حدادی و تفتیان شانسی برای کسب مدال در المپیک ندارند/تعداد سهمیههای المپیک چه دردی از دوومیدانی دوا کرد؟!
حسین غلامی در گفتگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، درباره وضعیت دوومیدانی در ایران گفت: قبل از اینکه به وضعیت دوومیدانی در ایران بپردازم، فکر میکنم بلای اصلی که ورزش ایران به آن دچار شده، توجه به نتیجه و کمیّت است تا اینکه روی کیفیت متمرکز شوند. در دوومیدانی در هر دوره المپیک معمولاً به تعداد سهمیههای کسب شده توجه میکنند، در حالی که مگر تعداد سهمیهها در یک المپیک باعث مدالآوری میشود؟ در المپیک ریو دوومیدانی 10 سهمیه کسب کرده بود، اما چه تعداد از این ورزشکاران توانستند به مدال برسند؟ بالا بردن تعداد سهمیهها ورزشکار را از مسیر اصلی دور میکند.
رکوردهای کاذب ورزشکاران را از مسیر اصلی دور کرد
وی افزود: سهمیههایی که ورزشکاران در مسابقات غیررسمی بر اساس پولی که میدهند ثبت میشود، عدم موفقیت دوومیدانی را به همراه دارد. یک زمانی در پرتاب چکش ورودی 70 متر ثبت شد اما آیا تا بهحال کسی توانسته این رکورد را ثبت کند؟ به این دلیل است که این رکوردها کاذب بوده و ورزشکاران را از مسیر اصلی خود دور میکند. در دوومیدانی باید این مسائل به صورت عمیق ریشهیابی شود و رکوردهایی که ورزشکاران به ثبت میرسانند بر اساس یک مبنای خاص و ساختار باشد. ورزشکار در مسابقه غیررسمی برون مرزی که حتی تست دوپینگ هم از آنها گرفته نمیشود، رکورد ثبت میکند در صورتی که چنین چیزی اصلاً درست نیست.
فدراسیون باید در تمامی رشتهها سرمایهگذاری کند
پیشکسوت دوومیدانی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال حسن تفتیان در دوی 100 متر در تمام مسابقاتی که خارج از ایران شرکت میکند، رکوردهایی بین 10:05 یا 10:03 ثبت میکند و مدعی است که در مسابقات تدارکاتی چنین رکوردهایی ثبت میکند، با این شرایط در مسابقه اصلی قطعاً باید همان رکورد یا کمتر را به ثبت برساند اما آیا تاکنون چنین اتفاقی افتاده است؟ من بارها به مسئولان فدراسیون و از جمله صیامی که در دوره گذشته دبیر فدراسیون بود گفتهام که همه تخممرغها را داخل یک سبد نگذارید، به این معنی که فدراسیون تنها در یک رشته خاص سرمایهگذاری نکند. دوهای سرعت در کشور ما جوابگو نیست اما در مقابل در صورت سرمایهگذاری روی رشتههایی استقامت، نیمهاستقامت، پرشها و پرتابها میتوان به کسب نتیجه امیدوار بود.
در فدراسیون دوومیدانی چه تعداد ورزشکار دیگر مثل احسان حدادی ساخته شد؟
غلامی عنوان کرد: ورزش در کشور ما کاملاً بهاری است به این معنی که گاهی باران میآید و گاهی هم آفتابی میشود. در سرتاسر ایران استعدادهای زیادی در رشته دوومیدانی وجود دارد اما برای شکوفا شدن آنها تاکنون چه اقداماتی انجام شده است؟ به این خاطر که ما همیشه نتیجهگرا هستیم، هیچوقت یک سرمایهگذاری بلندمدت برای یک ورزشکار انجام نمیدهیم و هر زمان که یک ورزشکار شکوفا میشود، دیگر ورزشکاران پشت او میایستند تا خاموش شوند. به عنوان مثال همین احسان حدادی که در المپیک لندن موفق به کسب مدال نقره شد، آیا توانست در المپیک بعدی به مدال برسد؟! 9 سال از نتیجهگیری حدادی در المپیک لندن میگذرد. در این مدت فدراسیون دوومیدانی چه تعداد ورزشکار دیگر مثل احسان حدادی ساخت؟
مسائل ریشهیابی نشود دوومیدانی به قهقهرا میرود
پیشکسوت دوومیدانی ایران در مورد راهکار برای تحول در دوومیدانی عنوان کرد: به نظرم تا زمانی که به دوومیدانی ریشهای توجه نکنند و کل ساختار این ورزش را تغییر ندهند، وضعیت از این بدتر هم خواهد شد. بحث آموزش، مربیان خارجی، و توجه به نوجوانان و جوانان که باید از آموزش و پرورش شروع شود، از موضوعات اصلی فدراسیون دوومیدانی است. از طرف دیگر فدراسیون باید هزینه ورزشکاران را به سمت اسپانسر ببرد. در غیر این صورت بیشتر از الان به قهقرا میرود. در بحث ایجاد کمیتهها باید افراد شایسته را در رأس کار بگذارند تا بتوانند انگیزه لازم را انتقال دهند و از طرف دیگر بیطرف باشند. در تمامی این سالها هیچ زمان در دوومیدانی ما از یک سرمربی تیم ملی برنامه بلندمدت ندیدیم.
تعداد سهمیههای المپیک چه دردی از دوومیدانی دوا میکند؟!
وی گفت: بنابراین اگر کار عمقی برای این رشته مادر انجام نشود و مسائل ریشهیابی نشوند، همچنین زیرساختها را تغییر ندهیم، ورزش دوومیدانی همیشه بهاری خواهد بود، به این صورت که در یک دوره یک ورزشکار شکوفا میشود و تمامی ورزشکاران پشت او میمانند تا خاموش شوند. در همه این سالها فقط تأکید بر این میشد که دوومیدانی چه تعداد سهمیه در المپیک کسب کرده است، در صورتی که اگر فدراسیون بتواند حتی یک ورزشکار به المپیک ببرد اما همان یک نفر موفق به کسب مدال شود، قطعاً ارزشش بالاتر خواهد بود. ما در این ورزش خوب نتیجه میگیریم اما حفظ کردن آن مهمتر است. بعد از المپیک لندن چند ورزشکار دیگر مثل احسان حدادی کشف شد؟ اگر الان بحث استعدادیابی در فوتبال مطرح شود، هزاران نفر از آن استقبال میکنند اما آیا برای دوومیدانی چنین چیزی هست؟ چه انگیزهای برای نسل جوان ایجاد کردهایم تا از این رشته استقبال کنند؟
آموزش فدراسیون عملاً تعطیل است
غلامی تأکید کرد: رئیس فدراسیون که تازه سکان هدایت این فدراسیون را برعهده گرفته باید به این مسائل توجه کند و افرادی را انتخاب کند که بر اساس شایستهسالاری باشد و طبق برنامه جلو بروند. متأسفانه آموزش فدراسیون مدتی طولانی است که عملاً تعطیل شده است. باید به بحث پرورش و تعلیم و تربیت بیشتر از گذشته توجه کرد و همچنین هیئتها در استانهای مختلف فعال شوند تا بتوانیم به آینده دوومیدانی امیدوار شویم، در غیر اینصورت شرایط روز به روز بدتر خواهد شد.
شانسی برای کسب مدال در المپیک نمیبینم
وی در مورد شانس دوومیدانیکاران ایران برای کسب مدال در المپیک توکیو اظهار کرد: متأسفانه من خیلی خوشبین نیستم. اگرچه المپیک یک سال به تعویق افتاد اما دوومیدانیکاران در کشورهای مختلف کار را رها نکردند و با برنامه پیش رفتند اما ورزشکاران ما چنین شرایطی نداشتند. من فکر میکنم آنها تنها اسم حرفهای را یدک میکشند اما در عمل حرفهای نیستند. البته فدراسیون هم آنها را به حال خود رها کرده و نظارت کافی ندارد. اگر ورزشکارسالاری در این فدراسیون ایجاد نمیشد، شرایط خیلی بهتر بود. من شانسی برای کسب مدال در المپیک توسط دوومیدانیکاران نمیبینم و حتی اگر ورزشکاران دیگری هم سهمیه کسب کنند، تنها در المپیک حضور خواهند داشت.
بانوان بعد از انقلاب اسلامی در دوومیدانی پیشرفت کردند
غلامی همچنین در مورد وضعیت بانوان دوومیدانی اظهار کرد: بهطور کلی در کشور ما توجه به بانوان در ورزش کمتر از آقایان است و به همین خاطر آنها در المپیک یا دیگر مسابقات پیشرفت آنچنانی ندارند. اما موضوعی که در دوومیدانی دیده میشود این است که گاهاً ما یک ورزشکار را آنقدر بزرگ میکنیم که خودش را گم میکند، در حالی که یک ورزشکار باید با ابزار و برنامه فدراسیون جلو برود. در ایران ورزشکاران را رها میکنند و هیچ نظارتی بر عملکرد آنها ندارند.با این حال معتقدم وضعیت دوومیدانی در بخش بانوان نسبت به گذشته پیشرفت قابل توجهی داشته است. به بانوان دوومیدانی بعد از انقلاب بیشتر رسیدگی شد و نتیجه هم گرفتند. قبل از انقلاب تنها یک دوومیدانیکار خانم موفق به کسب مدال نقره شده بود و در پرش طول هم پوران شادپور ششمی آسیا را کسب کرده بود که چند وقت پیش در مسابقات جایزه بزرگ رکورد او هم توسط یکی از بانوان شکسته شد. بنابراین توجه به بانوان دوومیدانی بعد از انقلاب اسلامی بیشتر شد.
اگر به بانوان توجه کنند به مدال میرسیم
وی گفت: اما کاری که فدراسیون در شرایط فعلی باید انجام دهد که البته اصلیترین کار بر عهده هیئتهای استانی است اینکه امکانات را برای ورزشکاران فراهم کنند. وقتی یک ورزشکار به حال خود رها میشود، او برای تأمین هزینههای خود به سراغ اسپانسر میرود و در نتیجه مجبور میشود که به تبلیغ روی بیاورد و همین موضوع او را از اصل کار ورزش حرفهای و قهرمانیاش دور میکند.در حال حاضر در رشتههای پرش و پرتاب، بهخصوص چکش در بخش بانوان استعدادهای خوبی وجود دارد و اگر رسیدگی به آنها صورت بگیرد، نتایج خوبی کسب میشود. البته در سطح جهان و آسیا به این زودی نتیجه نخواهیم گرفت. با اینحال معتقدم اگر با برنامهریزی پیش بروند و به این بخش توجه کنند، در پنج تا 6 سال آینده میتوانند به کسب مدال امیدوار باشند.
انتهای پیام/4057/
انتهای پیام/