همکاری بیمهها با بانک خون بندناف رویان/ هزینه نگهداری خون بند ناف به صورت قسطی دریافت میشود
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، مرتضی ضرابی ظهر امروز در نشست خبری خود با اصحاب رسانه در مورد آخرین دستاوردها و تحولات حوزه بانک سلول های بنیادی خون بندناف در ایران اظهار کرد: با نامگذاری این روز به عنوان روز جهانی خون بند ناف، مجامع بین المللی کشورها را متوجه اهمیت محصولاتی می کنند که به عنوان زباله بیولوژیک بعد از تولد نوزاد دور ریخته می شود. در حالی که حوزه پزشکی نشان داد به خون بند ناف نمی توان زباله اطلاق کرد، بلکه ثروت نهفته ای است که کاربردهای مختلفی در حوزه پزشکی دارد.
وی افزود: بعد از راه اندازی بانک خون بند ناف، خدمات مربوط به سلولهای بنیادی، خون محیطی، مغز استخوان و به زودی سلول های بنیادی بانک بند ناف هم به دلیل نیاز مراکز پیوند ارایه می شود.
مدیرعامل بانک خون بندناف رویان با اشاره به ذخیرهسازی خون گفت: ذخیرهسازی منابع سلولیهای بنیادی در رویان صورت گرفت و از خون بند ناف، خون محیطی مغز استخوان استیصال میشود. همچنین در حال حاضر، منابع سلولهای بنیادی از مغز استخوان در حال جمع آوری است.
ضرابی ادامه داد: بانک خون بند ناف، عمومی و خصوصی است که در بانک خون خصوصی ۱۳۰ هزار نمونه خون بند ناف و در بانک عمومی 5 هزار و ۱۰۰ خون بند ناف ذخیرهسازی شده است. به طور کلی ۱۳۵ هزار خون بند ناف ذخیره در این بانکها وجود دارد.
وی بیان کرد: ایران بزرگترین ظرفیت سلولی در سطح منطقه را دارد. به جز نمونههای داخلی، از کشورهای ترکیه، ترکمنستان، رومانی، عراق، افغانستان، انگلیس، اردن، نروژ، کانادا، عمان و امارات نمونه خون بند ناف ایرانیانی که در این کشورها زایمان کردهاند، در داخل کشور ذخیرهسازی شد.
ضرابی ادامه داد: سلولهای بنیادی خون بند ناف بیشترین استفاده را در سرطانهای خون، تالاسمی، کم خونیها و کم خونیهای مادرزادی دارند که از نمونههای بانکهای سلول های عمومی و خصوصی استفاده کردیم. البته از این سلول ها برای بیماران فلج مغزی هم بهره گرفته شد.
مدیرعامل بانک خون بندناف رویان درباره بانک خون محیطی، اظهار کرد: در کنار بانک خون بند ناف، بانک خون محیطی هم داریم. نمونه خونه بیماران سرطانی که تحت شیمی درمانی قرار دارند قبل از شروع شیمی درمانی برای ذخیره سازی نمونه خون محیطی در اختیار رویان قرار داده می شود و بعد از شیمی درمانی، برای پیوند در اختیار مراکز قرار می گیرد. با این روش تاکنون نزدیک به ۵۲۰ نمونه ذخیره سازی بیمار انجام شده و ۲۱۰ پیوند موفق صورت گرفته است.
ضرابی در پاسخ به سوال خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در مورد هزینه نگهداری خون بند ناف اظهار کرد: هزینه نگهداری خون بند ناف 3 میلیون و700 هزار تومان است که به صورت قسطی نیز این هزینه پرداخت میشود.
وی افزود: استانهای تهران، فارس، خراسان رضوی بیشترین تعداد اهدا خون بند ناف را دارند.
مدیرعامل بانک خون بندناف رویان ادامه داد: خوشبختانه همکاری خوبی با بیمه داریم تا بتوانیم ذخایر خون بند ناف را افزایش دهیم.
انتهای پیام/4148
انتهای پیام/