دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 آذر 1399 - 12:42
آروجانان مطرح کرد؛

نقش کلیدی ارتباطات علم در افزایش همکاری‌های علمی

مدیر اجرایی انجمن اطلاعات بایوتکنولوژی مالزی گفت: اگر یافته‌ها را در مجلات عمومی منتشر کنیم، علاوه بر متخصصان، سرمایه‌گذاران و دانشمندان و عموم مردم نیز به مطالعه مطالب علمی می‌پردازند.
کد خبر : 544078
7f7fd2d7-7a02-4ff7-b65b-e5226bd11f24.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از ستاد ارتباطات و اطلاع‌رسانی بنیاد مصطفی(ص)، در پی همه‌گیری ویروس کرونا و با توجه به اهمیت ارتباط موثر بخش‌های مختلف جامعه اعم از نهاد حاکمیت، نهادهای حوزه پزشکی و سلامت، پژوهشگران و عموم مردم، بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) با همکاری بنیاد علمی اکو (ECOSF)، میزگرد مجازی با عنوان «سیاست‌گذاری ملی و معماری نهادی در عرصه ارتباطات سلامت» را برگزار کرد.


در این نشست، ماهالتچامی آروجانان، مدیر اجرایی انجمن اطلاعات بایوتکنولوژی مالزی درباره نقش ارتباطات علم گفت: زمانی که نتیجه تحقیقاتی در مجلات تخصصی منتشر می‌شود، فقط همکاران ما آن‌ها را مطالعه می‌کنند و مردم نیز مطالعه نمی‌کنند اما اگر یافته‌ها را در مجلات عمومی منتشر کنیم علاوه بر همکاران متخصص، مردم، سیاست‌گذاران، سرمایه‌گذاران و دانشمندان نیز به مطالعه مطالب علمی می‌پردازند؛ این امر در جذب سرمایه‌گذار و همکار جهت افزایش ارتباطات علمی نقش مهمی را ایفا می‌کند.


مدیر اجرایی انجمن اطلاعات بایوتکنولوژی مالزی با اشاره به اینکه دانشمندان نیز جزء عموم مردم هستند، اظهار کرد: عموم مردم جامعه، افراد یکسان نیستند و این عموم افراد ناهمگون را تشکیل می‌دهد. دانشمندان هم جزئی از عموم مردم به شمار می‌روند. همچنین سیاست‌گذاران و رسانه‌ها نیز به عنوان عضوی از عموم مردم هستند و بنابراین ما به ارتباطات میان دانشمندان نیاز داریم.


مدیر اجرایی انجمن اطلاعات بایوتکنولوژی مالزی با بیان اینکه ما به ابزارهای مختلفی برای مطلع کردن مردم نیاز داریم، مطرح کرد: نیازی نیست که همیشه دانشمندان صحبت کنند؛ حتی ممکن است فردی کشاورز باشد و بگوید که من محصولاتم را از دست داده‌ام زیرا هیچ کارگر محلی در دسترس نبوده که محصولاتش را به سوپرمارکت‌ها برساند.


وی در ادامه گفت: درحال حاضر بسیاری از اقتصادها ورشکست شده‌اند؛ ضمن اینکه محصولات مناطق روستایی نیز نمی‌توانند به شهر منتقل شوند؛ گاهی ممکن است یک کشاورز به صورتی صحبت کند که یک سیاست‌گذار هم متوجه شود. اگر قرار بود من با همه سازمان‌های مردم‌‌نهاد یا معلمان صحبت کنم، باید برای هر کدامشان ارتباطم را شخصی‌سازی می‌کردم؛ بر این اساس اهمیت ارتباط علم مهم است و من به آن تاکید دارم. 


آروجانان با بیان اینکه باید پلی میان دانشمندان و عموم مردم ایجاد شود، بیان کرد: سوالی در اینجا مطرح می‌شود مبنی بر اینکه ایجاد این پل در جوامع در حال توسعه چگونه امکان پذیر است؛ براین اساس باید مطلع شویم که چه تعداد دانشمند در دنیا در حال فعالیت هستند.


مدیر اجرایی انجمن اطلاعات بایوتکنولوژی مالزی گفت: رویای من این است که همه دانشگاه‌ها بخشی را داشته باشند که پیام دانشمندان را به عموم جامعه برسانند و از دانشمندان برای مصاحبه حمایت کنند؛ براین اساس نیاز به سرمایه‌گذاری داریم. به نظر من هر کشوری باید یک سیاست‌گذاری ملی برای ارتباطات علمی داشته باشد


انتهای پیام/4021/


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب