دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 آذر 1399 - 09:11

دکتر سعید حبیبا معاون دانشجویی دانشگاه تهران

/
کد خبر : 546730

 


دانشجویان دکتری ساکن خوابگاه شهید مطهری دانشگاه تهران مطالبه دارند و گاهاً در فضای مجازی هم چیزهایی می‌نویسند، می‌گویند با توجه به شرایط کرونا شرایطی ایجاد شود که ما از خوابگاه دانشگاه تخلیه نشویم.


- من سؤالی می‌کنم و آن اینکه درست که کرونا برای همه مشکل ایجاد کرده است ولی آیا ما روند ورود به دانشگاه‌ها را متوقف کرده‌ایم یا نکرده‌ایم؟ امسال کنکور برگزار شد یا نشد؟ دانشجو گرفتیم یا نگرفتیم؟ گرفتیم! 14 هزار دانشجو وارد دانشگاه تهران شده است. از این 14 هزار دانشجو اگر یک درصدشان متأهل باشند می‌شود یک هزار و 400 نفر (محمدی تایپیست: البته آقای محمدی یک درصدش می‌شود 140 نفر، 10 درصدش می‌شود 1400 نفر)، ظرفیت خوذابگاه مطهری ما 420 نفر است.


ما به این دانشجویان هم همین را داریم می‌گوییم که عزیزان ما! ما که نمی‌خواهیم خودمان برویم بنشینیم. افتخار ما این است که شرایطی فراهم کنیم که دانشجویان بیشتر بتوانند استفاده کنند ولی وقتی که مصوبه خود هیئت رئیسه دانشگاه می‌گوید دانشجوی کارشناسی ارشد، کارشناسی و دکتری یک محدوده از زمان دارد. یعنی پنج و سه و 6. منظور استقرار در خوابگاه است. یعنی بگردد. این نیست که مثلاً دانشجو از اول ورودش به دکتریش بیاید خوابگاه متأهلی تا آخرش. نه! این را اصلاً نداریم. یعنی امکان ندارد؛ ولی چرخشی گذاشتیم و یک مدت زمان.


حالا این دانشجویان که دارند این حرف را می‌زنند که می‌خواهند ما را بیرون کنند و فلان کنند! ما اولاً در واقع می‌بینیم بعضی از این بچه‌ها واقعاً‌ انصاف را رعایت نمی‌کنند. یعنی تا زمانی که نرفته تو، جلّز و ولّز، این ور آن ور، نامه‌های متعدد می‌آورند که مگر نه اینکه مسئولان می‌گویند متأهل شوید! ما متأهل شدیم به ما خوابگاه نمی‌دهند. حالا آمده ساکن شده، وقتی ساکن شده می‌گوید آقا من درس دارم! من دکتری دارم‍! من فلان دارم!


لذا ما می‌گوییم که در واقع یک ظرفیت محدود داریم، این ظرفیت محدود که وجود دارد را باید بین همه توزیع کنیم. حالا ما دیدیم که بعضی‌ها اصلاً گوش‌شان بدهکار نیست. مثلاً یک دانشجوی دکتری که بر اساس مصوبات 6 ترم بیشتر نمی‌تواند در خوابگاه باشد، بعضی از این دانشجوها بی‌انصاف‌ها الان 6 سال است که در این خوابگاه‌ها هستند!


حداکثر باید 3 سال باشد؟


- خدا پدر شما را بیامرزد!


یعنی بعضی اسامی دارید که ...


- بله! 6 سال داریم! پنج سال داریم! چهار سال داریم! همین‌طور تا می‌آید مثلاً یک ترم.


حالا راهکار دانشگاه برای اینها چیست؟


- برای اینکه سیستمی را پیش‌بینی کنیم که اینها زودتر تخلیه کنند، هیئت امنای دانشگاه گفت اگر مازاد بر این سنوات تحصیلی، مثلاً 0417 دکتری 6 ترم است، تا هشت ترم هم با یک ارفاق و یک جریمه کم که مثلاً ماهانه بیش از از یک هزار تومان خواهد بود، می‌تواند بنشیند مثلاً تا بشود برج هشت، چهار سال.


حالا از آنجا به بعد به قیمت آزاد منطقه‌ای. حالا اگر کسی نخواست برود، مثلاً خوابگاه ما که در سعادت است یک 60 متری در سعادت آباد چقدر است؟ مثلاً 3 میلیون و 800 هزار تومان، 3 میلیون و 800 هزار تومان باید بدهد.


برای یک دانشجو زیاد نیست؟


- چرا‍! زیاد است! ولی بحث آن طرفش را هم نگاه کن. یعنی ما اخراج نکرده‌ایم.


حالا یک دانشجوی دکتری هم باشد معمولاً یک کار هم دارند ولی باز هم مبلغ زیاد است ولی دانشگاه اگر بودجه داشته باشد بتواند یک فضایی را اجاره کند؟


- بحث ما این است که این دانشجو سنوات مجازی که در خوابگاه بماند 6 ترم بوده، دو ترم هم به او اجازه دادیم شده هشت ترم. بیش از ترم اصلاً نباید بماند.


شما می‌گویید چهار سال بماند.


- نه! ما نمی‌گوییم چهار سال، ما می‌گوییم سه سال.


با توجه به ارفاق.


- با ارفاقی که می‌گوییم می‌شود چهار سال. حالا چهار سال که تمام می‌شود شما می‌فرمایید که باز هم بنشیند دیگر! پس بقیه چه کار کنند؟!


دانشگاه بتواند یک بودجه‌ای اختصاص دهد.


- اگر داشت؛ شما خبرنگارها که وضع کشور را بهتر می‌دانید.


برای مثال 5 هزار نفر متقاضی دارید، شما می‌گویید 400 تا ظرفیت دارم، یعنی یک پنجم هم کمتر.


- نه! خیلی اصلاً!


من همین را می‌گویم که یک مطالبه‌ای باشد که دکتر نیلی از رئیس جمهور و مقامات.


- هزاران بار خواسته‌ایم! اصلاً الان ما به جهت مشکلات اقتصادی که خود شما بهتر از همه می‌دانید، بعضاً مشکلات حقوق و دستمزد الان داریم. دولت هم ندارد. اگر داشت که از خدایش بود که بدهد.


دولت جاهای دیگر دارد، دانشجوها مظلومند.


- دانشگاه‌ها هم الان مشکلات عدیده‌ای دارند. واقعاً حتی برای حقوق پرسنل با مشکل روبه‌رو می‌شویم.


راهکار چیست؟ حرف دانشجوها چیست؟


- حرف‌شان این است که می‌گویند این ایام کرونایی هم اجازه دهید ما بنشینیم. می‌گوییم که ایام کرونایی که اصلاً معلوم نیست چه زمانی تمام شود.


اینها اگر چهار ساله هستند پس می‌توانند بنشینند؟


- اگر بیشتر از سه سال شد تا چهار سال هم ما مشکلی نداریم، از چهار سال به بالا، این مصوبه برای سال گذشته برج پنج بوده.


اگر یک موقع سه سال شد چهار سال با توجه به ارفاقی که شما کردید هزینه نمی‌خواهد بدهد؟


- دانشجوی دکتری تا 6 ترم همان قیمت معمولی که مصوب صندوق رفاه دانشجوان است پرداخت می‌کند. از 6 ترم تا هشت ترم یعنی دو ترم اضافی را ماهانه یک پولی می‌دهد، از هشت ترم به بالا اگر شد، باید مصوبه هیئت امنای دانشگاه که می‌گوید قیمت روز کارشناسی را پرداخت کند. این جدید است و از1/5/98 ابلاغ شده است.


الان اینها که 6 ساله هستند اعتراض دارند، باید اندازه


- آنها را هم گفتیم چون دانشجوها بالاخره اظهار بی‌اطلاعی کردند گفتند ما نمی‌دانستیم، اینها را یک ماه فرصت دادیم تخلیه کنند مشمول جریمه نشوند.


جریمه شوند 3 میلیون و خرده‌ای باید بدهند؟


- بله! اگر جریمه شوند ماهانه 3 میلیون و 800 است. البته آن هم بستگی دارد. طبقات خیلی خوبش 3 میلیون و 800 است تا به طبقات نازلش برسد.


لذا در واقع ما می‌گوییم کمک کنید بقیه بچه‌ها هم بتوانند بیایند. ما همه‌اش 420 خوابگاه داریم، دانشگاه تههران 40 هزار دانشجو دارد، اگر این 40 هزار دانشجو فقط پنج درصدش متأهل باشند که قطعاً هم هستند، می‌شود 2 هزار نفر، می‌گوییم یک هزار نفرشان هم بچه‌های تهران هستند و نیاز ندارند، می‌شود یک هزار نفر، ما 400 خوابگاه داریم! واقعاً دانشجویان باید خودشان فکر کنند.


من حالت ایده‌آل را گفتم که بودجه بدهند شما جایی را اجاره کنید 400تا را بکنید یک هزارتا.


- بله، دقیقاً. ولی الان متأسفانه شرایط اقتصادی کشور، اگر بدهند که ما از خدایمان است بسازیم بدهیم. ما از خدا می‌خواهیم که دانشجویان ما با طیب خاطر بنشینند درس بخوانند. این افتخار برای همه ماست ولی وقتی نیست چه کار باید بکنیم؟! بالاخره بایست محدودیت‌ها را همه بپذیریم دیگر!


بالاخره یک‌سری هم الان متقاضی و در صف هستند، می‌گویند اینها خالی کنند ما بیاییم.


- دقیقاً! ما اصلاً می‌خواهیم آنجا را چه کار کنیم؟ خودمان که نمی‌خواهیم استفاده کنیم. ما می‌گوییم متقاضی‌ها هستند که می‌آیند اینجا، خدا گواه است همین پریروز یک دانشجو آمده بود قسم می‌خورد که آقای دکتر! ما زن و شوهر به خاطر همین مشکل داریم جدا می‌شویم! می‌گویم آخر من چه کار کنم که دوست شما تخلیه نمی‌کند! حالا بدتری از این که بعضی از اینها خانه دارند!


اگر واقعاً بدانید طرف خانه دارد خب باید خالی کند!


- باز هم بدتر از این بگویم؟! الان ما نفر داریم 6 ماه است در را بسته رفته! چون جای دیگر خانه دارد!


خوب است که پیگیری شود.


- در واقع مشکلات ما بعضی از این بچه‌هاست که، حالا مثلاً ببینیم قانون چه می‌گوید؟ قانون می‌گوید کسی که اشتغال دارد ممنوع است که به خوابگاه بیاید! قانون می‌گوید خوابگاه فقط برای کسانی است که هیچ‌گونه کاری نداشته باشند.


شماره بچه‌ها را ندارید که اینها را کنار هم بگذاریم؟


- خوب است! اتفاقاً توصیه من این است شما بیا یک گزارشی تهیه کنید. این نکته را تأکید کن، اینها می‌گویند دولت آمده گفته موجر و مستأجر با هم کنار بیایند ما هم مشمولیم! ما می‌گوییم آقا! این برای بیرون است! اگر ما دانشجو نگرفته بودیم حق با شماست. فقط امسال 14 هزار دانشجو به دانشگاه تهران آمده، مضاف بر اینکه ما اصلاً به دانشجوی دکتری‌مان را تا سه ترم خوابگاه نمی‌دهیم، یعنی الان دانشجوی دو ترم قبلم منتظرند! دانشجو بر اساس آیین‌نامه ما تا سه ترم به دانشجوی دکتری خوابگاه نمی‌دهیم، دانشجوی ارشد را تا یک ترم، دانشجوی کارشناسی هم تا سه ترم.


اینها شاید سال پنجم بودند تا اسفند، دیدند کرونا است، گفتند سال ششم چون کرونا شد دولت با توجه به بحث کرونا یک سال را به ما می‌بخشد.


- همه‌شان همین را می‌گویند.


؟؟؟


- عده‌ای هستند که درس‌شان تمام شده اما مانده‌اند. حول و حوش 200تا داریم که دارند به مرز غیرمجاز می‌رسند، می‌گوییم بچه‌هایی که حالا یک ترم هستند به آنها کاری نداریم، می‌آیم روی دانشجویانی که سنوات غیرمجازشان رفته توی دو و سه سال. این بچه‌ها تقریباً حول و حوش 80 تا 90 نفر می‌شوند که هم بعضاً تویشان فارغ‌التحصیل دارد، هم سنوات غیرمجازشان رسیده به دو، سه و حتی چهار سال. ما بیرون هم نکردیم. گفتیم ما بیرون نمی‌کنیم ولی بدانید که مصوبه هیئت امنای دانشگاه می‌گوید اگر سنوات مجاز شما تمام شد از این تاریخ به مبلغ کارشناسی روز است. قیمت کارشناسی هم امروز هر چقدر است فردا شاید یک چیز دیگر باشد، ما آن را مبنا قرار می‌دهیم.


؟؟؟


- یک نکته را هم پیشاپیش به شما بگویم. برخی از خوابگاه‌های ما که دانشجویی بوده، توی اینها آدم‌های خوب هم پیدا می‌شوند، تخلیه کرده و رفته‌اند. مثلاً در سعادت‌آباد یک خوابگاه قدیمی داریم بیش از 40 سال سابقه دارد. اینها مثلاً نیاز به تعمیر دارند، بعضی از آنهایی که آنجا ساکن هستند می‌گویند آقا شما به ما گفتید بروید بیرون ولی الان در طبقه ما سه، چهارتا خالی است، طبقات دیگر خالی است. می‌گویم اینها تخلیه که می‌شود شما انتظار دارید من بلافاصله دانشجو بیاورم؟ خود شما مگر نگفتید ما تعمیر کنیم؟ حالا دیگری می‌خواهد بیاید باید همین‌جوری برود بنشیند؟! آن نیاز به تعمیر دارد، باید بازسازی و نوسازی شود. این مسائل هم هست. اما دانشجو می‌گوید خالی دارند! ولی به ما گیر داده‌اند که بلند شوید بروید! ما می‌گوییم خالی که ما مریض نیستیم گیر بدهیم، باید در واقع یک شرایط آماده برای استقرار دانشجو در آن خوابگاه باشد نه اینکه خدای نکرده برود یک جایی که انواع و اقسام حشرات موذی، کثیف، آب پس بدهد و انواع و اقسام مطالبی که ما به آنها مبتلا هستیم!


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب