دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 آذر 1399 - 16:45
به همت دانشمندان سنگاپوری انجام شد؛

ساخت حسگر با قابلیت اندازه‌گیری سطح نیتروژن گیاه

دانشمندان موفق به ساخت حسگر قابل‌حملی شدند که می‌تواند سطح نیتروژن گیاهان را در مزرعه اندازه‌گیری کند.
کد خبر : 547728
lkjhgfdghjk.PNG

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا  از نیواطلس، اگر گیاهان زراعی به اندازه کافی مواد مغذی دریافت نکنند، سطح نیتروژن آنها معمولاً کمتر از حد معمول می‌شود. حال کشاورزان به کمک یک دستگاه جدید می‌توانند سطح مواد مغذی گیاهان را کنترل کنند و در صورت وجود مشکل، به‌سرعت آن را برطرف کنند.


دستگاه جدیدی که با همکاری دانشگاه ام‌آی‌تی و سنگاپور ساخته شده، نوعی سنسور طیف‌سنج رامان جمع‌وجور است. طیف‌سنج رامان مطالعه نوعی از برهم‌کنش بین نور و ماده است که در آن نور دچار پراکندگی غیرالاستیک می‌شود. در این طیف‌سنجی فوتون‌های تک طول موج روی نمونه متمرکز شده و لیزر به عنوان چشمه تک‌فام شدن بالا به کار می‌رود.


این گجت طیف‌سنج رامان مانند نمونه‌های بزرگ خود نور لیزر تک‌فام را روی نمونه که در اینجا همان برگ گیاهان است، می‌تاباند. مولکول‌های ماده در واکنش به لیزر شروع به لرزیدن کرده و نور به روش منحصربه‌فردی پراکنده می‌شود. با آنالیز نور پراکنده مشخص می‌شود که کدام مواد شیمیایی در نمونه وجود دارد.


معمولاً استفاده از فناوری طیف‌سنج رامان در کشاورزی بدین معناست که نمونه‌ای از گیاه به آزمایشگاه برده شود و مورد بررسی قرار گیرد اما دستگاه جدید که به شکل یک تفنگ جمع‌وجور است، قابل‌حمل بوده و می‌تواند کار تجزیه و تحلیل را در مزرعه انجام دهد.


این سنسور علاوه‌ بر تشخیص سطح نیتروژن در برگ گیاهان، می‌تواند سطح متابولیت‌های دیگر را نیز اندازه‌گیری کند. برای مثال اگر رنگ‌دانه‌های یک گیاه کم باشد، به سندروم اجتناب از سایه مبتلاست. این بیماری زمانی اتفاق می‌افتد که گیاه در سایه قرار دارد و برای رسیدن به نور خورشید، قد می‌کشد و بلند می‌شود اما از سوی دیگر رشد برگ‌ها کاهش پیدا می‌کند.


انتهای پیام/4021/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب