دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 آبان 1399 - 16:33
صعودی در گفتگو با آنا خبر داد؛

تدوین نظام موضوعات مربوط به درمان و باز توانی عفونت با HIV و ابتلا به ایدز/ دانشجویان چه رشته‌هایی می‌توانند در حوزه ایدز پژوهش کنند؟

مجری برنامه علمی ایدز و اعتیاد از تهیه و تدوین چالش «درمان و باز توانی، نظام موضوعات عفونت با HIV و ابتلا به ایدز» خبر داد.
کد خبر : 526973
4366755.jpg

ساسان صعودی مجری برنامه علمی ایدز و اعتیاد در گفتگو با خبرنگار حوزه پایش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اظهار کرد: ویروس نقص سیستم ایمنی انسان (HIV) به‌عنوان یکی از معضلات بهداشتی، درمانی، اجتماعی جوامع مختلف جهان مطرح است که به‌سرعت در حال گسترش است.


ادامه داد: نقص ایمنی باعث می‌شود که افراد مبتلابه HIV به طیف وسیعی از بیماری‌های دیگر نیز مبتلا شوند، درحالی‌که افراد سالم می‌توانند با آن‌ها به‌راحتی مبارزه کنند. پیشرفته‌ترین مرحله ابتلا به این روس را سندرم نقص ایمنی اکتسابی (AIDS) می‌نامند.


مجری برنامه علمی ایدز خاطرنشان کرد: ایدز با پیدایش بعضی از عفونت‌ها، تظاهرات بالینی شدید و یا سرطان‌ها مشخص می‌شود. اگرچه در سال‌های اخیر نگرانی چندانی در مورد آگاهی مردم در خصوص انتقال و پیشگیری از این ویروس و تماس با افراد آلوده وجود نداشته است، اما افزایش احتمال همه‌گیری این بیماری، عدم وجود واکسن و همچنین داروهای مؤثر، آن را جزو اولویت‌های بهداشت جهانی قرار داده است.


صعودی گفت: از طرفی آلودگی به ویروس HIV به دلیل داشتن ابعاد مختلف بیولوژیکی، اجتماعی، اقتصادی و روانی با سایر بیماری‌ها تفاوت بارزی دارد، چنانچه حجم و گستردگی در ابعاد این بیماری باعث شده است تا در موضوعات تحقیقاتی و پژوهشی به‌عنوان یکی از اولویت‌ها مطرح شود.


وی ادامه داد: بنا بر اهمیت این موضوع، چالشی در راستای پیشگیری، درمان و باز توانی، نظام موضوعات عفونت با HIV و ابتلا به ایدز، از طرف مجری و شورای دانشی متشکل از اعضای هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران و واحد تهران غرب دانشگاه آزاد اسلامی با نظارت شورای تخصصی محترم راهبردی برنامه علمی باهدف طراحی مدیریت عفونت HIV و بیماری ایدز تدوین و تنظیم‌شده است.


مجری برنامه علمی ایدز تشریح کرد: بنابراین اهداف عینی با نظر مشورتی راهبردی با رویکرد تخصصی شامل «ارتقاء نظام مدیریت پیشگیری از آلودگی با HIV و شیوع بیماری ایدز در جامعه»، «ارتقاء نظام مدیریت کنترل درمان _ پیگیری بیماری در افراد آلوده به HIV و مبتلایان به ایدز» و «باز توانی _ ترویج پذیرش اجتماعی بیماران آلوده به HIV و مبتلایان به ایدز» می‌شود.


صعودی تأکید کرد: این چالش در حوزه‌های تخصصی علوم پایه، پزشکی، پرستاری، مامایی، فنی مهندسی و علوم انسانی تعریف می‌شود. لذا منظرهای پزشکی، پزشکی اجتماعی، پرستاری و مامایی، پرستاری و سلامت جامعه، دندانپزشکی، آمار و اپیدمیولوژی، برنامه‌ریزی فرهنگی، اقتصاد، علوم آزمایشگاهی، دندانپزشکی، میکروبیولوژی و ویروس‌شناسی، جامعه‌شناسی، مدیریت فرهنگی، مشاوره، مدیریت ورزشی، مدیریت توسعه و ارتباطات، مهندسی IT، مهندسی پزشکی و علوم ارتباطات اجتماعی تدوین و تألیف شده است.


انتهای پیام/۴۰۸۴/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب