دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون اجرایی دانشگاه آزاد اسلامی:

تعصب سازمانی از شاخصه‌های رشد است/ دکتر میرزاده به حضور مدیران جوان توجه خاص دارد

اکثر قریب به اتفاق مدیران و معاونان را جوانان تشکیل می‌دهند / در دوره دکتر میرزاده غیرت سازمانی در تمام سطوح حاضر در دانشگاه شکل گرفته است / در دانشگاه آزاد هیچ کس به دلیل مشکل مالی از تحصیل باز نخواهد ماند.
کد خبر : 5427

گروه دانشگاه: گفت‌وگو با معاون اجرایی دانشگاه آزاد اسلامی در فضایی گرم برگزار شد؛ مردی که ساعت 7 صبح اولین جلسات کاری اش آغاز شده بود و در گفتگوی 30 دقیقه ای خود با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، به بیان تلاش های معاونان دانشگاه آزاد پرداخت.


دکتر مرتضی احسانی که از 11 سال پیش و از پژوهشگاه پلیمر با دکتر میرزاده همکاری میکند، این روزها مسئولیت معاونت اجرایی دانشگاه آزاد را بر عهده گرفته است. در مصاحبه پیش رو با دکتر احسانی درباره روند پیشرفت دانشگاه، همکاری با دکتر میرزاده و زندگی شخصی او گفت و گو کرده ایم.



می‌گویند شما خیلی اهل مصاحبه نیستید، انگار ارتباط خوبی با خبرنگار‌ها ندارید...


چرا! اتفاقا خیلی هم ارتباطم خوب است. اما ماجرا اینجاست که من و آقای مهندس ابریشم‌نیا هر دو بحث اداری و مالی را پیگیری می‌کنیم و اخبارمان با هم همپوشانی دارد. آقای مهندس ابریشم نیا در سطح واحد‌های دانشگاهی و من در سطح کلان‌تر یعنی سازمان مرکزی متولی امور مالی و اداری هستیم. لذا خبرنگار‌ها اول سراغ مهندس ابریشم نیا می‌روند و خبر‌ها را از او می‌گیرند. خب مهندس هم خبرها را می‌دهد دیگر. بعد هم به من می‌گویند شما حرف نمی‌زنید! ( خنده)


بر اساس شنیده های ما شما رابطه خیلی نزدیکی با دکتر میرزاده دارید. گویا جدا از همکاری خیلی هم با هم رفاقت دارید. این رفاقت از کجا آمده؟


من نمی‌دانم شنیده‌های شما از کجا آمده است! (خنده) شما باید این‌ها را از دکتر میرزاده بپرسید. سال‌های زیادی است که با دکتر میرزاده کار می‌کنم و می‌بینم که ایشان برخورد انسانی و مهربانانه با همه دارند و رفاقتشان با همکاران مختص شخص خاصی نیست. چه با دوستانی که از قبل با ایشان همکاری داشته‌اند و چه با کسانی که به تازگی همکار شده‌اند. توجه و اعتماد دکتر میرزاده به همه یکسان است، منتهی در خلال فرآیند همکاری، افراد می‌توانند این روابط مورد اعتماد را کاهش یا افزایش بدهند.


شما از چه زمانی با دکتر میرزاده آشنا شدید؟


آشنایی ما به پژوهشگاه پلیمر باز می‌گردد. دکتر میرزاده پایه گذار و موسس پژوهشگاه پلیمر بود و ۱۰ سال هم با موفقیت مدیریت آنجا را بر عهده داشت و من آنجا به عنوان معاون در خدمت ایشان بودم.


چه شد که این اعتماد و همکاری ادامه پیدا کرد ؟


خب این را دکتر میرزاده باید بگوید. نزدیک شدن رابطه من و دکتر میرزاده داستان یک رابطه دراز مدت و پرتجربه است و البته لطف ایشان به بنده. من در تمام این مدت ‌‌نهایت تلاش خود را انجام داده‌ام تا کارها به بهترین شکل ممکن انجام شود؛ البته دکتر میرزاده هم مدیر منعطفی است. با وجود جدی بودن ایشان، اگر شما درست کار انجام دهید، به راحتی می‌شود همکاری طولانی و لذت بخش و مثمرثمری با ایشان داشت. ما ۱۰ سال با هم کار کرده‌ایم و همین باعث شده تا به روحیات هم کامل آشنا باشیم و شاید این مساله و همکاری درازمدت باعث شکل‌گیری این اعتماد شده است.


شما کجا درس خواندید؟


من دانشجوی دانشگاه علم و صنعت بودم. لیسانس و فوق لیسانس مهندسی شیمی خواندم و دکتری مهندسی پلیمر. البته یک اشتراک رشته‌ای هم با دکتر میرزاده دارم. لیسانسم را علم و صنعت گرفتم، فوق لیسانس را در دانشگاه تهران گرفتم و دوره دکتری را در پژوهشگاه پلیمر بودم و البته پایان نامه‌ام را در آلمان گذراندم.








معاون اجرایی دانشگاه آزاد اسلامی: اگر شما مدیریت دکتر میرزاده را آنالیز و تحلیل کنید، متوجه می‌شوید که نسبت به جوان‌ها توجه زیادی دارند برای همین مدیران جوان زیادی در این دانشگاه مسئولیت گرفته‌اند. البته حتما در کنار جوان‌ها از عناصر با‌تجربه نیز کمک گرفته می‌شود.

فرزند هم دارید؟


بله، ۲ تا.


دانشگاه آزادی نیستند؟


نه؛خیلی کوچک هستند.


خیلی کوچک یعنی چقدر؟


یعنی یکی از آن‌ها دبستانی است و یکی‌شان هم زیر دو سال است.


پس شما خیلی جوان هستید...


قلبا بله... من متولد بهمن ۵۰ هستم.


پس جزو مدیران جوان دانشگاه آزاد اسلامی هستید. جوان گرایی همیشه یکی از شعارهای مسئولان بوده است. به نظر شما این اتفاق در دانشگاه آزاد افتاد؟ این روزها در دانشگاه آزاد به جوان‌ها اعتماد می‌شود؟


به نظرم اگر شما مدیریت دکتر میرزاده را آنالیز و تحلیل کنید، متوجه می‌شوید که نسبت به جوان‌ها توجه زیادی دارند البته حتما در کنار جوان‌ها از عناصر با‌تجربه نیز کمک گرفته می‌شود و بزرگترها نیز حضور دارند. در هر حال دکتر میرزاده نگاه وسیعی در این زمینه دارند و در دانشگاه آزاد هم همین کار را کرده‌اند، چه در سطح معاونین و چه در سطح مدیران کل؛ اگر دقت کنید، اکثر قریب به اتفاق مدیران و معاونان را جوانان تشکیل می‌دهند.


امروز از ساعت ۷/۳۰ جلسه داشتید. از ساعت چند سر کار حاضر می‌شوید که ۷/۳۰ جلسه می‌گذارید؟


ما از حدود ساعت ۶ سر کار هستیم و ۷ بعد از ظهر هم کار را تعطیل می‌کنیم.


به منزل که می‌روید چه طور؟ ‌تلفن همراه خاموش و در خدمت خانواده؟


نه. البته حوزه کاری من به گونه‌ای است که نمی‌توانم تلفنم را خاموش کنم، ولی سعیم بر این است که در خدمت خانواده باشم اگر چه شدنی نیست.



ارتباط دانشجویان با شما چگونه است؟ ‌چقدر پشت در بسته اتاق شما می‌مانند؟


البته من کارم خیلی بطور مستقیم با دانشجویان نیست. دانشجویان بیشتر به حوزه معاونت دانشجویی و معاونت آموزش مرتبط هستند اما تا به حال، هر دانشجویی به دفتر من مراجعه کرده، تا مطلع شده‌ام، سریع وارد دفتر می‌شود. یعنی من حتی نمی‌گذارم که دانشجو وقت بگیرد و بلافاصله پذیرایش می‌شوم.


وقتی دانشگاه آزاد تحویل دکتر میرزاده داده شد، گفته می‌شد که شرایط مساعدی ندارد، فکر می‌کنید بااین کار و تلاش مدیریت دانشگاه و این حجم کار فکر می‌کنید مشکلات برطرف می‌شود؟


ان شاءالله که برطرف می‌شود. روند دانشگاه روند رو به رشدی است. آن چیزی که به چشم می‌آید یک روند رو به بهترشدن است. همین حالا هم دانشگاه آزاد وضعیت بسیار بهتر و قابل قبول‌تری نسبت به گذشته دارد و همه در حال کمک به روند بهبود دانشگاه هستند. حتی دانشجو‌ها با انگیزه بالاتر و با تعصب بیشتر در حال تلاش هستند. معتقدم یکی از شاخصه‌های رشد، تعصب سازمانی است و من فکر می‌کنم در دوره دکتر میرزاده غیرت سازمانی در تمام سطوح دانشگاه شکل گرفته است و همه با یک غیرت مضاعف در حال کار کردن هستند و به همین خطار معتقدم که وضعیت ان‌شاالله بهتر هم خواهد شد.


روزهای کاری شما چگونه می گذرد؟بیشتر اوقات جلسه دارید؟


بستگی به روزهای مختلف دارد. در بعضی روز‌ها جلسات ما بیشتر است. برخی روز‌ها با مدیران کل جلسات کاری داریم. بخشی را هم اختصاص به کار دانشجویان می‌دهم.


الان هم تدریس می‌کنید؟


بله. من هم در تهران جنوب تدریس می‌کنم و هم دانشگاه پلیمر.


غذای دانشگاه را می‌خورید؟


بله.








دکتر احسانی: در دانشگاه آزاد هیچ کس به دلیل مشکل مالی از تحصیل باز نخواهد ماند. وام‌های متعدد، استفاده از صندوق‌های متعدد، صندوق‌های خیریه و همچنین کمک خود اساتید چنین شرایطی را ایجاد نخواهد کرد که دانشجویی از تحصیل باز بماند. علاوه بر همه این‌ها، دانشگاه کمیته تخفیف دارد و اگر تشخیص داده شود که دانشجویی با وام بلند مدت و تخفیف شهریه هم نمی‌تواند ادامه تحصیل بدهد، از او شهریه نخواهند گرفت.

به نظرتان وضعیت غذای دانشگاه چه طور است؟


بهتر شده است. بعضی روز‌ها خیلی راضی هستم. بعضی روز‌ها نه. اما در کل از قبل بهتر شده. با نظر سنجی‌ای که انجام دادیم نسبت به سال ۹۲ به خصوص بعد از انتقال سازمان مرکزی به پونک کیفیت غذا خیلی از قبل بهتر شده است.


خود شما دانشگاه علم و صنعت درس خوانده‌اید، فکر می‌کنید غذای دانشگاه سراسری بهتر باشد یا اینجا؟


البته ذائقه دوره جوانی‌‌ام با الان متفاوت است. آن زمان شرایط بعد از جنگ بود. شرایط متفاوتی وجود داشت. اکنون هم نمی‌گویم بهترین کیفیت غذای دانشجویی را در مقایسه با همه دانشگاه‌های کشور داریم ولی سعی می‌کنیم یکی از دانشگاه‌هایی باشیم که بهترین کیفیت غذا را دارند. برای همین از گوشت گرم و برنج ایرانی استفاده می‌کنیم.


آقای دکتر احسانی، در منشور حقوق دانشجویی آمده است هر دانشجویی با هر شرایط مالی حق تحصیل دارد، دانشگاه آزاد هم به ازای تحصیل از دانشجویان خود هزینه دریافت می‌کند. آیا تابه جال پیش آمده که دانشجویی به علت عدم پرداخت شهریه از درس خواندن باز بماند؟ اصلا ما دانشجویی داریم که رایگان درس بخواند؟


راستش من مراجعه‌ای در این باره نداشته‌ام. شاید چون حوزه کاری‌ام به طور مستقیم در ارتباط با دانشجویان نیست مراجعه‌ای نداشتم ولی می‌دانم که این اتفاق نمی‌افتد. یعنی در دانشگاه آزاد هیچ کس به دلیل مشکل مالی از تحصیل باز نخواهد ماند. وام‌های متعدد، استفاده از صندوق‌های متعدد، صندوق‌های خیریه و همچنین کمک خود اساتید چنین شرایطی را ایجاد نخواهد کرد که دانشجویی از تحصیل باز بماند. علاوه بر همه این‌ها، دانشگاه کمیته تخفیف دارد و اگر تشخیص داده شود که دانشجویی با وام بلند مدت و تخفیف شهریه هم نمی‌تواند ادامه تحصیل بدهد، از او شهریه نخواهند گرفت.


چه آینده‌ای را برای دانشگاه آزاد متصور هستید؟


آینده خیلی خوب. من فکر می‌کنم با همین شتابی که پیش می‌رویم و مدام خودمان را اصلاح می‌کنیم، دانشگاه آزاد در طی ۱۰ سال آینده یکی از دانشگاه‌های به نام و مطرح دنیا خواهد بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب