آیا ذرات زیراتمی رنگ دارند؟
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، بسیاری بر این باورند که رنگ ویژگی ذاتی ماده است اما رنگ در نتیجه یک فرایند به وجود میآید: نحوه تعامل ماده با نور. در یک اتم، الکترونهایی که به دور هسته میچرخند انرژی نور ورودی را جذب میکنند و به سطح انرژی بالاتری میپرند.
این حالت که «حالت برانگیخته» نام دارد، ناپایدار است. بنابراین وقتی الکترونها میخواهند به حالت اولیه خود بازگردند، طول موجهای خاصی از نور را ساطع میکنند که به چشم انسان به رنگ خاصی دیده میشود. یک الکترون مفرد یا هر ذره زیراتمی نور ورودی را مصرف میکند و چیزی باری ساطع کردن باقی نمیماند، بنابراین هیچ رنگ خاصی ندارند.
در فیزیک و شیمی به ذرات کوچکتر از اتم ذره زیراتمی گفته میشود. این ذرات به دو دسته ذرات بنیادی و ذرات ترکیبی تقسیم میشود. معروفترین ذرات زیراتمی الکترونها، پروتونها و نوترونها هستند. الکترون ذره بنیادی و غیرقابل تقسیم است، پروتون و نوترون ذرات ترکیبی هستند که از سه کوارک (ذره بنیادی و یکی از اجزای پایهای تشکیلدهنده ماده) تشکیل شدهاند.
فیزیک ذرات و فیزیک هستهای بخشی از فیزیک هستند که به مطالعه این ذرات میپردازند. شیمی هستهای و شیمی معدنی هم به مطالعه اتم و هم ذرات زیر اتمی میپردازد.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/