دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا بررسی می‌کند؛

آیا ایران موفق به ساخت واکسن کرونا می‌شود؟

با توجه به اینکه جهان به دنبال ساخت واکسن کروناست، ایران نیز در تلاش است به علم ساخت این واکسن دست پیدا کند.
کد خبر : 540918
1.jpg

گروه اجتماعی خبرگزاری آنا-قاسم شجاع؛ همواره در دنیا اخبار زیادی مبنی بر کشف واکسن کرونا توسط برخی از کشورهای مختلف دنیا منتشر می‌شود که نشان می‌دهد همه به دنبال کشف واکسن کووید-19 هستند،  موضوعی که اگر عملی شود سرانه مالی زیادی را به سمت کشور سازنده واکسن روانه خواهد کرد و قطعا بازار جهانی دارویی را حتی برای مدتی در دست خواهد گرفت.


ایران در حال ساخت واکسن


با وجود تحریم‌ها، محققان ایرانی از همان نخستین روزهای شیوع بیماری ناشناخته و مهلک کرونا بیکار ننشستند و از همان روزها، تلاش‌های خود را برای ساخت واکسن کووید ۱۹ آغاز کرده‌اند. به‌رغم چنبره تحریم‌های علمی فناوری و مالی غرب آنها توانسته‌اند دوش به دوش محققان کشورهای توسعه‌یافته حرکت کنند و در نتیجه تلاش آنها، اکنون واکسن ایرانی به مرحله آزمایش انسانی رسیده است.


ایران رسما اعلام کرد که تحقیقات دو واکسن کرونا روی مدل انسانی را در هفته‌های آینده آغاز می‌کند؛ در میان ۱۲ گروه که روی ساخت واکسن کرونا در کشور کار می‌کردند، سه گروه توفیقاتی داشتند و دو گروه که مدل‌های حیوانی را گذرانده‌اند، از هفته‌های آینده وارد کارآزمایی بالینی انسانی می‌شوند.


نخستین نمونه واکسن نوترکیب نسل جدید علیه ویروس کرونا در پایان مهرماه امسال توسط محققان ایرانی ساخته شد. شرکت دانش بنیان هوم ایمن زیست فناور با همکاری شرکت بیوسان فارمد وابسته به مجموعه دارویی برکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) موفق به ساخت نخستین نمونه واکسن نوترکیب نسل جدید علیه ویروس کرونا شد.


مسئولان این طرح اعلام کردند که ساخت نمونه واکسن کرونا مبتنی بر ویروس سرخک است که این شیوه تولید به عنوان نسل پیشرفته یا نسل سوم ساخت واکسن هستند که فناوری آن بسیار پیشرفته و در اختیار معدودی از کشورهای دنیا از جمله ایران قرار دارد. آن زمان واکسن در حال آزمایش روی حیوان و برنامه‌ریزی برای تولید انبوه جهت انجام فاز انسانی بود. ساخت این واکسن مبتنی بر فناوری بسیار پیشرفته است که در اختیار پنج مجموعه فناور بزرگ دنیا است.


بر اساس پیش‌بینی‌های شرکت‌های سازنده، واکسن ایرانی با قیمت بسیار مناسب ۶ تا ۱۰ دلار عرضه می شود.


ایران همگام با جهان


ایران همگام با فعالیت‌های جهانی در مورد ساخت واکسن کرونا، با تجربه دو موسسه پاستور و رازی به‌عنوان دو واکسن‌ساز قدیمی و شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالیت دانشگاه‌های علوم پزشکی و مجموعه‌هایی مثل برکت، کار را شروع کرده است؛ اما در همان زمان سعید نمکی، وزیر بهداشت تصریح کرد: همه دنیا در مورد واکسن کرونا ابهامات فراوانی دارند.


واکسن را می‌سازیم


علیرضا بیگلری، رئیس انستیتو پاستور ایران با حضور در برنامه تلویزیونی در مورد ساخت واکسن کرونا گفت: زمانی که در جهان کسی فکر نمی‌کرد ما در امور تشخیص بیماری کرونا تا این حد خوب عمل کنیم، اما کیت‌های مناسبی در ایران ساخته شد و اکنون در ساخت واکسن کرونا هم خوب عمل کرده‌ایم.
وی ادامه داد: اکنون واکسن ساخته شده و در مرحله آزمایش حیوانی است اگر موفق عمل کند برای مجوز اقدام خواهد شد. 
بیگلری گفت: اگر واکسن کرونا از کشور دیگری هم بخواهیم خریداری کنیم در ایران آزمایش می‌شود تا نتیجه آن مشاهده شود و پس از آن خرید بیشتر اتفاق می‌افتد این مرحله نیز مدتی حدود یک تا دو سال به طول می‌انجامد.


انتهای پیام/4148/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب