مسئول تنظیمگری خدمات نوین در شبکه ملی اطلاعات مشخص نیست
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا، رسول جلیلی درشصتویکمین جلسه از سلسله نشستهای نقد و اندیشه با موضوع «شبکه ملی اطلاعات؛ انتظارات و چشماندازها»که ظهر امروز برگزار شد، اظهار کرد: هنوز مردم سؤالهای زیادی در مورد شبکه ملی اطلاعات دارند که به آنها پاسخ داده نشده است و قطعاً اقناع عمومی جز با برگزاری نشستهای تخصصی و خبری در این حوزه اتفاق نخواهد افتاد.
وی افزود:شبکه ملی اطلاعات چیزی جز نگاشت شبکه بینالمللی اینترنت بر جغرافیای جمهوری اسلامی ایران نیست. سیستمی به نام شبکه ملی اطلاعات به معنای مستقل و جدا از شبکه جهانی اینترنت وجود نداشته و پس از این هم وجود نخواهد داشت. پس کشور هرگز در این حوزه با دو مفهوم جداگانه و بیارتباط با هم مواجه نیست.
این عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی بیان کرد: وقتی بحث استقلال در شبکه ملی اطلاعات مطرح میشود به حمکرانی و مدیریت فضای مجازی در کشور اشاره دارد. یعنی میخواهیم بدانیم کدام کشور بر کاربران و عناصر کلیدی در فضای مجازی حکمرانی میکند. شبکه ملی اطلاعات طبق سندی که از سوی شورای عالی فضای مجازی به دستگاههای مختلف ابلاغ شده است لایههای متفاوتی دارد.
جلیلی عنوان کرد: سه لایه ارتباطات، اطلاعات و خدمات پایه جزو اجزای اصلی شبکه ملی اطلاعات هستند. بررسیها نشان میدهد وضعیت شبکه ملی اطلاعات در لایه ارتباطی به مراتب بهتر از لایه اطلاعاتی است. چون کاربران شبکه ملی اطلاعات لایههای مختلف این شبکه را به درستی نمیشناسند و از ارتباط آنها باهم به طور دقیق اطلاعی ندارند همه اشکالها را متوجه ماهیت شبکه ملی اطلاعات میدانند.
وی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال شبکه شاد که اکنون در کشور مورد استفاده دهها میلیون دانشآموز، معلم و اولیای مدارس است مشکلاتی دارد و در موارد زیادی از عملکرد آن انتقاد میشود. مردم بخش زیادی از این مشکلات را به گردن شبکه ملی اطلاعات میاندازند. وقتی به طور کلان به ایرادهای موجود در فضای مجازی کشور نگاه میکنیم در نهایت مشکل به اسم شبکه ملی اطلاعات نوشته میشود.
این عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی ادامه داد: وزارت ارتباطات باید از طریق نظارت بر عملکرد توسعه دهندگان زیرساخت ارتباطی کشور و صدور مجوزهای قانونی برای شرکتهای فعال در این حوزه شرایط ارتباط پایدار و مطمئن در چارچوب شبکه ملی اطلاعات را فراهم کند. با توجه روند توسعه فناوری در آینده انتظار مردم از شبکه ملی اطلاعات بیش از آن چیزی است که اکنون در دسترس است.
جلیلی گفت: در گذشته کشور سرمایهگذاری اندکی در زیرساختهای ارتباطی انجام داده است. در سالهای اخیر نیاز به شبکه ملی اطلاعات و زیرساختهای ارتباطی با سرعت در کشور افزایش یافته و متأسفانه بخش خصوصی هم سود خوبی از ایجاد زیرساختها بهدست نیاورده و انگیزه لازم را برای فعالیت در این حوزه ندارد. در شرایط کنونی دیگر نباید نگرانی از قطعی سراسری اینترنت به واسطه پیامی از سوی رئیس جمهور آمریکا داشته باشیم و در واقع نباید کنترل ارتباطات داخلی در اختیار سرورهایی در خارج از کشور باشد.
این عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی بیان کرد: در راستای توسعه شبکه ملی اطلاعات همه دستگاهها از جمله صدا و سیما باید وظایف خود عمل کرده و محتوایی تولید کنند که کاربر ایرانی نیازی به محتوای ناهماهنگ با فرهنگ خود داشته باشد. مشکلی که اکنون با آن درگیر هستیم این است که هنوز مشخص نیست که تنظیمگری خدمات نوین بر عهده کیست؟ لازم است که شورای عالی فضای مجازی ضمن ارتباط با همه دستگاههای مسئول در شبکه ملی اطلاعات این مشکل را حل کند.
انتهای پیام/۴۱۴۴/
انتهای پیام/