معرفی ویژگیهای محیط زیست بدون کربن در همایش اقلیم و معماری نوین واحد نجفآباد
به گزارش خبرنگار آنا، قبادیانی در جمع دانشجویان شهرسازی واحد نجف آباد گفت: امروزه موضوع اقلیم و معماری در ارتباط با مباحث توسعه پایدار مطرح است زیرا معماری متناسب با اقلیم به عنوان زیر مجموعه توسعه پایدار محسوب میشود. در این زمینه آشنایی با پروژههای معماری و شهرسازی دنیا با رویکرد توسعه پایدار حایز اهمیت است. یکی از این پروژههای بسیار بزرگ در این زمینه پروژه شهر مصدر است که اکنون در کشور امارات متحده عربی در نزدیکی ابوظبی در حال ساخت است.
وی ادامه داد: در این شهر که تمام آن با انرژی تجدیدپذیر از جمله انرژی خورشیدی اداره خواهد شد، هیچ اثری از کربن دیده نمیشود و اهالی آن میتوانند با استفاده از یک خط راه آهن نوری در سراسر این شهر سبز حرکت کنند. بر خلاف اکثر شهرهای مدرن دنیا در این شهر اثری از برجهای غولآسا و بلند نیست و صرفا ساختمانهایی با ارتفاع کم وجود دارد که بر بام هر یک از آنها صفحههای خورشیدی قرار دارد.
این استاد دانشگاه افزود: شهر «مصدر»، یکی از پروژه های طرح گروه جهانی حافظت از محیط زیست (صندوق بینالمللی حیات وحش) نیز هست و قرار است نقش مهمی در توسعه منابع جایگزین ایفا کند. این شهر سبز در یکی از سختترین محیط زیستهای طبیعی در جهان، یعنی در بیابان ساخته شده است.
قبادیانی اظهار کرد: در اوج تابستان، وقتی بادهای خشک بیابانی را نیز بر این شرایط اضافه کنیم، احساس میکنیم که دمای هوا ۶۰ درجه است. شهر مصدر، نمونهای از زندگی آگاهانه در محیط زیست بدون کربن و شهری بسیار ایدهآل در سطح جهان است زیرا تمیز، زیست سازگار، هماهنگ و زیباست. این شهر طوری طراحی شده که محل اصلی برای فناوریهای پیشرفته زیست پایدار و توسعه راهحلهای انرژی باشد و به همین خاطر جایی است برای مؤسسات برجسته تحقیقاتی در سطح بین المللی و تجارتهایی در این زمینه. جایی که بدون هیچ هزینهای برای محیط زیست، بر چالش زندگی در شرایط اقلیمی سخت فائق آمده است و همه مزایا برای زندگی در قرن ۲۱ را دارد، اما عاری از اضطرابهای موجود در شهرهای قدیمی قرن ۲۰ است. در این ابتکار همچنین احداث یک دانشگاه برای مطالعات آتی انرژی با همکاری موسسه فناوری ماساچوستMIT دیده شده است.
انتهای پیام/