دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 آذر 1394 - 11:45

پرینت سه‌بعدی رگ‌های خونی زنده

محققان مرکز آزمایشگاهی «لاورنس لیومور» موفق شدند با استفاده از چارچوب‌های طبیعی و پرینت سه‌بعدی، رگ‌های خونی بسازند که کاملا مانند بافت زنده عمل می‌کنند.
کد خبر : 54499

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از گیزمودو، استفاده از پرینت سه‌بعدی در زمینه‌های مختلف علوم در حال گسترش است و البته تکنیک‌های تازه برای استفاده از این تکنولوژی نیز هر روز در حال پیشرفت هستند. یکی از زمینه‌هایی که پرینت سه‌بعدی در آن بسیار کارآمد است، پزشکی و رشته‌های وابسته به آن است.


اخیرا محققان در مرکز آزمایشگاهی «لاورنس لیومور» موفق شده‌اند با استفاده از ساختار طبیعی رگ که از رگ‌های واقعی استخراج شده بود، رگ‌های مصنوعی بسازند که عملکردشان مانند رگ‌های طبیعی و زنده است.


این رگ‌ها قادر هستند مواد مغذی را منتقل کرده و مانند رگ‌های زنده، خود را تعمیر و بازسازی کنند. در این روش، ابتدا ساختار سلولی رگ‌ها از سلول‌های زنده استخراج شد و سپس «بایو اینک» یا جوهر زیستی و دیگر افزودنی‌هایی که با بدن انسان تطبیق داشته‌باشند به آن اضافه شد.


پس از پرینت مواد روی چارچوب طبیعی، کمی زمان لازم است تا این مواد با یکدیگر ترکیب شوند و رگ را به شکلی که می‌شناسیم به وجود بیاورند.


در حال حاضر محققان تنها موفق شده‌اند محصولی مشابه رگ‌های انسان بسازند و این رگ‌ها هنوز کاملا مطابق با آنچه در بدن داریم نیستند. در واقع آنچه تا این لحظه ساخته شده شبیه به یک کاسه پر اسپاگتی زنده است!


دانشمندان تلاش می‌کنند نتیجه کارشان را مانند رگ‌های بدن سازماندهی کنند و روشی بیابند تا برای هر هدف خاص در پزشکی،‌بتوان رگ یدکی تولید کرد.


پیوند رگ‌های یدکی به طور خاص در عمل جراحی بایپس قلب و عمل‌های جراحی واریس یا گرفتگی عروق در نقاط مختلف کاربرد دارد و در برخی از آسیب‌دیدگی‌ها و جراحی‌های ترمیمی نیز نقش حیاتی دارد.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب