رژیم غذایی پرچرب مانع از رشد مغز میشود
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از لدرز، نتایج مطالعه جدید گروه تحقیقاتی دانشگاه زوریخ حاکی از آن است رژیم غذایی سرشار از چربیهای اشباعشده مانع از رشد قشر کورتکس یا پیشپیشانی در بزرگسالی میشود. محققان با بررسی بافت خاکستری مغز موشهای بالغی که رژیم غذایی پر از چربیهای اشباعشده داشتند به این نتیجه رسیدند که رژیم غذایی ناسالم در دوران کودکی میتواند باعث نقص جسمی و مغزی در بزرگسالی شود.
تنها پس از چهار هفته از شروع رژیم غذایی پرچرب ناهنجاریهای شناختی در موشهای جوان رویت شد. غذاهای پرچرب میتواند دلیل کمبود ذخایر ریلین باشد که پروتئینی حیاتی برای توسعه مغز در جوانی است. این پروتئین به عملکرد اجرایی مغز کمک میکند که شامل کنترل انگیزهها، تصمیمگیری عاقلانه، اطلاعرسانی، ایجاد حافظه کوتاهمدت و بلندمدت و بروز رفتارهای اجتماعی مورد قبول میشود.
غلظت بالای ذخایر چربی، تولید این پروتئین در قشر کورتکس را مختل میکند که باعث بروز رفتارهای خاصی در کودکی میشود. بروز رفتارهای ضداجتماعی، روند یادگیری پیچیده، از دست دادن کنترل رفتار و پرخاشگری از جمله نشانه اختلال در تولید پروتئین ریلین به شمار میرود. براساس یافتههای جدید رژیم غذایی در دروان کودکی تأثیر بسزایی بر رشد مغز دارد، بنابراین تغذیه سالم میتواند عملکرد شناختی افراد را بهبود ببخشد.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/