دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 آذر 1399 - 21:00
سرنخ‌های یک جنایت؛

حادثه نطنز، ترور دانشمند هسته‌ای و خلأهای امنیتی/ امنیت فعالیت هسته‌ای ایران در خطر است

تسلط اطلاعاتی، حفره‌های اطلاعاتی و درز اطلاعاتی مواردی است که سبب می‌شود امنیت دانشمندان، مراکز و فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان به خطر بیفتد.
کد خبر : 544362
shutterstock_299600867.jpg

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا - مسعود براتی؛ با توجه به شواهدی که وجود دارد، به نظر می‌آید ترور شهید «محسن فخری‌زاده» به‌وسیله رژیم صهیونیستی و سرویس اطلاعاتی موساد انجام شده که موضوع سابقه‌داری است و آن‌ها از گذشته به‌دنبال ترور دانشمند هسته‌ای و دفاعی کشورمان بوده‌اند. به‌طور خاص بعد از اینکه رژیم صهیونیستی اسناد مربوط به فعالیت‌های هسته‌ای ایران را در عملیات اطلاعاتی از تهران به سرقت برد، نام فخری‌زاده بیشتر مطرح شد.


این ترور در یک لایه، جنبه امنیتی دارد و در حوزه‌ای است که باید نهادهای امنیتی به آن توجه کنند. تسلط اطلاعاتی، حفره‌های اطلاعاتی و درز اطلاعاتی مواردی است که سبب می‌شود امنیت دانشمندان، مراکز و فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان به خطر بیفتد.


تغییر نام نیروگاه هسته‌ای دیمونا به "شیمون پرز"


چندی پیش حادثه نظنز رخ داد که نشان می‌دهد حوزه هسته‌ای‌ مقداری از نظر امنیتی دچار مشکل شده است. باید گفت یکی از مهم‌ترین حفره‌های امنیتی برنامه هسته‌ای کشورمان، موضوع همکاری با بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است و این همکاری بی‌سابقه‌ای که جمهوری اسلامی ایران با آژانس دارد، سبب می‌شود اطلاعات بسیاری به‌وسیله بازرسی‌ها و اطلاعاتی که آژانس در اختیار دارد، در اختیار سرویس‌های غربی قرار بگیرد.




بیشتر بخوانید:


پاسخ قاطعی به ترور شهید فخری‌زاده داده نشود، ترورها ادامه می‌یابد




ترور شهید فخری‌زاده لایه راهبردی نیز دارد و آن ادراکی است که رژیم صهیونیستی و سرویس‌های غربی از جمهوری اسلامی ایران به دست آورده‌اند. به نظر می‌آید بعد از واکنش مناسب نشان ندادن جمهوری اسلامی ایران به فعال کردن مکانیسم ماشه به‌وسیله آمریکا، این جمع‌بندی در اذهان تصمیم‌گیران غربی و صهیونیستی ایجاد شده است که ایران تا زمان استقرار جو بایدن و موضوعاتی که به‌عنوان بازگشت به برجام مطرح است، کنشی انجام نخواهد داد که به برهم خوردن فضا منجر شود و فضا را بیشتر تحت تأثیر قرار دهد. البته صحبت‌ها و موضوعاتی نیز که به‌وسیله مسئولان ایرانی مطرح شده بر این وضعیت صحه می‌گذارد.


«بنیاد دفاع از دموکراسی» حدود سه ماه پیش گزارشی تهیه و به سرویس‌های غربی به‌ویژه آمریکا و رژیم صهیونیستی پیشنهاد می‌کند که می‌توانند در ضربه زدن به برنامه هسته‌ای ایران فعال باشند.



اگر معادله‌ای که در ذهن دشمنان ایران شکل گرفته است تغییر نکند، باید منتظر اتفاقات دیگری از جنس ترور دانشمند هسته‌ای کشورمان باشیم.



سؤالی که مطرح می‌شود، این است که چرا و چگونه می‌توان ذهنیت مذکور را تغییر داد؟ مهم‌ترین نکته در لایه راهبردی، کاهش تعهدات جمهوری اسلامی ایران در برجام و کاهش همکاری‌ها با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است، زیرا این همکاری سبب ناامن‌تر شدن فضای فعالیت‌های هسته‌ای ایران شده است‌؛ چه اینکه گزارش‌های آژانس در اختیار آمریکایی‌ها قرار می‌گیرد و حتی شواهد فراوانی وجود دارد که نشان می‌دهد اندیشکده‌های آمریکایی به گزارش‌های محرمانه آژانس دسترسی دارند.


علاوه بر این، همکاری ایران با آژانس برای کشورمان فایده‌ای نداشته است و به نظر می‌آید اگر ایران در  مقطع کنونی کنشی انجام ندهد و رویکرد «صبر راهبردی» یا بی‌عملی حاکم باشد، ضربات بعدی را احتمالاً سنگین‌تر خواهیم خورد.


متن کامل گزارش آژانس انرژی اتمی در مورد پایبندی ایران به تعهداتش در چارچوب برجام


در چند ساعت اخیر پس از ترور دانشمند هسته‌ای کشورمان تحلیل‌هایی را مشاهده می‌کنیم  که معتقدند اقدام اسرائیل برای این است که مانع بازگشت آمریکا به برجام و مانع ارتباط مستقیم آمریکا و ایران شود. این خط و تحلیل قدیمی است و در یک سال گذشته بسیار شنیده شده که آمریکا یا ترامپ می‌خواهد برجام را برهم بزند و جمهوری اسلامی ایران نباید اقدامی انجام دهد که بازی ترامپ کامل شود.


متأسفانه این تحلیل سبب شده است صبر راهبردی یا به‌عبارت دیگر بی‌عملی، سیاست ایران در مواجهه با موضوع هسته‌ای، پرونده هسته‌ای و توافق برجام باشد.


نکته‌ای که باید به آن توجه کرد این است که در برنامه‌های جو بایدن غیر از شعار بازگشت به برجام هیچ برنامه عملی برای بازگشت به توافق هسته‌ای وجود ندارد و این موضوع بارها به‌وسیله گروه‌های مختلف، مراکز فکری مختلف و مشاوران بایدن مطرح شده است و در روزهای اخیر نیز باراک اوباما و اروپایی‌ها بارها درباره این موضوع صحبت کرده‌اند.


جو بایدن


به‌نظر می‌آید اینکه اروپایی‌ها بلافاصله چنین تحلیلی ارائه می‌کنند، حاکی از آن است که می‌خواهند نقش قدیمی خود را برای نگه داشتن ایران در معاهده و کنش نشان ندادن متناسب با حادثه ترور ایفا کنند.


باید در دو لایه واکنش مناسب انجام شود. نخستین لایه، اطلاعاتی و امنیتی است. حتماً باید ضربه امنیتی به رژیم صهیونیستی وارد شود و در لایه راهبردی، موضوع پایان همکاری با آژانس می‌تواند پاسخ مناسبی در این وضعیت باشد، زیرا ما از محل همکاری با آژانس تاکنون لطمات جدی دیده‌ایم.


انتهای پیام/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
علی
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۹ - ۱۸:۱۳
۰
ابتدا باید قدرت اطلاعاتی وامنیتی مان را به حداکثر رسانده سپس در فکر ایجاد زیر ساختهای هسته ای واتمی برائیم و گرنه ارزش خطرات احتمالی را ندارد
قالیشویی ادیب