اعمال محدودیتهای کرونایی در دانشگاههای آسیا
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاههای جهان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، به دلیل شیوع ویروس کرونا چند کشور آسیایی تصمیم گرفتهاند که دانشگاهها را تعطیل کنند. دولتهای پاکستان و افغانستان در هفته آینده دانشگاهها را تعطیل کردهاند. در این میان برخی دیگر از کشورهای آسیایی در حال تهیه برنامههایی برای تعطیلی زودهنگام در زمستان هستند.
دانشگاههای هند پس از ماهها تعطیلی بهتازگی بازگشایی را در دستور کار قرار داده بودند که به دلیل موج دوم شیوع ویروس کرونا ناگزیر شدهاند که آموزش آنلاین را بار دیگر در دستور کار قرار دهند و به سمت حذف فعالیتهای حضوری بروند.
چین
در حالی که چین میگوید که شیوع ویروس کرونا را تا حد زیادی مهار کرده و از دسامبر 2019 تاکنون موجی در این کشور مشاهده نشده است اما در ماه جاری شیوع ناگهانی ویروس کرونا در شهر تیانجین در نزدیکی پکن و شانگهای مشاهده شده است. این امر سبب شده که دانشگاههای شانگهای قوانین سختگیرانهای را برای ورود و خروج از دانشگاه وضع کنند. دانشجویان ساکن در ووهان نیز میگویند که هنوز به حالت عادی بازنگشتهاند و حرکت در داخل دانشگاه محدود است.
تعدادی دیگر از دانشگاههای چین نیز محدودیتهایی را در نظر گرفتهاند. این دانشگاه به دانشجویان دوره کارشناسی اجازه خروج نمیدهد. دانشجویان تحصیلات تکمیلی با اجازه ویژه، در صورتیکه در همان روز به دانشگاه برگردند؛ میتوانند از دانشگاه خارج شوند.
پاکستان
دولت پاکستان نیز از 25 نوامبر 2020 تا 10 ژانویه 2021 دانشگاهها و مؤسسات آموزشی را تعطیل کرده است. این تصمیم دولت، 383 هزار نفر را در پاکستان تحت تأثیر قرار میدهد. این تصمیم به دلیل شیوع موج دوم ویروس کرونا در پاکستان اتخاذ شده است.
شفق محمود، وزیر آموزشوپرورش معتقد است که جان آدمها از تحصیل مهمتر است. وی میگوید که دانشجویان بهصورت آنلاین آموزشها را دریافت میکنند.
البته بسیاری به آموزش آنلاین در پاکستان انتقاد دارند چراکه زیرساختهای لازم برای دسترسی دانشجویان به آموزش مجازی فراهم نشده است. بسیاری از ساکنان مناطق دوردست و روستاها به اینترنت دسترسی ندارند. گزارشها حاکی از آن است که از 220 میلیون نفر جمعیت کشور فقط 76.3 میلیون نفر به اینترنت دسترسی دارند یعنی گستردگی اینترنت در این کشور 35 درصد است.
متأسفانه در این کشور ابزارهای دیگر نظیر رادیو برای آموزش از راه دور مورد استفاده قرار نگرفته است. محمدقعقوب، مشاور مدیریت دیجیتال مستقر در کراچی میگوید: در واقع، ما از موج قبلی ویروس کرونا چیزی یاد نگرفتیم و کارهای کمی در جهت رفع شکاف دیجیتالی و گسترش خدمات پهنای باند در مناطق محروم انجام شده است.
اگرچه یک مدرسه تلویزیونی و یک مدرسه رادیویی جدید توسط صداوسیمای پاکستان برای دانش آموزان سطح ابتدایی ایجاد شده است اما شواهد نشان میدهد که پیشرفت قابلتوجهی برای آموزش آنلاین دانشجویان کالجها و دانشگاهها رخ نداده است.
برخی از فعالان دولت پاکستان میگویند: دولت میلیاردها دلار کمک مالی از خیرین بینالمللی دریافت کرده است، اما هیچ کاری برای توسعه سیستم آموزش آنلاین انجام نداده است.
افغانستان
در این میان دولت افغانستان نیز مجبور شده است تعطیلات زودهنگام دانشگاهها را برای زمستان در نظر گیرد. این تعطیلی از 28 نوامبر آغاز شده است. حامد عبیدی، سخنگوی وزارت آموزش عالی میگوید: با این تصمیم ترم جاری حداقل 6 هفته کاهش مییابد. وی میافزاید: اما دانشجویان در طی این 6 هفته بهصورت غیرحضوری در کلاسهای خود شرکت میکنند.
دولت افغانستان ماه گذشته به دلیل پایان موج اول همهگیری کرونا دانشگاهها را بازگشایی کرده بود اما اکنون با افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا ناگزیر شده است که محدودیتهایی را اعمال کند.
محقق جان از آکادمی علوم افغانستان میگوید که هزاران دانشجوی تازهوارد ثبتنام کردهاند، دانشجویانی که در شهرهای کوچکتر و دورافتاده زندگی میکنند، تحت تأثیر این تصمیم قرار میگیرند چراکه سیستم آموزش آنلاین و برنامههای آموزش از راه دور هنوز در همه مناطق افغانستان در دسترس نیست.
ژاپن
دانشگاههای ژاپن نیز در نظر دارند زودتر از موعد برای تعطیلات زمستانی اقدام کنند. درترم جاری بیشتر دانشگاههای ژاپن آموزش ترکیبی را در دستور کار قرار دادهاند. وزارت آموزش ژاپن این اجازه را به دانشگاهها داده که خود بتوانند برنامهریزیهای لازم را انجام دهند. همچنین دولت بودجه کافی در اختیار دانشگاهها قرار داده است تا امکانات لازم را برای آموزش آنلاین دانشجویان فراهم کنند. اما در این میان بسیاری از دانشجویان در نظرسنجیها اعلام کردهاند که خواهان آموزش حضوری هستند.
هیدبومی کویده، دبیر انجمن دانشگاههای خصوصی ژاپن، به رسانههای ژاپنی گفته که برگزاری کلاسهای حضوری به میزان آلودگی در هر منطقه، اندازه دانشگاه و کلاسهای تئوری یا عملی بستگی دارد. در این میان دانشگاه توکیو اطلاعات آنلاین از تراکم کلاسها به دانشجویان ارائه میدهد.
دانشگاه کانسای که یک مؤسسه خصوصی است، قصد دارد 70 درصد کلاسهای عادی را بهصورت حضوری برگزار کند. از دانشجویان خواسته شده است که مهمانی برگزار نکنند. سایر دانشگاهها نیز کلاسهای حضوری را در اولویت قرار دادهاند.
مالزی
دانشگاههای مالزی نیز از اوایل اکتبر 2020 کلاسهای آنلاین را در دستور کار قرار دادهاند فقط دانشجویان و محققانی که نیاز به امکانات آزمایشگاهی دارند میتوانند به دانشگاهها مراجعه کنند. گزارشها حاکی از آن است که از اواسط ماه نوامبر تاکنون حدود 8 درصد دانشجویان در دانشگاهها حاضر شدهاند.
در این میان دانشگاههای مهندسی و پزشکی مجبور شدهاند که از اوایل نوامبر 2020 به دانشجویان اجازه بازگشت بدهند.
انتهای پیام/4040/
انتهای پیام/