صفر تا صد شورای صنفی دانشگاهها برای نودانشجویان/ شورای صنفی در چه زمینهای فعالیت میکند؟
به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، شورای صنفی دانشجویان دانشگاهها و مراکز آموزش عالی بهمنظور تقویت حضور دانشجویان در امر مشارکت، تصمیمسازی، برنامهریزی و همکاری در امر نظارت بر نحوه اجرای قوانین صنفی و رفاهی دانشجویی تشکیل میشود.
هدف از راهاندازی شورای صنفی دانشجویان چیست؟
ارتقای سطح مشارکت و توسعه فعالیتهای قانونمند دانشجویی در امور صنفی مربوط به خودشان، ایجاد همدلی در بین دانشجویان و مسئولان دانشگاهها و آشنایی بیشتر آنان با واقعیتها و مشکلات یکدیگر، ایجاد فضای مشارکت و همکاری و تقویت ارزشهایی همچون روحیه خودباوری و اعتماد به نفس، تعاون و کار جمعی و مشارکت قانونمند جهت تسهیل فرآیند اجتماعی شدن دانشجویان از جمله اهداف راهاندازی شوراهای صنفی دانشجویی است.
در این شوراها برای هرچه بهتر کردن امور معیشتی، رفاهی و آموزشی دانشجویان و کمک به ایجاد شرایط و فضای مناسب جهت تحصیل، فعالیت و سکونت آنان تلاش میشود. به طور کلی میتوان گفت امور صنفی صرفاً به مجموعهای از امور اجتماعی معیشتی و رفاهی دانشجویان در زمینه خوابگاهها و سالنهای غذاخوری، اشتغال، تعاونیها، ایاب و ذهاب، خدمات کمک آموزشی و... اطلاق میشود و دانشجویان عضو شورا تنها در این موارد مجاز به فعالیت هستند.
شورای صنفی دانشجویان صرفاً دارای نقش مشورتی و نظارتی است و هرگونه همکاری در امور اجرایی دانشگاه با توافق و تصویب مدیریت دانشگاه خواهد بود. فعالیتها و مصوبات شورای صنفی نباید منافی قوانین و مقررات مصوب کشور و یا مقررات و آییننامههای دانشگاه باشد. همچنین دانشجویان هر واحد دانشگاهی اعم از دانشکده و خوابگاه بر حسب جمعیت آن واحد از طریق انتخابات، 3 تا 11 نفر را بهعنوان اعضای اصلی و علیالبدل شورای صنفی دانشجویان واحد برای مدت یک سال انتخاب میکنند.
شرایط عضویت دانشجویان در شوراهای صنفی
اعضای شورای صنفی باید حکم قطعی در کمیتههای انضباطی دانشگاه و مراکز آموزش عالی در زمینههای آموزشی و اخلاقی نداشته باشند. همچنین حداقل ۱۴ واحد درسی در مقطع کارشناسی و یا ۶ واحد درسی در مقطع کارشناسی ارشد گذرانده باشند.
حداقل معدل کل دانشجو در دوره کاردانی و کارشناسی ۱۳ و برای مقاطع کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی ۱۵ است. در آخرین نیمسال تحصیلی قبل از برگزاری انتخابات شورای صنفی، دانشجو نباید مشروط شده باشد و دانشجویانی که در نیمسال آخر تحصیلی خود هستند نمیتوانند نامزد عضویت در شورا شوند.
انتخابات شورای صنفی واحدها
اعضای شورای صنفی هر واحد دانشگاهی مسئولیت برگزاری انتخابات دوره بعدی آن واحد دانشگاهی را تحت نظارت شورای صنفی دانشگاه و معاونت دانشجویی فرهنگی برعهده دارند.
حداقل جمعیت دانشجوی شرکتکننده در انتخابات شورای صنفی باید برابر با ۳۰ درصد کل جمعیت دانشجویی واحد دانشگاهی مربوطه باشد. در صورت عدم احراز حد نصاب فوق انتخابات باطل میشود و باید زمان برگزاری انتخابات مجدد از سوی شورای صنفی دانشگاه تعیین شود. در صورت تشکیل نشدن شورای صنفی دانشجویان، تعیین زمان برگزاری انتخابات مجدد برعهده معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه خواهد بود.
بودجه و اعتبارات شورای صنفی
بودجه مورد نیاز شوراها توسط شورای دانشجویی دانشگاه پیشنهاد و پس از تأیید ریاست دانشگاه از محل اعتبارات دانشگاه تامین خواهد شد. در صورت تشکیل نشدن شورای دانشجویی دانشگاه، بودجه مورد نیاز از سوی معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه پیشنهاد و پس از تأیید ریاست دانشگاه تعیین خواهد شد.
همچنین دانشگاه میتواند مبلغی را از محل اعتبارات خود، حقالزحمه کار دانشجویی به دانشجویان فعال در شورای صنفی در ازای فعالیت موثر پرداخت کند.
امید است دانشجویان با راهاندازی شوراهای صنفی در دانشگاهها و مراکز آموزشی خود، شرایط رفاهی، تحصیلی و... را برای خود و دیگر دانشجویان بهبود بخشند.
انتهای پیام/4118/4084/پ
انتهای پیام/