دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

علی مطهری: مسئله رفع حصر با تلاش و گفتگو حل می‌شود

علی مطهری در سخنرانی خود در دانشگاه شهید بهشتی که به مناسبت روز دانشجو در دانشگاه شهید بهشتی انجام شد، ضمن تبریک این روز و گرامی داشتن یاد شهدای این 16 آذر گفت: 3 شهید روز 16 آذر در فضای خفقان کار خودشان را انجام دادند.
کد خبر : 54371

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا به نقل از جماران، وی ادامه داد: زمان امام حسین (ع)، پوسته دین خیلی باشکوه برقرار بود مراسم حج، نماز ها، عبادات دیگر انجام می شد، ولی آنچه مشکل داشت باطن دین بود. کسی که چشم بینایی داشت که آنچه در باطن مشکل دارد را بفهمد، امام و پیشوای دین بود که با فدا کردن جان خود دین اسلام را نجات داد.


این نماینده مجلس درباره اهمیت و نقش جنبش و فعالیت های دانشجویان در پیشبرد اهداف جامعه، گفت: قیام 15 خرداد به نتیجه نرسید، چون قشر دانشجو را به همراه نداشت در اثر تلاش روشنفکران و معلمانی چون مطهری، طالقانی، شریعتی و بازرگان بود که کم کم قشر تحصیل کرده وارد مبارزه شد و بعد از آمدن این قشر جنبش به حرکت در آمد.


مطهری با طرح این که بعد از انقلاب این سوال به وجود می آید داشتن و فعالیت جنبش داشنجویی بعد از انقلاب ضروری است یا نه؟ ادامه داد: قطعا امروز ما به دنبال سرنگونی نظام نیستیم و به دنبال اصلاح آن هستیم. ما همیشه نیاز به جنبش دانشجویی داریم، چون نقد قدرت همیشه لازم است و گرنه فساد در جامعه به وجود می‌آید. این سخن امام علی (ع) است که در آشکارا و نهان من را نقد کنید. همچنان که شهید مطهری در جمله ای می گوید، اگر مقامات جامعه در جایگاه غیر قابل نقد قرار بگیرند، هم خودشان فاسد می شوند و هم جامعه را فاسد می کنند.


وی در ادامه به مقایسه خلوت زن و مرد نامحرم و در خلوت رفتن قدرت از زبان شهید مطهری پرداخت و تصریح کرد: در خلوت واقع شدن زن و مرد بیگانه در جایی که در بسته باشد نهی شده و نیازمند احتیاط هست، این مسئله ای است که ما مسلمانان و مردم شرق به آن تاکید داریم و درست به همان اندازه که ما به این مسئله تاکید داریم مردم از در خلوت واقع شدن قدرت بیمناک اند.


این نماینده مجلس با بیان اینکه جنبش دانشجویی باید شرایط نقد را در خود ایجاد کند؛ چرا که این قشر نقاط ضعف و قوتی توأمان با یکدیگر دارد، اظهار کرد: در گذشته تملق و چاپلوسی بیشتر بود و امروز تخریب بیشتر است و جنبش دانشجویی باید نقد را زنده نگه دارد.


وی در ادامه به نقاط قوت و ضعف دانشجویان اشاره کرد و گفت: نقاط قوت شما این است که بار زندگی را هنوز بر دوش ندارید و به دلیل سن جوانی‌، روح حق طلبی و عدالت خواهی هنوز در شما باقی است و همچنین از استعداد خوبی برخوردار هستید و نقاط ضعف دانشجویان این است که در دوران جوانی بعضا نمی‌توانند بر احساسات خود غلبه کنند و دوره جوانی را دوره خشم و شهوت نامیده‌اند و همچنین دانشجو نه عوام است و نه صاحب نظر و در جایگاهی میان این 2 وجود دارد و ممکن است دچار جهل مرکب شود. البته می‌تواند نقش مصلح اجتماعی را ایفا کند که به دلیل روح پاک مجاهدی اوست.


مطهری در ادامه با بیان اینکه دانشجو می تواند در جامعه نقش مصلح را ایجاد کند، گفت: هیچ تضمینی وجود ندارد که که انقلاب ما از مسیر خودش خارج نشود و یا حتی نشده باشد؛ چرا که انقلاب ما بالاتر از انقلاب صدر اسلام نیست که بعد از 50 سال از عمر انقلاب اسلام آنچنان انحرافی در آن ایجاد شد که به واقعه عاشورا انجامید.


نماینده مردم تهران در ادامه به 3 آسیب مهمی که جامعه امروز ما را تهدید می کند، اشاره کرد و ادامه داد: اولین برداشت غلط از 3 مفهوم اساسی انقلاب برداشت غلط از اصل ولایت فقیه است. برخی اصل ولایت فقیه را محصورکننده آزادی بیان می‌دانند در حالی که باید بگویم مشکل در برخی ولایتمداران است و نه ولایت فقیه؛ چراکه ولی فقیه چنین اعتقاداتی ندارد و این اطرافیان هستند که می‌خواهند محدودیت ایجاد کنند و آن‌ها کار را خراب می‌کنند.


وی ادامه داد: در هر جامعه ای باید یک مکتب شناس در راس امور باشد و جامعه ما جامعه مکتبی است، نه فردی؛ بنابراین ولایت فقیه یک مکتب است نه یک فرد. بعضی عملا در این موارد کاسه داغ تر از آش می شوند و اجازه انتقاد نمی دهند در حالی که موضع خود رهبری این چنین نیست و در دیداری که با دانشجویان داشتند اعلام کردند که برخی گفته اند رهبری را نقد نکنند، اما شما بگویید بکنند.


مطهری در ادامه مشکل دوم را برداشت از مسئله حفظ نظام دانست و گفت: متاسفانه این نگاه در برخی مسئولان وجود دارد و برخی برای حفظ نظام برخی اصول را نیز زیرپا می‌گذارند و فکر می‌کنند برای حفظ نظام می‌توانند هرکاری بکنند. در حالی‌که در قانون اساسی نیز اصل آزادی افراد مطرح شده و آمده که کسی حق بازداشت فردی را ندارد، مگر این‌که سریعا کیفرخواست او تهیه شده و دادگاهی برایش برگزار شود.


وی در ادامه به کم توجهی به فصل سوم قانون اساسی اشاره کرد و گفت: گویا این بخش در میان برخی کاملا فراموش شده است؛ چرا که نه تنها مرگ ستار بهشتی و ... را بررسی نکردند که حتی زمانی هم که من این موضوعات را بررسی کردم با من برخورد کردند.


مطهری ادامه داد: همه اینها ریشه در بدبینی به همه مردم دارد که مردم مخالف هستند، مگر اینکه خلافش ثابت شود حتی حوادث سال 88 هم ریشه در بدبینی داشت؛ چرا که اگر اجازه شنیده شدن به سخن مردم داده می شد این اتفاقات نمی افتاد.


این نماینده مجلس نهم مورد سوم را برداشت های غلط از آزادی بیان دانست.


در ادامه مطهری در پاسخ به سوال دانشجویان درباره اینکه رفع حصر را شما تنها برای 3 نفر می خواهید یا برای همه کسانی که به دلایل مختلف در زندان های سیاسی هستند، اشاره کرد: من برای رفع حصر بارها صحبت کرده ام، حتی پیش رهبری هم سخن گفته ام.


وی ادامه داد: مسئله رفع حصر با تلاش و گفت و گو حل می شود و نباید این ماجرا به آشوب کشیده شود و برای حل این مشکل همه اقشار از مراجع تقلید تا روحانیون، اساتید، دانشجویان و همه اقشار باید وارد شوند و گرنه به نتیجه نخواهیم رسید.


نماینده مردم تهران در مجلس نهم، 3 ریشه وقایع سال 88 را اینگونه توصیف کرد: خطاهای برخی از نهادهای حکومتی، شیطنت های احمدی نژاد و همچنین ادامه دار شدن و به درازا انجامیدن اعتراضات؛ بنابراین اگر قرار باشد مجازاتی معین شود باید سهم هر 3 گروه مشخص شود و نقش شان را معلوم کنیم.


وی در ادامه تاکید کرد: اگر این آقایان در زمان حصر آیت الله منتظری سکوت نمی کردند، این بلا سرخودشان نمی‌آمد؛ بنابراین ما الان نباید سکوت کنیم. بحث من دفاع از هیچ شخصی نیست، بحث من این رویه غلط است که باید اصلاح شود و این فشار افکار عمومی است که می تواند بر اصلاح جامعه تاثیر گذار باشد.


مطهری افزود: برداشت غلط از آزادی بیان مشکل دیگری است و برخی ارزش کافی برای آزادی بیان قائل نمی‌شوند. مطبوعات رکن چهارم دموکراسی هستند و می تواند مانع بسیاری از تخلفات شود در صورتی که بسیاری از خط قرمزها برداشته شود. برخی مثل تاج زاده برای مسئله فتنه گری و اعتراض به انتخابات دستگیر نشدند، بلکه فقط به دلیل انتقاد بود که دستگیر شدند.


وی در ادامه درباره نیاز جامعه به حجاب نیز گفت: دین انسانی یعنی قوای انسانی او آزاد باشد و نه قوای حیوانی. باید بین تفکر و عقیده فرق بگذاریم. طبق اعلامیه حقوق بشر عقیده باید آزاد باشد و هرکس هرچه را می‌پرستد باید در پرستش آن آزاد باشد که این فکر ریشه در اروپا دارد و عکس‌العمل‌های تفتیش عقاید در قرون وسطی است.


فرزند شهید مطهری با تاکید بر اینکه، انسانیت انسان به ظاهرش نیست، یادآوری کرد: اصل حجاب و تاثیرش در نهایت به صلاح جامعه خواهد بود.


وی در پاسخ به سوال دیگری درباره رای اعتماد به وزیر علوم نیز گفت: ما نمی‌گوییم معامله انجام شده، اما در جلسه‌ای که نمایندگان با وزیر پیشنهادی داشتند خیال‌شان راحت شد که معاونان و مسئولان وزارتخانه بدون نظر نمایندگان انتخاب نمی‌شوند و چنین قول‌هایی به آن‌ها داده شد که من گفتم اگر این طور بوده معامله است و معامله به آن معنا که در ذهن شماست وجود نداشته است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب