سردخانههای کانتینری و دو سوله مدیریت بحران مشکل سازمان بهشت زهرا را در ایام کرونا رفع کرد
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان بهشت زهرا، سعید خال در نشستی با حضور اعضای مجمع نمایندگان استان تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: بهشت زهرا در سال 1345 احداث و تیرماه سال 49 افتتاح شد. این آرامستان دارای 584 هکتار مساحت بوده و در آن بیش از یک میلیون و 500 هزار نفر دفن هستند و در گلزار شهدا نیز 30 هزار شهید و 4 هزار شهید گمنام خاکسپاری شدهاند.
وی ادامه داد: این سازمان 15 مراسم ملی در طول سال برگزار میکند، ضمن اینکه قبل از شیوع کرونا 135 هزار مراسم در سال به شهروندان خدمات داده شده بود که البته در زمان شیوع کرونا به دو برابر افزایش یافته است.
مدیرعامل سازمان بهشت زهرا با اشاره به آغاز طرح مکانیابی آرامستانهای تهران، گفت: این طرح در حال حاضر آغاز شده و مشاور متخصص در این زمینه گرفته شده است. اقدامات لازم در حال انجام است و به مرحله تصمیمگیری نزدیک هستیم.
خال در ادامه با بیان اینکه با نوسازی و لولهکشی مناسب مشکل آب خام سازمان بهشت زهرا حل شده است، گفت: همچنین تالار اجتماعات بهشت زهرا در حال ساخت است و در آن مرکز ایزوله ایجاد شده است. دو واحد سوله بحران نیز در بهشت زهرا ایجاد شده که در زمان کرونا وجود آنها بسیار مهم و کمککننده بود.
وی در ادامه به اختراعات و اقدامات سازمان بهشت زهرا برای تسهیل در شرایط خدمترسانی اشاره کرد و گفت: این سازمان چند اختراع از جمله قبرکن اتوماتیک، وان و تخت هوشمند متوفی، دستگاه همزن کافور و نوسازی ناوگان داخلی و آمبولانسها برای انتقال اجساد، راهاندازی اولین مرکز کنترل ترافیک و نصب سیستم ترددشمار خودروها بر روی درهای این سازمان، اجرای بزرگترین پروژه هوشمندسازی، نصب 253 دوربین آنلاین در محوطه بهشتزهرا، راه اندازی یادکد شهدا در فاز اول برای 3 هزار شهید که (از طریق کدخوانی به وسیله تلفن همراه از زندگینامه هر کدام از شهدا آگاه شد)، ایجاد شماره تلفن چهار رقمی 1530 و راهاندازی ترمینالی در مرکز شهر جهت انتقال اجساد از اقدامات مهم این سازمان است.
مدیرعامل سازمان بهشت زهرا در خصوص اقدامات کرونایی سازمان بهشت زهرا هم عنوان کرد: ما اولین پروتکل را در کشور در اسفند ماه 1398 و در همان اوایل درگیری با بحران برای آن نوشتیم و جهت برگزاری مراسم تطهیر از مراجع عظام استفتائاتی اخذ کردیم و فتاوا را به طور کامل جمعآوری و سپس اجرا کردیم. همچنین برای رعایت پروتکلهای بهداشتی جلساتی با دانشگاههای شهید بهشتی، علوم پزشکی تهران، علوم پزشکی ایران و اورژانس تهران داشتیم و برای کارکنان این سازمان دوره های آموزشی برگزار کردیم، ضمن اینکه نماینده وزارت بهداشت به طور دائم در این سازمان مستقر شد.
خال ادامه داد: افزایش ظرفیت سردخانهها از مهمترین مشکلاتی بود که در این شرایط با آن مواجه بودیم، بنابراین سردخانههای کانتینری و دو دستگاه سوله مدیریت بحران برای رفع این مشکل آمادهسازی شد. همچنین سیستم جدید ضدعفونی محوطهها را طراحی کرده و 7 بار این فضا را به طور کامل ضدعفونی کردیم.
وی تصریح کرد: از 16 فروردین ماه 1399 برای اولین بار تطهیر اجساد کرونایی با آب (تغسیل) انجام شد و در پی آن برای پساب ناشی از تغسیل اموات کرونایی برنامهریزی مناسب انجام دادیم و زیرساختها را ایجاد کردیم و کلرزنی آب را به صورت چندمرحلهای افزایش دادیم.
انتهای پیام/4105/پ
انتهای پیام/