نقش مهم دانشجویان در توسعه پایدار/ در روز دانشجو فریاد استکبارستیزی دانشجویان در فضای دانشگاه طنینانداز میشود
به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با فرارسیدن روز دانشجو برخی از مسئولان دانشگاهی و وزیر علوم در پیامهای جداگانهای این روز را تبریک گفتند.
دکتر طهرانچی: 16 آذر را باید روز فرهنگ و پیروزی قلم بر زورگویی دانست/ لزوم نقشآفرینی دانشجویان در فضای مجازی
دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با صدور پیامی به مناسبت گرامیداشت 16 آذر، روز دانشجو را به همه دانشجویان بهویژه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی تبریک گفت.
متن پیام دکتر طهرانچی به شرح زیر است:
بسمهتعالی
با حمد و ستایش به محضر باریتعالی و درود بر پیامبر خاتم (ص) و اهل بیت گرامش که چراغ راه بشریتاند
16 آذر، روز دانشجو یادآور حرکت تاریخی، عزتآفرین و نماد حریت جوانانی است که تنها 4 ماه پس از کودتای 28 مرداد 1332، سه عزیز دانشجو با همراهی سایرین پرچم مبارزه با سلطه گری را به اهتزاز درآوردند و با خون خود نهال استبداد ستیزی و استقلالخواهی را آبیاری کردند؛ یاد دانشجویان شهید گرامی باد.
شانزدهم آذر را باید روز فرهنگ و پیروزی قلم بر زورگویی دانست که جوانانی آگاهانه به ندای حضرت امام خمینی (ره) برابر سیستم فاسد پهلوی لبیک گفتند و با روحیه استکبارستیزی برنامههای مستکبران را برهم زدند. به بیان دیگر، روز دانشجو، محور تعالیبخشی فردی، اجتماعی و پیوند دانش و آزادیخواهی با جامعه به دست دانشگاهیان است.
آرمان و ارزش در دوران جوانی در وجود فرد شکل میگیرد. آرمانگرایی از مشخصههای جوان است، بیتردید اگر جوانان بر اساس ارزش و آرمان، همت را به کار گیرند، با شناخت استعدادهایشان میتوانند آینده خود را بسازند. دانشجویان و قشر جوان همواره بهعنوان نماد سرزندگی و تحرک جامعه شناخته میشوند که نقش مهمی در توسعه پایدار دارند و موجب تضمین آینده کشور میشوند؛ از همین رو انتظار میرود دانشجویان با بهرهگیری از مبانی اصیل اسلامی، اخلاقی و فرهنگ ایرانی در جهت تحقق اهداف، برنامهها و رفع نیازهای جامعه تلاش و مجاهدت کنند.
اعتقاد دارم که با این جوانان تلاشگر و اندیشههای نو میتوانیم حرکت خروج از رکود را از دانشگاه آغاز کنیم؛ اگر در غرب پس از انقلاب صنعتی و دموکراتیک، انقلاب آموزشی را مؤثر در حرکت تمدنی آن میدانند، دانشگاه آزاد اسلامی هم با نگاه نو به آموزش عالی، یک انقلاب آموزشی در پیش خواهد داشت تا دیگر جوانان دغدغه معیشت و اشتغال نداشته باشند و بتوانیم امید را به جوانان برگردانیم. امیدوارم با حمایت، کمک و نگاه دانشجویان بتوانیم طرحی نو در این دانشگاه دراندازیم.
طی یک سال اخیر جامعه بشری با شیوع ویروس کرونا، بحران سخت و تأسف باری را تجربه کرد، البته این تجربه دستاوردهای نوینی به همراه داشت که تغییر نگاه مردم به مسائل مختلف و باورهای عادت کرده به آن، جابجا شدن اولویتها و تغییر سبک زندگی ازجمله مواردی است که میتوان به آن اشاره داشت و از جنبه دیگر تقویت عقلانیت در جامعه و لزوم اهمیت به دانستن و دانش بود که رسالت و مسئولیت نهادهای علمی و دانشگاهی را دوچندان میکند.
دانشگاه آزاد اسلامی از اولین مراکز آموزش عالی در کشور بود که توانست با تغییر رویکرد آموزش حضوری بهصورت مجازی که این مهم به همت همه همکاران خانواده این دانشگاه به نتیجه رسید، اجازه ایجاد وقفه در بخش آموزش را نداد و خوشبختانه امروز شاهد هستیم که در سال جدید تحصیلی بخش عمدهای از امور دانشگاه در بستر فضای مجازی و سامانه آموزشیار پیش برود و میکوشیم سامانه آموزشیار به نقطه اتکا و قوت دانشگاه آزاد اسلامی تبدیل شود، البته سبک زندگی در فضای مجازی با زندگی حقیقی تفاوت دارد و باید سبک زندگی در فضای مجازی را بهتر بیاموزیم و بکوشیم این سبک زندگی را به نحو احسن دریابیم.
این دانشگاه بهعنوان یک سازمان بزرگ اجتماعی با ایجاد سامانههای پژوهشیار و آموزشیار با درک الزامات فضای مجازی و اهمیت سامانهسپاری، اقدامات خوبی انجام داده، اما واقعیت این است که دانشگاه بسترساز فعالیت در فضای مجازی است و دانشجویان کنشگران اصلی هستند و باید بهخوبی در این فضا نقشآفرینی کنند.
همه میدانیم که دانشگاه آزاد اسلامی قرار است از فضای گام اول به گام دوم گذار کند؛ در گام اول، نظام کلاس سالار و بوروکراتیک در کنار سیاستهای توسعه کمی در این دانشگاه غالب بود، اما گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی، عصر کارآمدی خواهد بود. برای گام دوم باید الگوهای ذهنی و رفتاری گام اول کنار گذاشته شود. سازمانها سعی دارند بر الگوهای ذهنی و رفتاری گذشته خود پایبند بمانند، اما ما میدانیم که با الگوهای جدید میتوانیم آینده را رقم بزنیم.
وظیفه دانشگاه، آموختن دانش تخصصی، مهارت و بالاتر از این دو؛ دانش اجتماعی است. دانشگاه آزاد اسلامی در کنار آموزش دانش تخصصی، توجه ویژهای به دانش اجتماعی دارد. برای افزایش مهارت دانشجویان نیز سراهای نوآوری، مدارس مهارتی و طرحهای مختلف اجرایی شده تا اشتغال دانشجویان تأمین شود.
مدیران دانشگاه باید بدانند که فقط تسهیلگر و ایجادکننده زیرساخت باشند و دانشجویان، رکن ساخت دوباره دانشگاه آزاد اسلامی هستند. به بیان دیگر باید صدای دانشجو را شنید و از این افق بلند و جوان که در این فضای متکثر برای قوام انقلاب اسلامی تلاش میکند، بهره جست.
امروز شاهد هستیم جبهه استکبار با استفاده از تمام ظرفیت خود به دنبال تداوم سلطهگری بر منطقه و ایران اسلامی است و با اعمال تحریم و صرف هزینههای هنگفت میکوشد کشور را از مسیر استقلال و پیشرفت منحرف سازد. شهادت دانشمند هستهای و دفاعی، شهید گرانقدر و والامقام فخری زاده که به دست عوامل رژیم صهیونیستی و آمریکا صورت گرفت، نمونهای از این دشمنی و کینهتوزی نسبت به رشد و ارتقای علمی کشورمان است، اما آنان نمیدانند، آنچه مانع تحقق توطئههای آنان شده، تداوم راه شهیدان از سوی دانشجویان غیور و فرهیختهای است که با مجاهدت علمی خواستههای شوم بدخواهان این ملت را خنثی میکنند.
دانشگاه آزاد اسلامی در گام دوم و در اجرای سند دانشگاه اسلامی، تلاش میکند در عرصه تولید و گسترش مرزهای دانش و علوم کاربردی و پیشتاز در نهضت نرمافزاری باشد و مقدمه این امر را با جذب و تربیت محققانی نوآور و توانمند در حل چالشهای کشور قابل تحقق میداند و این مهم بیتردید با همت استادان و دانشجویان فرهیخته و با تقویت مسئولیتپذیری میسر خواهد شد که «یادگیری خلاقانه» بهعنوان کلید و راهحل موفقیت خواهد بود.
اینجانب یاد و خاطره همه شهیدان دانشجو را گرامی داشته و روز دانشجو را به همه دانشجویان بهویژه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی تبریک میگویم و امیدوارم جوانان ما که بهحق گنجینه ارزشمند فردای ایران هستند با نشاط و مسئولیتپذیری در جهت رشد علمی، توسعه متوازن، رفع مشکلات و تقویت زیرساختهای کشور حرکت کنند.
غلامی: علماندوزی، مهارتآموزی و توانمندسازی دانشجویان در دانشگاه؛ تقویت سرمایههای انسانی، فرهنگی و اجتماعی کشور است
منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، نیز در پیامی به مناسبت روز دانشجو تأکید کرد: علماندوزی، مهارتآموزی و توانمندسازی دانشجویان در دانشگاه، تقویت سرمایههای انسانی، فرهنگی و اجتماعی کشور است.
در متن پیام وزیر علوم آمده است: در تقویم تاریخ سیاسی و اجتماعی ایران شانزدهم آذرماه که روز دانشجو نامگذاری شده است، جایگاه ممتازی دارد. این روز یادآور رشادت و هوشمندی دانشجویان در برابر نقشهها و برنامههای نظام سلطه و نیروهای دستنشانده و وابسته به بیگانگان است. یاد و خاطره تمامی شهدای دانشجو؛ خاصه به خون خفتن سه دانشجوی شهید دانشگاه تهران، مهدی شریعت رضوی، احمد قندچی و مصطفی بزرگنیا، در شانزدهم آذر ۱۳۳۲ را گرامی داشته و شجاعت و صلابت به یادماندنیشان را به یکایک دانشجویان سرافراز و فرهیخته تبریک میگویم.
بیگمان از ۱۶ آذر سال ۱۳۳۲ تا به امروز فریاد استکبارستیزی و استبداد ستیزی دانشجویان در فضای دانشگاه طنینانداز است و دانشجویان همچنان طلایهداران آزادیخواهی، عدالتطلبی و ظلمستیزی هستند. آنها این حرکت را نهتنها در کنشگری سیاسی و اجتماعیشان بلکه در فعالیتهای علمی، آموزشی، پژوهشی و فرهنگی خود به انحای مختلف نشان داده و آبادانی، آزادی، و استقلال ایران اسلامی را سرلوحه فعالیت و مقصد خود قرار دادهاند.
در ادامه این پیام آمده است: امروز که استکبار جهانی در قامت جنگ رسانهای، اقتصادی و ترور دانشمندان هستهای این سرزمین درصدد ایجاد چالش و اختلال است، پیشگامی در عرصهٔ تلاش مجاهدانه و حرکت برای تحقق چشماندازهای علمی و اقتصادی، کسب توانایی بیشتر و افقگشاییهای تازه میتواند موجب رونق و نشاط بیشتر شود. علماندوزی، مهارتآموزی و توانمندسازی دانشجویان در دانشگاه، تقویت سرمایههای انسانی، فرهنگی و اجتماعی کشور است.
نشاط، شادابی و امید در فضای دانشجویی کشور به یمن انگیزه و ارادهٔ دانشجویان به دست میآید و این دو، شرط پویایی و تحرک دانشگاه برای یافتن راهحل بدیع برای پرسشها و مسائل روز جامعه است. واقعیتی که امکان بازکاوی عالمانه و نیل به حکمروایی مطلوب در ساحتهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور را در پی خواهد داشت و این مهم جز از مسیر تعامل و تعاطی فکری اصحاب خرد و سیاست حاصل نمیشود.
امید است در چارچوب مسئولیت اجتماعی و نقد خردمندانه و منصفانه شاهد ایرانی مستقل و قدرتمند، تأثیرگذار و نقشآفرین در حوزههای علمی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی مبتنی بر ارزشهای انسانی و آموزههای اخلاقی و دینی باشیم.
در پیام وزیر علوم تصریح شد: افزون بر این روز دانشجو نهتنها فرصتی است تا دانشجویان حضور مسئولانه خود را در فضاهای واقعی و مجازی اثبات نمایند و به تماشا بگذارند بلکه امکانی است برای فهم تاریخی فرازوفرودهای تاریخ معاصر ایران و بصیرت نسبت به زمانه خود و تکریم مقام تمامی آزادی خواهان و شهیدان که در راه کسب استقلال و عظمت ایران اسلامی از تمام وجود خود مایه گذاشتند.
مجدداً در این روز مبارک یاد و خاطره شهیدان دانشجو را گرامی؛ و از درگاه حق تندرستی، عزت و سربلندی را برای همه دانشجویان عزیز مسئلت دارم.
حیدری: 16 آذر یادآور فریادی رسا بر سر استکبار از سوی جنبش دانشجویی آزاده است/ دانشجویان عَلَم آزادگی و استکبارستیزی را برافراشته نگه دارند
احمد حیدری، سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی نیز به مناسبت 16 آذر روز دانشجو بیانیهای صادر کرد.
متن این بیانیه به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
دانشجو مؤذن جامعه است، اگر خواب بماند نماز امت قضا میشود (شهید بهشتی)
دانشجویان، نسل فرزانه و آگاه و برگزیده کشورند که استکبارستیزی، آزاداندیشی، آرمانگرایی، عدالتخواهی، روحیه جهادی و انقلابی، مطالبهگری و دفاع از حقوق مظلومان و مستضعفان جهان از شاخصههای بارز آنهاست. با تمسک به قرآن و اهل بیت (علیهمالسلام) و براساس رهنمود بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی (ره)، دانشگاه کارخانه انسانسازی است و رسالت اصلی دانشگاه اسلامی، تربیت انسان و هدف اساسی دانشجو، رسیدن به کمالات والای انسانی است. با پیروی از رهنمودهای حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیتاللهالعظمی امام خامنهای (حفظهالله) در گام دوم انقلاب اسلامی باید در جهت شکوفایی و تحقق این شاخصهها گامهای مؤثر برداشته شود.
16 آذرماه ۱۳۳۲ یادآور فریادی رسا بر سر استکبار از سوی جنبش دانشجویی آزاده و آگاه به شیطنتهای شیطان بزرگ است که موجب شد تا این خط ظلمستیزی و استکبارستیزی در دوره اختناق روح جدیدی را در کالبد خاموش و بیجان جنبش دانشجویی بدمد.
16 آذر، یادآور دلیری دانشجویان و روز تکریم از این قشر نخبه جامعه است که این چشمه جوشان استعداد، همچنان سرزنده است و هر زمان که نیاز کشور اقتضاء کند، با وجود خویش درخت آزادی را آبیاری میکنند؛ روز دانشجو نماد بیداری اسلامی و عینیت بخشیدن به آرمانهای علمی و فرهنگی و تجلی بصیرت و مظهر ایثار و استقلال و آزادی؛ نماد استعمارستیزی دانشجو و عینیتبخشی به آرمانهای بلند انقلاب، نماد دانش و همچنین موفقیتهای علمی و معنوی است.
جنبشهای دانشجویی همواره نقش تعیینکنندهای در مبارزات آزادیخواهانه مردم بیدار کشورمان داشتهاند و حضور آگاهانه دانشجویان مسلمان همراه با مردم انقلابی اجازه نداده تا دشمنان در امور داخلی و خارجی کشورشان دخالت کنند.
شهدای 16 آذر 32 (مصطفی بزرگنیا، مهدی شریعت رضوی و احمد قندچی) امروز برگی از تاریخ را به خود اختصاص دادهاند تا بهعنوان الگوی دانشجویان در دفاع از آرمانهای انقلاب اسلامی باشند و در امتداد آن حماسه، فخریزادهها، علیمحمدیها، احمدیروشنها، قشقاییها و شهریاریها سر بر میآورند و این امر نشان میدهد که دانشجویان و دانشگاهیان، همچنان در تمام صحنههای حساس کشور حضوری تأثیرگذار دارند که در سایه آموزههایی نظیر قیام عاشورا بهعنوان نماد ایستادگی و قیام بوده است؛ چنانکه در دفاع مقدس نقش ارزندهای در جبهه و جنگ برعهده گرفته و از ظرفیتهای دانشگاه در راستای تأمین نیازهای تکنولوژیک دفاعی استفاده شایانی کردند.
از آنجا که دشمن نقشههای خطرناکی برای دانشگاه و دانشجویان ما دارد و به همین جهت به دنبال ایجاد روحیه بیتفاوتی در دانشجویان بوده و پیشرفت علمی ایران اسلامی را برنمیتابد و درصدد است پیشرفتهای دهههای اخیر را تحتالشعاع قرار دهد لذا لازم است که دانشجویان عزیز حرکت پرشتاب علمی را با جدیت پی بگیرند زیرا «کلید اصلی بازکردن قفلهای گوناگون اهمیت دادن به علم است».
بنابراین نقش بسیار مهم و کلیدی دانشجویان در کشور تولید علم، نوآوری و خلاقیت در دانشگاه است و دانشجوی مسلمان دو وظیفه مهم بر عهده دارد، نخست این که کوشش کند تا به بالندگی علمی، آموزشی و پژوهشی برسد و جامعه دانشگاهی را سیراب کند و رسالت دیگر او هنگامی است که وارد جامعه شده و با رویدادها و مناسبات اجتماعی و سیاسی مواجه میشود دانشجو باید در قبال سرنوشت جامعه با کولهباری از تعهد و دانش، به نقادی و اصلاح بپردازد، گزاردن این دو وظیفه، تأمین آیندهای آباد برای خود و جامعه است.
بر این باوریم که نقش دانشجویان مطالبهگری، بیدارگری، افشاگری در میدان جنگ نرم است و دانشجویان باید بهعنوان قشر فرهیخته اشرافیت لازم را داشته باشند تا بتوانند دشمن را رصد و فرماندهی کند و حرکات دشمن نباید از چشم ریزبین دانشجویان دور بماند. در همین راستا نیز دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان بزرگترین دانشگاه حضوری جهان که توانسته است بیش از 6 میلیون دانشجو تربیت کند، ضمن تجلیل از آحاد دانشجویان به ویژه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی و پاسداشت 16 آذر، انتظار دارد دانشجویان عزیز همچون همیشه در کنار تعلیم، تزکیه و حساسیت به تحولات کشور و جامعه را نیز وجهه همت خود قرار دهند و برای همیشه، عَلَم آزادگی و استکبارستیزی را برافراشته نگه دارند.
آقامیری: دانشجویان باید با پیشرفتهای علمی تأثیر مثبتی بر معیشت مردم داشته باشند
سید محمودرضا آقامیری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران و واحد تهران مرکزی نیز با صدور پیامی روز دانشجو را تبریک گفت.
متن این پیام به شرح زیر است:
دانشجویان ایرانی در طول تاریخ نشان دادند اجازه نخواهند داد قدرتهای سلطهگر بتوانند درون کشور بهراحتی فعالیت داشته باشند.
امروز که دشمن پس از ناامیدی در جبهههای سخت به سمت جنگ اقتصادی رفته دانشجویان ایرانی وظیفه سختتری نسبت به قبل دارند و آنها هستند که باید با پیشرفتهای علمی و تکنولوژی بتوانند تأثیر مثبتی بر معیشت مردم داشته باشند و چه دانشجویان گمنامی که در کسوت شاگردی شهید فخریزادهها در حال دستیابی به قلههای علمی دنیا هستند و نهتنها از ترور و حذف شدن نمیترسند بلکه شهادت را برای خود آرمانی میدانند که سالهاست دانشجویان این مرز و بوم به دنبال آن هستند.
اینجانب ضمن گرامیداشت مقام شهدای دانشجو و همچنین یاد و خاطره دانشمند هستهای شهید دکتر فخریزاده، فرارسیدن ۱۶ آذر روز دانشجو را به تمامی دانشجویان تبریک عرض میکنم.
خوشدل: 16 آذرماه نماد آزادگی و استکبارستیزی دانشجوی مسلمان است
علیرضا خوشدل، رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران همزمان با فرارسیدن روز دانشجو طی پیامی این روز را به همه دانشجویان بهویژه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران تبریک گفت.
متن پیام به شرح ذیل است:
16 آذر بهعنوان نقطه عطفی در تاریخ مبارزات سیاسی ملت ایران است و یادآور رسالت و نقش دانشجویان عزیز در نهضت اصیل دانشجویی و طلایهداری این قشر فهیم جامعه در مبارزه با جهل و نادانی و ترویج عدالتخواهی، آزادی و آزادگی است.
اینجانب ضمن گرامیداشت یاد و خاطره دانشجویان شهید مهدی شریعت رضوی، احمد قندچی و مصطفی بزرگنیا، 16 آذرماه را بهعنوان نماد آزادگی و استکبارستیزی دانشجوی مسلمان گرامی داشته و روز دانشجو را به تمامی دانشجویان عزیز بهویژه دانشجویان محترم دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران تبریک گفته و موفقیت همه دانشجویان تلاشگر و مؤمن ایرانی را در جهت تولید علم و تلاش روزافزون در جهت نیل به اهداف بلند نظام مقدس جمهوری اسلامی تحت توجهات حضرت بقیة الله الاعظم (عج) و نایب بر حقش حضرت امام خامنهای (مدظله العالی) از خداوند منان خواهان و خواستارم.
انتهای پیام/4040/
انتهای پیام/