مورچهها برای محافظت از بدن خود اسید مینوشند!/ هیچ میکروبی در بدن مورچهها زنده نمیماند
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا، دانشمندان اخیراً شگفتی دیگر را در مورد بدن و زندگی مورچهها کشف کردهاند. تحقیقات جدید حاکی از آن است که این حشرات کوچک برای از بین بردن میکروبهای موجود در غذای خود اسیدی قوی ترشح کرده و آن را به همراه وعدههای غذایی میخورند.
سایمون تراگوست جانورشناس آلمانی در مورد این رفتار مورچهها گفت: «به نظر نمیرسد مورچهها صرفاً برای هضم غذا چنین رفتاری را انجام دهند زیرا این حشرات هنگام آب خوردن نیز اسید خاصی را از دهان ترشح کرده و آن را مینوشند.»
محققان برای بررسی بیشتر این موضوع آزمایش خاصی را طراحی کردند. در این آزمایش تعدادی مورچه در محفظهای رهاسازی شدند و پس از آن دمای داخل محفظه تا حد زیادی پایین آورده شد. در این حالت سرعت و شدت حرکت مورچهها کاهش یافته و محققان PH اسید ترشح شده از بزاق دهان آنها را اندازهگیری کردند.
این آزمایش نشان داد بزاق دهان مورچهها حتی قادر است PH اسید قوی همچون اسید فرمیک را متعادل کرده تا به بدن آنها آسیبی وارد نشود و میکروبها نتوانند عملکرد عادی سلولهای ایمنی را دچار اختلال کنند. این حشرات هنگام حمله به جانوران و حشرات دیگر اسید موجود در بزاق دهان خود را روی بدن طعمه ریخته و بهتدریج جسم آن را تجزیه میکنند.
ترکیب شیمیایی موجود در دهان مورچه محلولی از اسید فرمیک و چند نوع اسید دیگر است. انسانها نیز از اسید فرمیک برای مبارزه با آفات در زمینهای کشاورزی و از بین بردن برخی از زائدههای پوستی استفاده میکنند. در واقع مورچهها از روشی استفاده میکنند که تقریباً هیچ انگل و میکروبی قادر به وارد شدن به بدن آنها نیست و در نتیجه این حشرات به بیماریهای ویروسی مبتلا نمیشوند.
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/