نیروهای مسلح؛ گرهگشای مشکلات در بزنگاهها/ارتش، سپاه و بسیج چه خدماتی برای مهار کرونا ارائه کردهاند؟
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، حضور نیروهای مسلح در بسیاری از بلایا و بزنگاههای دشوار همیشه پررنگ بوده بهگونهای که علاوه بر این، عامل دلگرمی بسیاری از مردم نیز بودهاند.
جهادگران پاسدار، بسیجی و ارتشی از اقشاری هستند که نه خستگی روی آنها اثر میگذرد نه حتی برخی تلخزبانیهای مسئولان مانع از فعالیت جهادیشان میشود. آنها به دستور ولیفقیه و حتی گاهی بهصورت جهادی و بدون دستور فرمانده معظم کل قوا با حضور خود حلال مشکلات میشوند. نمونه بارز آن، کمک به آسیب دیدگان سیل و زلزله سالهای گذشته بود و همچنان در بعضی مناطق، فعالیتهای جهادی نیروهای مسلح ادامه دارد.
ظرفیتسازی نیروهای مسلح علیه کرونا
از همان روزهای نخست شیوع پاندمی کرونا، مقام معظم رهبری تدبیر فرمودند که نیروهای مسلح، تجهیزات و توانمندیهای خود را خود را به میدان بیاورند. در موج اول فراگیری کرونا، ارتش و سپاه با تجهیز بیمارستانها، آمادهسازی خود و ظرفیتسازی موفق شدند در کنار وزارت بهداشت، بر آن موج غلبه کنند.
این در حالی است که ولایتفقیه بهعنوان هدایتگر ارکان نظام، ایدئولوژی جمهوری اسلامی، ایثارگری، فرهنگ انتظار، حضور همگانی و میدانی مردم و کوششی که در جهت اتکا به پتانسیلهای درونی برای قوی شدن صورت گرفته، بسیار جریانساز بوده و از مؤلفههای کلیدی، محوری و اساسی قدرت، امنیت و اقتدار ملی نظام جمهوری اسلامی به شمار میروند.
بیشتر بخوانید:
سرلشکر باقری: تمامی ظرفیتهای نیروهای مسلح را برای کنترل کرونا به کار گرفتهایم
سردار عراقی خبر داد؛ آمادگی نیروهای مسلح برای برپایی بیمارستانهای صحرایی
نیروهای مسلح برای مقابله با پاندمی کرونا در لبیک گفتن بهفرمان مقام معظم رهبری اقداماتی انجام دادند که در کمتر کشوری میتوان نظیر آن را آدرس داد، بهنحویکه به الگویی بارز بدل شد و دیدیم بعد از ایران، کشورهایی همین الگو را بکار گرفتند.
گفتنی است که مبنای این تحرک میدانی سپاه و ارتش به شاکله آنها بازمیگردد. در قانون اساسی پیشبینیشده نیروهای مسلح در کنار مأموریتهای نظامی، در شرایط لازم بهمنظور مهار تهدیدهایی مثل سیل، زلزله و مواقع اضطراری مثل شیوع بیماریهای خاص پایکار بیایند و ازاینرو، آمادگی و ورود آنها هم بر اساس قانون است.
از طرفی، توان دستگاههای اجرایی به میزانی نیست که بتوان از آنها انتظار رفع کامل و یا مطلوب مشکلات کشور در زمینه مبارزه با ویروس تاجدار را داشت. بهعنوان نمونه، اگر نیروهای مسلح در سیل سال گذشته حضور پیدا نمیکردند، نهادهای رسمی مربوط به مقابله با بلایای طبیعی نمیتوانستند از عهده کارها برآیند و اتفاقاً حضور آنها باعث شد که سازمانهای مسئول، با قدرت بیشتری به میدان بیایند. خسارات حوادثی همچون زلزله کرمانشاه و سیل استانهای جنوبی با همین حضور پرقدرت ارتش، بسیج و سپاه جبران شد و این نقشآفرینی را اکنون در جریان شیوع کرونا نیز شاهدیم.
حضور شبانهروزی نیروهای مسلح در آوردگاه مبارزه با کرونا
رهبر معظم انقلاب در ۱۷ مهرماه سال جاری از نیروهای مسلح خواستند که با همه توان و تجهیزات، به کمک مدافعان سلامت بیایند و پس از آن بود که سردار سرلشکر باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح هم دستور داد کلیه مراکز درمانی و بیمارستانهای نیروهای مسلح با حداکثر ظرفیت در اختیار بیماران مبتلا به کرونا قرار بگیرند.
در قانون اساسی پیشبینیشده نیروهای مسلح در کنار مأموریتهای نظامی، در شرایط لازم بهمنظور مهار تهدیدهایی مثل سیل، زلزله و مواقع اضطراری مثل شیوع بیماریهای خاص پایکار بیایند
سردار حسن عراقی زاده رئیس اداره بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح و دبیر قرارگاه پیشگیری و کنترل ویروس کرونا با اشاره به دستور فرمانده معظم کل قوا به سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح مبنی بر اینکه تمامی مراکز درمانی و بیمارستانی نیروهای مسلح با حداکثر ظرفیت در اختیار بیماران کرونایی قرار گیرد، گفت: ستاد کل نیروهای مسلح به صورت رسمی فرمان فرماندهی معظم کل قوا را ابلاغ کردند.
وی افزود: فرمان فرماندهی معظم کل قوا مبتنی بر این است که کلیه ظرفیت بیمارستانی نیروهای مسلح بدون محدودیتی در اختیار بیماران کرونایی کشور قرار گیرد و در همین راستا با هماهنگی ستاد ملی مقابله با کرونا و در استانها با هماهنگی ستادهای استانی و دانشگاههای علوم پزشکی تمامی ظرفیتها در اختیار بیماران کرونایی قرار گرفته است.
پس از دستور فرمانده کل قوا، سردار سرتیپ دوم رمضان شریف، سخنگو و مسئول روابط عمومی سپاه پاسداران طی بیانیهای اعلام کرد: بر اساس دستور سردار سرلشکر سلامی مقرر شده است همه ظرفیتها و توانمندیهای پزشکی این نهاد شامل مراکز درمانی و بیمارستانهای ثابت و سیار، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله با آرایش جدید و همهجانبه به بیماران کرونایی در خدماترسانی کنند.
امیر دریادار سیاری معاون هماهنگکننده ارتش نیز در پی صدور فرمان فرماندهی معظم کل قوا به رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، گفت: ارتش جمهوری اسلامی ایران همچون ماههای گذشته و با توان بیشتر در خدمت مردم شریفمان خواهد بود تا انشاءالله کمترین آسیب را در زمینه بیماری کرونا داشته باشیم. اعداد و ارقام منتشرشده نیز حاکی از آن است که ارتش به شکل قابلتوجهی به توان کشور برای مهار کووید-19 افزوده است که برخی از آمارهای بیمارستان بعثت ارتش به این شرح است:
- مراجعه 35 هزار نفر در طول 8 ماه و بستری شدن 10 درصد از آنها (35 هزار نفر)
- 150 سیتیاسکن و 140 تست پی سی آر در روز
- 22 هزار سیتیاسکن از ابتدای شیوع کرونا
- اختصاص 150 تخت از مجموع 250 تخت این بیمارستان به بیماران کرونایی
- افتتاح بخش بیولوژیک ۲ با ظرفیت ۵۰ تخت و مخصوص بیماران کرونایی
بسیج نیز بهعنوان دیگر رکن نیروهای مسلح پس از فرمان رهبر معظم انقلاب طرح تکمیلی مقابله با کرونا را تحت عنوان طرح شهید سلیمانی آغاز کرد. در این طرح، پایگاههای سلامت مسجدمحور بسیج برای اجرای اقداماتی ازجمله بیماریابی، امدادرسانی، خدمات بهداشتی، خدمات معیشتی، امربهمعروف بهداشتی و ... در سراسر کشور آغاز به کار کردهاند.
و بالاخره اینکه حضور بیقیدوشرط نیروهای مسلح در مهار کرونا فقط به آمادهسازی مراکز درمانی معطوف نشد و این نیروها در تولید ماسک و مواد ضدعفونیکننده و حتی پاکسازی محلهها نیز همواره پیشقدم بودهاند، ازاینرو لازم است که همواره قدردان پاسداران امنیت و سلامت کشور باشیم.
انتهای پیام/۴۱۵۱/
انتهای پیام/