شبکه پاسخ سریع زلزله در کشور نصب میشود
محمد شکرچیزاده در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا با اشاره بر تفاهمنامه مشترک با یک مرکز تحقیقاتی آمریکایی برای راهاندازی شبکه هشدار و پاسخ سریع زلزله افزود: بر اساس این تفاهمنامه اطلاعات دستگاههای شتابنگاری با اطلاعات شبکه شتابنگاری کالیفرنیا مبادله شد که بررسی این اطلاعات به راهاندازی سیستمهای مرتبط با پاسخ سریع زلزله کمک میکنند.
وی تصریح کرد: اغلب شهرهای بزرگ کشور مانند تهران با خطر نسبی زیاد زلزله مواجه هستند که نصب شبکههای پاسخ سریع میتواند یکی از اقدامات کاهش خطرات و تلفات زلزله در این مناطق باشد.
رئیس مرکز تحقیقات مسکن، راه و شهرسازی درباره پیشبینی زلزله با پیشنشانگرها نیز بیان کرد: نمیتوان زلزله را با قطعیت علمی بالا از طریق پیشنشانگرها پیشبینی کرد اما بررسیهای انجام شده در برخی زلزلهها نشان میدهد که پیش از وقوع این سانحه سطح آبهای زیر زمینی تغییر کرده است.
شکرچیزاده ادامه داد: ساطع شدن بخارهایی از سطح زمین و یا برخی حرکات جانوران چند روز پیش از وقوع زلزله را پیشنشانگر تلقی میکنند که مسئولیت بررسی علمی این پیشنشانگرها به موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران سپرده شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه میتوان با پیشنشانگرها لحظاتی پیش از وقوع زلزله از بروز سانحه مطلع شد، اظهار کرد: اگرچه درجه قطعیت آنها بالا نیست اما در کشورهایی که مقوله زلزله اهمیت بسیاری دارد، مراکری مانند مدیریت بحران یا وزیر کشور دستور مبنی بر گسترش استفاده از پیشنشانگرها را صادر کردهاند.
انتهای پیام/