دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 آبان 1399 - 00:02
آنا گزارش می‌کند؛

چالش مشروعیت بین‌المللی در فرایند انتخابات آمریکا/ نیمی از جامعه ایالات متحده به دموکراسی این کشور بدبین هستند

تشکیک مطرح‌شده از سوی رئیس‌جمهور مستقر در کاخ سفید در زمینه تقلب در انتخابات ریاست جمهوری باعث به چالش کشیده شدن مشروعیت فرایند انتخابات دموکراتیک در آمریکا شده است.
کد خبر : 529554
200430-joe-biden-al-1211_a766285e91ce3335249d4a4f537044bf.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا- محمد یوسفی؛ فارغ از نتیجه حاصل شده در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، این انتخابات تبعاتی را هم در جامعه آمریکایی و هم در عرصه بین‌المللی برای این کشور خواهد داشت که بخش عمده‌ آن می‌تواند ناشی از فضای خاص و اوضاع حاکم بر فضای انتخاباتی آنجا باشد. دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواه انتخابات صحبت از تقلب گسترده در فرایند رأی‌گیری را به میان آورد که باعث شد طرفدارانش در بعضی از ایالت‌ها و شهرها برای اعتراض به تقلب به خیابان‌ها بیایند. تشکیک مطرح‌شده از سوی رئیس‌جمهور مستقر در کاخ سفید به‌نوعی باعث به چالش کشیده شدن مشروعیت فرایند انتخابات دموکراتیک در آمریکا شد.


تظاهرات آمریکا


گرچه برخی از کارشناسان همراهی نکردن اکثریت نخبگان سیاسی جمهوری‌خواه و دموکرات را نشان‌دهنده شکست سیاست‌های ترامپ برای سلب مشروعیت از انتخابات 2020 در ایالات متحده تلقی می‌کنند، ولی آنچه که در فضای جامعه آمریکایی مشاهده می‌شود، کسب آرای بیش از 70 میلیون شهروند آمریکایی به‌وسیله دونالد ترامپ بوده است. به عبارتی دیگر بیش از 70 میلیون آمریکایی به او اعتماد دارند و در سوی دیگر شاهد کسب آرای 75 میلیونی به وسیله جو بایدن، نامزد پیروز در این دوئل انتخاباتی هستیم. این یعنی حدود نیمی از رأی‌دهندگان در ایالات متحده ترامپی را برگزیدند که قبل از آغاز رقابت‌های انتخاباتی شائبه تقلب را در صورت موفق نبودنش در انتخابات مطرح کرده بود.


این می‌تواند به آن معنی باشد که در حال حاضر نیمی از جامعه آمریکایی به انتخابات در کشورشان بدبین هستند. یعنی مشروعیت مستأجر کاخ سفید در نزد افکار عمومی این کشور رنگ باخته است و یک بازی دو سر باخت برای ایالات متحده رقم خواهد خورد؛ زیرا حتی اگر سیاست ترامپ برای زیر سؤال بردن انتخابات و ارجاع آن به دیوان عالی در زمینه اثبات تقلب با توجه به اکثریت جمهوری‌خواه این نهاد با موفقیت همراه شود، دقیقاً همین تشکیک در ذهن طرفداران دیگر نامزد انتخاباتی یعنی جو بایدن ایجاد می‌شود و نتیجه اینکه قدرت چانه‌زنی رئیس‌جمهور آمریکا در عرصه تعاملات بین‌المللی به‌عنوان نماینده مردم آن کشور کاهش خواهد یافت.




بیشتر بخوانید:


معاون جورج بوش پدر تقلب در انتخابات را رد کرد




در هر صورت آنچه در فضای مجازی آمریکا در قالب‌های مختلف ازجمله طنز شاهدیم، بازتاب احساسات مردم این کشور است، ازجمله عکسی که بایدن پس از پیروزی در انتخابات برای مردگان دست تکان می‌دهد و از آن‌ها تشکر می‌کند. این عکس بازتاب همان شبهات تیم ترامپ در قالب شمارش رأی اموات برای بایدن و به این معنی است که دموکراسی آمریکایی در ذهن مردم خدشه‌دار شده است.



این موضوعات می‌تواند به همان آتش زیر خاکستری تبدیل شود که چندی پیش در ماجرای قتل «جورج فلوید»، سیاه‌پوست به‌وسیله پلیس آمریکا و در ادامه اعتراضات گسترده مردمی شاهد بودیم. به‌طور دقیق این اتفاقات تداعی‌کننده سخنان رهبر معظم انقلاب است که فرمودند «هژمونی آمریکا رو به افول است».


اگر نگوییم هیچ‌کس باید بگوییم کمتر کسی فکر می‌کرد در سال 2020 میلادی اقتصاد چین بتواند دارای چشم‌انداز قوی‌تری نسبت به ایالات متحده باشد. شاید بدبین‌ترین کارشناسان اقتصادی آمریکا احتیاج چین به چند سال زمان برای پیشی گرفتن اقتصاد این کشور از ایالات متحده را شرط لازم می‌دانستند. در هر صورت این افول را ناشی از هر چیزی بدانیم، حتی تعمدی بودن گسترش کرونا به‌وسیله چین برای آسیب وارد کردن به اقتصاد جهانی، باید واکنشی به سیاست‌های هجومی ایالات متحده و در رأس آن دونالد ترامپ در قبال دیگر کشورها تلقی کرد.


در این کنش‌ها ایالات متحده نتوانست تصور درستی از تبعات واکنش‌های احتمالی از سوی کشورهایی که هدف تهاجم و فشار قرار می‌گیرند، ازجمله چین داشته باشد؛ همان‌طور که در زمینه فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی و تسلیم شدن احتمالی تهران در مقابل واشنگتن، واکنش ایران در چارچوب راهبرد مقاومت برای آمریکایی‌ها قابل پیش‌بینی نبود.


درست پیش‌بینی نکردن‌های واشنگتن و شکست اقتصادی آن‌ها در حالی رقم خورد که ترامپ نه به‌عنوان یک سیاستمدار، بلکه به‌عنوان یک تاجر پا به عرصه سیاست گذاشته بود تا اقتصاد را در ایالات متحده سر و سامانی بخشد، ولی اقتصاد آسیب‌دیده میراثی از جانب ترامپ برای رئیس‌جمهور جدید آمریکا شد. این موارد نشانگر یک واقعیت و آن این است که برخلاف آمار و ارقام، سرنوشتی دیگر در ایالات متحده رقم خورد؛ از این‌رو سخنان رهبر فرزانه انقلاب در 13 آبان امسال که فرمودند: «این (آمریکا) دیگر عمر طولانی نخواهد کرد» را باید در زمره همان دسته پیش‌بینی‌های ایشان ازجمله در زمینه افول قدرت آمریکا قلمداد کرد که کمتر کسی غیر از ایشان توانایی پیش‌بینی آن را داشت.


انتهای پیام/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب