دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 آذر 1399 - 15:57

مریخ‌نورد کنجکاوی شواهد جدیدی از این سیاره کشف کرد

کاوشگر «کنجکاوی» شواهد جدیدی در مریخ پیدا کرده که نشان می‌دهد در گذشته سیل‌های عظیمی در این سیاره به وقوع ‌پیوسته است.
کد خبر : 542909
fdfdfd.PNG

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا  از نیواطلس، شاید سیاره مریخ در حال حاضر خشک و  غبارآلود باشد؛ اما شواهد بسیاری نشان می‌دهد روزگاری این سیاره سرخ جهانی آبی بوده است. بر اساس شواهد جدید جمع‌آوری‌شده توسط کاوشگر کنجکاوی (Curiosity)، در زمان‌های باستان سیل‌های عظیمی در مریخ به وقوع می‌پیوسته است. احتمال می‌رود دلیل وقوع این سیل‌های عظیم در سیاره سرخ اثرات ناشی از برخورد سیارک بر تغییرات آب و هوایی باشد.


مریخ امروزی صحرای بزرگی است که تنها چند دریاچه نمکی زیرزمینی دارد؛ اما شواهد و مدارکی که طی چند دهه اخیر توسط مدارگردها و مریخ‌نوردها جمع‌آوری شده حاکی از آن است که در گذشته رودخانه، دریاچه و حتی اقیانوس در سیاره سرخ وجود داشته است.


 گروه تحقیقاتی دانشگاه کرنل، دانشگاه ایالتی جکسون، دانشگاه هاوایی و آزمایشگاه پیشرانه جت در مطالعه جدیدی با بررسی ساختار رسوب‌های دهانه گیل متوجه آثاری شدند که نشان می‌دهد تقریباً  4 میلیارد سال پیش سیل‌های عظیمی در مریخ به وقوع می‌پیوسته است. شواهد جدید شامل برجستگی‌های متقارن شنی است که 10 متر ارتفاع دارند. به این ساختارها موج بستر می‌گویند که نوعی ساختار رسوبی بوده و در زمین زیر جریان سریع آب تشکیل می‌شود.


تیم تحقیقاتی با اندازه‌گیری فاصله میان تاج هر یک از این ساختارهای رسوبی موفق به تخمین اندازه امواج سیل شدند. امواج ناشی از سیل حداقل 24 متر عمق داشته‌ و با سرعت 10 متر بر ثانیه حرکت می‌کرده‌اند.


انتهای پیام/4021/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب