فایل صوتی

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب