دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 آبان 1399 - 09:33
حق‌پرست در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

شدت بیماری کرونا در استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی چقدر است؟

مدیر دفتر مطالعات و توسعه آموزش دانشگاه آزاد اسلامی لارستان گفت: آنچه که از بررسی‌های علمی به‌دست آمده، بیانگر این است كه استفاده از ماسک نه تنها از گسترش بیماری کرونا جلوگیری می‌كند؛ بلكه شدت آن را نیز در بدن كاهش می‌دهد.
کد خبر : 526926
AG8I0403.jpg

فریبرز حق‌پرست در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در لارستان با اشاره به بررسی‌های کلینیکی ویروس کرونا اظهار کرد: آنچه که از بررسی‌های علمی به‌دست آمده است، بیانگر این واقعیت است که استفاده از ماسک نه‌تنها از گسترش این بیماری جلوگیری می‌کند؛ بلکه شدت آن را نیز در بدن کاهش می‌دهد.


وی با بیان این موضوع که هدفم از انعکاس تحقیقات علمی، آشنایی مردم با اسناد و مدارک موثق بر پایه مطالعات و تحقیقات علمی است، افزود: وقتی مردم با این نوع گزارش و اطلاعات همراه با سند و مدرک و بر پایه مطالعات علمی آشنا شوند، می‌آموزند هیچ سخنی را بدون مدرک و منبع معتبر قبول نکنند و بدانند چه سخنانی پذیرفتنی و کدام موارد قابل استناد و عمل نیست.


مدیر دفتر مطالعات و توسعه آموزش دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان درباره استفاده صحیح از ماسک ادامه داد: ماسک‌زدن و رعایت فاصله اجتماعی به‌طور قطع انتقال ویروس کرونا و احتمال ابتلا به کووید-۱۹ را کاهش می‌دهد؛ اما گاهی فرد با وجود استفاده از ماسک ممکن است مبتلا شود.


استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی؛ مبتلا به فرم خفیف‌ کرونا


حق‌پرست متذکر شد: شواهد علمی بسیاری نشان می‌دهد استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی موجب می‌شود که با احتمال بیشتر شما یا به بیماری کووید-۱۹ مبتلا نشوید و یا به فرم خفیف‌تر آن مبتلا شوید.


وی با بیان این موضوع که مقدار و تعداد ویروس واردشده به بدن (Viral load) در ایجاد بیماری و شدت آن نقش بسیار مهمی دارد، عنوان کرد: اگر شما به‌طور صحیح از ماسک استفاده کنید، دوز ویروس (تعداد ویروس) که وارد بدن شما می‌شود، به‌طور قابل توجهی کاهش می‌یابد و این از شدت بیماری می‌کاهد. محققان معتقدند که تعداد ویروس یا دُوز اولیه ویروسی که وارد بدن می‌شود، یکی از عوامل تعیین‌کننده شدت نهایی بیماری است.


مدیر دفتر مطالعات و توسعه آموزش واحد لارستان در تشریح مطالعات علمی انجام‌شده اضافه کرد: در یک کشتی تفریحی تعدادی از مسافران به کووید-۱۹ مبتلا شدند، مسافران از ماسک استفاده می‌کردند. از همه آنها تست گرونا گرفته شد. نتایج نشان داد که 81 درصد افرادی که تست کرونای آنها مثبت شده بود، بیماری‌شان بدون علامت و خفیف بود. در حالی که مطالعات نشان داده که به‌طور طبیعی فقط 40 درصد افرادی که به این بیماری مبتلا می‌شوند بی‌علامت هستند.


فریبرز حق‌پرست مدیر دفتر مطالعات و توسعه آموزش دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان


حق‌پرست بیان کرد: این به این معنی است که افرادی که ماسک می‌زنند و فاصله اجتماعی را رعایت می‌کنند، اگر هم بیمار شوند، بیماری‌شان بدون علامت بوده، یعنی به شکل خفیف بیماری مبتلا می‌شوند.


وی با اشاره به یکی دیگر از مطالعات انجام‌شده در اروپا روی میزان سرایت این بیماری توضیح داد: افرادی به سه گروه تقسیم شده و افراد گروه یک و گروه دو با فاصله اجتماعی کمتر از 1.5 متر در ارتباط بودند که به‌ترتیب 27 و 31 درصد افراد مبتلا به کووید-19 و دارای علایم متوسط تا شدید بودند.


این مقام مسئول یادآور شد: گروه سوم با فاصله اجتماعی بیش از 1.5 متر با گروه یک و دو در ارتباط بودند و هیچ‌یک از افراد گروه سوم علایم بیماری را نداشتند که محققان نتیجه گرفتند فاصله اجتماعی علاوه‌بر کاهش شیوع بیماری موجب کاهش تعداد ویروس واردشده به بدن نیز می‌شود.


حق‌پرست درباره نتایج این تحقیقات به آنا گفت: نتایج این تحقیقات علمی نشان از تأثیر ماسک و فاصله اجتماعی در کاهش شدت بیماری و کاهش شیوع آن دارد و  این دو اقدام اجتماعی و بهداشتی نه تنها می‌تواند موجب کندشدن سرعت گسترش ویروس در بزرگسالان و جوانان شود؛ بلکه می‌تواند از شیوع COVID-19 جلوگیری کند.


وی با بیان این نتیجه که  فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک می‌تواند بار ویروسی را کاهش دهد و شدت عفونت را کم کند، توضیح داد: حتی اگر به بیماری کووید-19 دچار شوید به نوع خفیف آن و یا بدون علائم مبتلا خواهید شد.


عضو هیئت علمی دانشگاه به آنا گفت: استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی، هر دو موجب کاهش تعداد ویروس واردشده به بدن شده و این امر کاهش علائم و شدت بیماری را به همراه دارد و همین امر نشان‌دهنده تأثیر مثبت و بسزای زدن ماسک و رعایت فاصله اجتماعی در کاهش بیماری و شدت عفونت کووید-19 دارد.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب