دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 آذر 1399 - 16:25
استاد علوم اقتصادی دانشگاه اصفهان:

افت موقعیت اقتصادی آمریکا در جهان چالش‌ هژمونی دلار است

استاد علوم اقتصادی دانشگاه اصفهان گفت: افت نسبی اقتصاد آمریکا در جهان و افت بالقوه موقعیت اقتصادی آمریکا چالش‌های بزرگ هژمونی دلار است.
کد خبر : 544523
98-08-c35-1387.jpg

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از دولت‌آباد، محمد واعظ در نشست اقتصادی که به مناسبت هفته بسیج در بستر دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولت‌آباد به‌صورت برخط برگزار شد، اظهار کرد: افت نسبی اقتصاد آمریکا در جهان و افت بالقوه موقعیت اقتصادی آمریکا چالش‌های بزرگ هژمونی دلار است؛ اگر این هژمونی فروریخته شود، دلارهای کم‌ارزش شده موجب می‌شود، تورم شدید به یکباره به اقتصاد آمریکا وارد شود.


وی افزود: استراتژیست‌های آمریکا دو راهکار برای این موضوع پیش‌بینی کرده‌اند. نخستین راهکار این است که سیاستمداران این کشور سیاست‌های خارجی خود را بر اساسی طراحی کنند تا قواعدی که در مقابل اقتصاد آمریکا قرار دارد را بر هم بزند. آنگاه قواعد جدید با موقعیت برتر آمریکا شکل خواهد گرفت.


استاد علوم اقتصادی دانشگاه اصفهان اضافه کرد: دومین راهکار این است که آمریکا با حفظ قواعد موجود در سطح بین‌الملل سعی کند که موقعیت رهبری در استفاده از این قواعد را در دست بگیرد. این موضوع توسط دو ابزار نرم و سخت صورت می‌گیرد. اقناع، یارگیری و اجماع ابزار نرم و استفاده از اهرم‌های فشار برای اعمال رهبری ابزار سخت است.


واعظ گفت: در چرخه تولید آمریکا کسری تراز تجاری و کسری بودجه مشهود بوده؛ اما با این وجود یکی از دلایلی که باعث شده رفاه متوسط وجود داشته باشد، هژمونی دلار در سطح بین‌الملل است. اقتصاد آمریکا شرایطی فراهم کرده که با چاپ دلار و ارائه به اقتصاد بین‌الملل خود را سرپا نگه داشته است.


لزوم گسترش جشن تولید در منطقه توسط ایران


 وی ادامه داد: به نظر می‌رسد دموکرات‌ها به‌صورت برجام و اجرای ناقصی از آن بازخواهند گشت. اجازه برداشت محدود از ذخایر ارزی و اجازه فروش محدود نفت خام مواردی هستند که انجام خواهند داد تا به اهدافی مانند ایجاد رفاه سطحی در ایران، تأثیرگذاری بر انتخابات ریاست جمهوری و لغو و از بین بردن دستاوردهای اقتصاد مقاومتی برسند.


 استاد علوم اقتصادی دانشگاه اصفهان مطرح کرد: در مقابل ایران نیز باید افزایش جریان درآمد ناشی از صادرات نفت را برای کاهش بدهی دولت و خلاص شدن اقتصاد ملی از آثار بدهی کلان استفاده کند و لازم است در حوزه منطقه‌ای جهش تولید را گسترش دهد.


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب