تبیین حکمرانی اسلامی و ولایی/ برای اجرای حکمرانی اسلامی نیازمند مدیریت جهادی مانند شهید فخریزاده هستیم
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، چهارمین جلسه درسی دوره آموزشی حکمرانی و سیاستگذاری سازمان بسیج اساتید کشور بهصورت وبيناری با حضور حجتالاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی، اعضای هیئت علمی مسئول و عضو کانونها، کارگروههای مطالعات راهبردی، اندیشکدهها و گروههای علمی مسئلهمحور بسیج اساتید سراسر کشور برگزار شد.
حجتالاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی در این جلسه تخصصی به ارائه بحث پیرامون موضوع «حکمرانی اسلامی و ولایی» پرداخت.
وی ضمن تسلیت شهادت دانشمند علمی فخریزاده، در خصوص حکمرانی اسلامی و ولایی به ارائه ادبیات و تعاریف ابتدایی بحث پرداخت و سپس تلقی و استنباط خویش از حکمرانی را بیان کرد.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی حکمرانی را کاربرد عملیاتی، مجموعه ابزار، سنتها و قوانینی معرفی کرد که توسط حاکمان در جامعه اجرا میشود و آن را یک روش پیادهسازی قدرت مبتنی بر سنتها و قوانین و ارزشها در ساحتهای مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، امنیتی، بهداشتی و سایر عرصهها دانست.
حجتالاسلام و المسلمین خسروپناه بیان کرد: حکمرانی در حقیقت یک فرآیند است، آغاز و انجام دارد و به دنبال مقاصدی است که آن مقاصد را ایدئولوژی جامعه مشخص میکند. همچنین در تعریف، ایدئولوژی مرامنامه زندگی و اصول حاکم بر زندگی اجتماعی است. در حقیقت حکمرانی میخواهد عملیاتیسازی سیاستها و روشها را انجام دهد.
وی به توصیف برخی ایدئولوژیهای حاکم بر غرب پرداخت و همچنین از محدودیت اصالت آزادی در نظام سرمایهداری سخن گفت.
این استاد دانشگاه گفت: به طور واضح، کاربردی و عینی حکمرانی عبارت است از نظام عملیاتی در سه رکن سیاستگذاری و راهبردنویسی، تقنین و ساختارسازی در عرصههای مختلف اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و غیره.
اساتید موضوع حکمرانی را ساختارمند کنند
وی از اساتید حوزه و دانشگاه به خصوص اساتید بسیجی درخواست کرد که با مشارکت و همفکری خویش بحث حکمرانی را ساختارمند کنند.
حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه، حکمرانی اسلامی ولایی را سیاستگذاری، تقنین و ساختارسازی مبتنی بر ایدئولوژی اسلامی و مبتنی بر حکمت و فقاهت بیان کرد و گفت: حکمرانی اسلامی ولایی یعنی نظام با محوریت ولایت باید اتفاق بیفتد. مفهوم ولایت به معنای قرب، نزدیکی دوستی محبت و پیوند ناگسستنی با ولی است. در هم تنیدگی یعنی آنقدر بین ولی و مردم پیوند محکمی تنیده شده که جداشدنی نیستند. نمیشود حکمرانی را فرض کرد ولی ولایت را فرض نکرد. ولایت الهی همان ولایت پیامبر، اهل بیت و فقیه جامعالشرایط است. اگر ولایت الهی پذیرفته نشود ولایت طاغوت را پذیرفتهایم.
برای اجرای حکمرانی اسلامی نیازمند مدیریت جهادی مانند شهید فخریزاده هستیم
وی عنوان کرد: سپاه محمدی لازم است که علوم ناظر بر حکمرانی اسلامی ولایی را کار کند. این بحثها مربوط به رنسانس اسلامی است و تحقق آن زمانبر است. اما باید بدانیم چه کار باید بکنیم تا در مسیر باشیم. اگر انسانهایی دارای مدیریت جهادی پای این کار باشند میانبر اتفاق میافتد. مثل کاری که خواجه نصیرالدین طوسی و برخی علمای دیگر انجام دادند و در دوره معاصر هم آنچه در مدیریت جهادی حاج قاسم سلیمانی دیده شد. این یک آدم خود یک عالم شد. یک فرمانده لشکر در دوران دفاع مقدس بود که بعداً کل جریان مقاومت در جهان را در بر گرفت.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: همچنین آنچه در کارنامه شهید فخریزاده دیده میشود، همان مدیریت جهادی است. بنابراین در این مسیر نباید خسته و ناامید شد و نباید عقب نشینی کنیم. این مباحث نباید صرفاً متکی به جلسات یک کلاس باشد بلکه باید تلاش کرد این مباحث به مدیریت دانش تبدیل شوند.
اساتید انقلابی برای حل مسائل کشور با نگاه حکمرانی اسلامی نقش اساسی ایفا کنند
در ابتدای این جلسه، وحید آرایی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی به بیان اهداف برگزاری دوره تخصصی حکمرانی و سیاستگذاری در سازمان بسیج اساتید کشور پرداخت و عنوان کرد: این دوره آموزشی با این نگاه تدوین شده است که اساتید متعهد و انقلابی در حوزه نظری و عملیاتی بتوانند در زمینه حکمرانی اسلامی، سیاستپژوهی و سیاستگذاری مبتنی بر روششناختی ظرفیت، برای حل مسائل در حوزه بینالمللی، ملی، استانی و محلی نقش اساسی ایفا کنند.
قائممقام اندیشگاه سیاستپژوهی و راهبردنگاری و مدیر آموزشی و تربیت نخبگانی سازمان بسیج اساتید کشور گفت: ولایت مطلقه فقیه تعین بخش اصلی حکمرانی اسلامی است و اساتید متعهد و انقلابی باید سیاستپژوهی و ارائه راهکارهای سیاستی در عرصههای مختلف را در چارچوب این مرجعیت کلان انجام دهند.
وی عنوان کرد: تعداد 11 درس تخصصی دیگر در حوزه سیاستپژوهی و سیاستگذاری (نظری و عملیاتی) تا پایان سال برگزار خواهد شد که امروز پیرامون موضوع حکمرانی اسلامی و ولایی در محضر فیلسوف و استاد برجسته خسروپناه بودیم.
انتهای پیام/4118/
انتهای پیام/