اسارت اهل بیت سیدالشهدا(ع) اولین اشتباه دستگاه بنی امیه بود
دکتر حمیدرضا صفاکیش در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، اظهار کرد: چهل روز گذشت و ماجرای ظاهری عاشورا و شهادت امام حسین (ع) و یارانش خاتمه یافت. این در واقع پایان رسالت حسین (ع) بود ولی آغاز حمایت زینب (س) و امام سجاد که باید فریاد مظلومیت و اعتراض شهدای کربلا را به گوش مردم آن روزگار میرساندند. چه بسا اگر رسالت و همراهی آنان با اسیران نبود، واقعه کربلا به فراموشی سپرده میشد.
وی با بیان اینکه دستگاه بنی امیه به لحاظ سیاسی مرتکب اشتباهات فراوانی شده بود، تصریح کرد: اسارت اهل بیت اولین اشتباه دستگاه بنی امیه بود. زیرا اسیران کربلا افرادی عادی نبودند بلکه مبلغانی بزرگ، سخنورانی دانا، حکیم و نکتهدانانی قوی و خبیر بودند که در هر کجا سخن میگفتند محشری به پا کرده مردم را بر آشفته و آماده حرکت علیه حاکم جور میکردند. همچنین شیوه برخورد خصم با اسیران به گونهای بود که عاطفه مردم را بر انگیخت و احساساتشان را جریحهدار کرد، خصم خواستار قدرتنمایی بود.
این مسئول ادامه داد: اما دیدار از اسیران دلهایی را شکست و اشکهایی را سرازیر کرد که به هیچ وجه به نفع بنیامیه نبود و مهمتر اینکه دلهای بسیاری از مردم مالامال از عشق اهل بیت بود. اگرچه جرأت ابراز آن را نداشتند. ولی این بیحرمتیها به فرزندان زهرا (س) باعث شد مردم جسارت و جرأت پیدا کرده بر علیه ظلم بنیامیه شورانده شوند و بسیاری از آنها که بر اثر اختناق و تبلیغات مسموم هنوز درباره مفاسد بنیامیه و خشونت آنها بر خاندان نبوت تردید داشتند اینک در وضع و شرایط علنی قرار گرفتند و پردهدریها و بیحرمتیهای آنان را به اسلام دریافتند و این خود مقدمه کینه پروریها و انتقامجوییهای بعدی شد که نهضت توابین و قیام زیدیان علویان و قیام مختار و حوادث مهم مکه و مدینه را علیه امویان منعقد ساخت.
صفاکیش خاطرنشان کرد: وقوع اربعین را برخی بالاتر از عاشورا میدانند چرا که قهرمانان کربلا اگرچه ظاهراً چهل روز بود در صحرای تف آرمیده بودند ولی وارثان حسین پیام آنها را به همه مردم رساندند. این همان ادامه جهاد حسینی بود ولی در لباس اسارت.
انتهای پیام/