دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا بررسی می‌کند؛

داروهایی که برای بیماران مبتلا به کرونا خطرناک هستند

با شیوع ویروس کرونا استفاده خودسرانه از برخی داروها خود به یک نگرانی بزرگ تبدیل شده است.
کد خبر : 526828

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور،  ممکن است بسیاری از افرادی که به این بیماری مبتلا می‌شوند به سمت مصرف خودسرانه دارو بروند که این موضوع می‌تواند برای سلامتی افراد بیمار خطرات زیادی را به همراه داشته باشد،  موضوعی  باید به صورت خیلی جدی مورد توجه قرار بگیرد تا از بروز مشکلات جدی تر جلوگیری کند،  لذا در این زمینه کارشناسان حوزه سلامت سعی کردند تا داروهای موثر را در درمان کرونا معرفی کنند البته همه متخصصان سلامت و بهداشت تاکید دارند که باید داروها با نظارت پزشکی مصرف شود.


کورتن و تاثیرات آن بر روی بدن


کورتن یکی از داروهایی است که بسیاری از مردم به صورت خودسرانه  استفاده می‌کنند،  در همین زمینه مسعود مردانی متخصص بیماری‌های عفونی، با تاکید بر اینکه از کورتن در درمان عفونت های ویروسی نباید استفاده کرد، از مردم تقاضا کرد از مصرف کورتن و دگزامتازون در دوره حاد بیماری کرونا خودداری کنند.


عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی توصیه کرد: به مطالب شبکه های مجازی برای کنترل و درمان بیماری کرونا اعتماد نکنند و در صورت مشاهده علایم بیماری به پزشک مراجعه کنند.


بروفن و ژلوفن برای کاهش تب کرونا، ممنوع


این متخصص عفونی، استامینوفن را بهترین دارو برای کاهش تب ناشی از کرونا اعلام کرد و گفت: مردم از استفاده بروفن و ژلوفن برای پایین آوردن تب در بیماران کرونایی خودداری کنند.


وی تب، لرز، سرفه خشک و تنگی نفس را از علایم بیماری کرونا دانست و افزود: لرز به تنهایی نمی تواند نشانه بیماری باشد.


مردانی ادامه داد: محققان ایرانی در حال ساخت داروی کرونا در قالب طرح پژوهشی هستند و کارآزمایی بالینی آن شروع شده است.


وی اظهار کرد: تابه حال برای این بیماری درمان استانداردی در دنیا ارائه نشده و تمام کشورهای درگیر بیماری از جمله ایران از یکسری داروهای ضدویروس یا ضدالتهاب برای درمان بیماری استفاده می کنند.


مردانی تاکید: محققان ایرانی با تمام توان در تلاش هستند تا با اتخاذ روش های علمی، خدمات مناسب را به بیماران ارائه دهند.


مسکن‌ها را مصرف نکنید


 علیرضا زالی، فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران درباره مصرف دارو برای پیشگیری از حاد شدن علائم کرونا، اظهار کرد: افرادی که علائم خفیف کووید- ۱۹ را دارند و یا دچار بدن درد و سر درد و تب هستند ممکن است از مسکن‌های معمول مثل بروفن و ژلوفن استفاده کنند؛ اما متاسفانه ثابت شده است که تمامی داروهای ضد التهابی اثر نامطلوبی بر روی وضعیت ایمنی بدن دارند.


وی افزود: مطالعات در ایتالیا نشان داده است که افرادمبتلا به کرونایی که بدحال شده‌اند، افرادی بوده‌اند که از مسکن‌ها استفاده کرده بودند؛ بنابراین داروهای ضد التهابی مانند بروفن برای افرادی که مشکوک به کرونا هستند مجاز نیست و مصرف آنها عوارض بیماری را تشدید می‌کند.


استامینوفون؛ تنها داروی مجاز برای کاهش تب و درد بیماران مشکوک به کرونا


زالی تاکید کرد: تنها داروی مجاز برای افرادی که تب و یا درد عضلانی دارند، استامینافون ساده است.


فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با بیان اینکه مصرف کورتن می‌تواند مرگ و میر افراد مبتلا به کویید- ۱۹ را به شدت بالا ببرد، گفت: مصرف هرگونه کورتن و اصطلاحا داروی استروییدی برای این بیماری ممنوع است.


بدون مشورت پزشک مصرف کورتن را قطع نکنید


زالی افزود: البته این مسئله یک استثنا دارد؛ برخی افراد مانند بیماران مفصلی و بیماران مبتلا به آسم در طول زندگی خود نیازمند به مصرف کورتن هستند؛ این افراد نباید بدون مشورت با پزشک داروی خود را قطع کنند.


وی با بیان اینکه کورتن به صورت ناگهانی سیستم ایمنی بدن را دچار ضعف می‌کند، یادآور شد: مصرف کورتن در موارد غیر ضروری و بدون تجویز پزشک می‌تواند عوارض بیماری کویید ۱۹ را تشدید کند.


مهم‌ترین داروهای مصرفی کرونا


فاطمه فتحی  معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران به روند درمان دارویی بیماران کرونا که در سطح بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران پذیرش و تحت درمان قرار گرفته‌اند، اشاره کرد.


وی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر وضعیت ذخایر دارویی بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی ایران در چه شرایطی است، گفت: در حال حاضر وضعیت ذخایر دارویی در داروخانه‌های بیمارستانی تحت پوشش مجموعه مدد خوب است و مهم‌ترین کمبودهای دارویی هم شامل سوکسینیل کولین و IVIG است.


فتحی در ارتباط با بیشترین نوع داروهای مصرفی بیماران کرونا، افزود: بیشترین داروهای مصرفی برای بیماران کرونا عبارتند از هیدروکسی کلروکین، IVIG ، کلت را KALETRA (لوپیناویر +ریتوناویر)، ریباویرین، سوفوسبوویر (Sofosbuvir)، داکلاتاسویر (Dclatasvir)، آتازاناویر (Atazanavir)، آربیدول (Umifenovir، اسلتامیویر و آزیترومایسین است.


وی در مورد پلاسما درمانی در سطح بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی ایران، گفت: پلاسما درمانی و پلاسما فرز به صورت محدود در بیمارستان حضرت رسول (ص) و فیروزگر انجام می‌شود.


معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران، در پاسخ به این سوال که بیماران سرپایی کرونا چه داروهایی دریافت می‌کنند، افزود: بیماران سرپایی کرونا، داروهایی همچون «اسلتامیویر»، «هیدروکسی کلروکین»، «آزیترومایسین»، «کوآموکسی کلاو» و «ناپروکسن»، دریافت می‌کنند.


با نظر پزشک متخصص دارو مصرف کنید


با این حال به نظر می‌رسد با تمام شناخت کامل نسبت به داروها و اثرگذاری آن بر روی بیماری کرونا باید تمام تجویزات و مصر‌ف  تحت نظر یک  پزشک متخصص صورت بگیرد تا از بروز مشکلات و عوارض های ممکن جلوگیری شود،  لذا اگر  می‌خواهید دارویی را مصرف کنید حتما از قبل با پزشک خود هماهنگ کرده تا مشکلی رخ ندهد.


انتهای پیام/4148


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب