کنکور بالاخره حذف میشود یا نه؟ مسئله این است!/ چگونگی تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور سالهای آینده
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا - پروین طالبیان؛ این که کنکور حذف میشود یا باقی میماند؟ سوالی است که این روزها بسیاری از داوطلبان آزمون سراسری از رسانهها میپرسند. به نظر میرسد آنقدر موضوع کنکور مخاطب دارد که باعث شده بسیاری افراد در هر فرصتی درباره آن اظهارنظر کنند و همین امر حاشیههای کنکور را همواره زیاد میکند. این حواشی باعث میشود که رسانهها ناگزیر شوند پاسخ سؤالات تکراری را همواره از مسئولان ذیربط جویا شوند.
کنکور 1400 حذف نمیشود
البته تغییر کنکور در شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت علوم، مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است اما چیزی که مسلم است؛ کنکور 1400 حذف نمیشود. عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی میگوید: کنکور کارشناسی و ورودی دانشگاهها قطعاً برای سال آینده یعنی ۱۴۰۰ حذف نخواهد شد و نباید نگرانی در بین داوطلبان ایجاد کرد.
البته طرحهای پیشنهادی نشان میدهد که کنکور حذفشدنی نیست اما ایجاد تغییرات حتمی است. عاملی معتقد است: حذف کنکور فرآیندی پیچیده است، ابتدا باید سیاستهای حذف کنکور در ستاد نقشه جامع علمی کشور به تصویب برسد و بعد سازمان سنجش آموزش کشور مقدمات اجرایی آن را تهیه کند.
بررسی تغییرات کنکور در ستاد نقشه جامع علمی کشور
بر اساس وظیفهای که نقشه جامع علمی کشور بر عهده شورای عالی انقلاب فرهنگی و ستاد راهبردی نقشه جامع علمی کشور نهاده موضوع کنکور باید مورد بررسی قرار گیرد و سیاستهای مورد نیاز تدوین شود.
حال کبگانیان، قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر از تدوین طرحی میدهد که پس از برگزاری کنکور نمره و رتبه علمی داوطلب مشخص میشود.
تعیین رتبه علمی برای داوطلبان
اگر این طرح به تأیید نهایی برسد رتبه علمی داوطلبان برای 2 سال معتبر است تا داوطلبان بتوانند آزادی عمل بیشتری برای انتخاب رشته و دانشگاه داشته باشند. کبگانیان میگوید: اگر این طرح تصویب شود برای پرهیز از جنگ روانی در دوران کنکور، بیش از یکبار کنکور در سال برگزار شود.
البته قرار است در جریان این طرح از رویکرد مسابقهای کنکور فاصله گرفته شود و عمق یادگیری داوطلبان نیز ملاک پذیرش قرار گیرد. بر این اساس خلاقیت و عمق یادگیری داوطلبان هم کنترل میشود. کبگانیان، قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی میگوید: ساماندهی نظام سنجش و پذیرش به نحوی خواهد بود که داوطلبان بهصورت سراسری در آزمون شرکت کنند، ولی شکل آن تغییر خواهد کرد، سوابق تحصیلی نیز با همکاری وزارت آموزشوپرورش در روند پذیرش و سنجش نقش خواهد داشت.
همچنین پیشنهادهایی مطرح است که کف نمره برای کنکور در نظر گرفته شود که در حد پیشنهاد است و هنوز مشخص نیست که در نهایت چه تصمیمی گرفته خواهد شد.
مراحل اجرای طرح تغییر کنکور
پیشبینی میشود که تصویب این طرح در ستاد نقشه جامع علمی کشور چند ماه طول بکشد. پس از تصویب نهایی سازمان سنجش آموزش کشور، وزارت علوم، وزارت بهداشت و شورای سنجش و پذیرش مقدمات اجرایی آن را فراهم خواهند کرد و به اطلاع داوطلبان میرسانند. البته به گفته عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ برای انجام اقدامات اجرایی حذف کنکور به همکاری بیشتر سازمان سنجش آموزش کشور نیازمند هستیم.
کبگانیان نیز برای ایجاد آمادگی در میان داوطلبان و خانوادهها عنوان میکند: یک سال به داوطلبان فرصت داده میشود تا بتوانند خود را با سیاستها جدید تطبیق دهند.
در این مسیر نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز اعلام آمادگی کردهاند که اگر در این روند نیاز به مصوبه قانونی بود اقدامات لازم صورت گیرد.
با احتساب داوطلبان و خانوادهها در کنکور هر سال چند میلیون نفر درگیر این آزمون میشوند بنابراین پیشنهاد میشود که برخی از مسئولان از اظهارنظرهای غیردقیق پرهیز کنند. کبگانیان با انتقاد از برخی نهادها که با اخبار نادرست ذهن داوطلبان کنکور را مشوش میکنند، میگوید: حتماً این طرح تغییر کنکور وقتی بهصورت یک بسته کامل سیاستی به تصویب رسید، وارد محتوای آن خواهیم شد و اطلاعرسانی دقیق انجام میدهیم.
انتهای پیام/4040/پ
انتهای پیام/