نانو در برابر کرونا/ مواد ضدعفونیکننده بر پایه نانونقره به جنگ ویروس میآیند
گروه فناوری خبرگزاری آنا، با شیوع کرونا در جهان استفاده از مواد ضدعفونیکننده به طور چشمگیری افزایش یافت. اکثر محلولهای ضدعفونیکننده بر پایه الکل ساخته میشوند با این حال بسیاری از مردم نمیدانند که این نوع ضدعفونیکنندهها به پوست آسیب میزنند. یک شرکت دانشبنیان ایرانی با بهکارگیری فناوری نانو، مواد ضدعفونیکننده بر پایه نانوکلوئید نقره تولید میکند که برخلاف مواد ضدعفونیکننده مبتنی بر الکل آسیبی به پوست وارد نمیکند.
تولید بیش از 10 نوع ضدعفونیکننده مختلف
به گفته سهیلا سلحشور کردستانی، مدیرعامل این شرکت دانشبنیان؛ مواد ضدعفونیکننده این شرکت ترکیبی از نانوکلوئید نقره و بیوپلیمرهای طبیعی دیگر در مقیاس نانو است. بیش از 10 نوع ضدعفونیکننده مختلف برای مصارف متفاوت بر پایه فناوری نانو در این شرکت تولید میشود که شامل اسپری ضدعفونیکننده سوختگی، محل زخم، ضدعفونیکننده دست، سطوح، ابزار و...میشود.
این شرکت دانشبنیان سالهاست که مواد ضدعفونیکننده نانویی تولید میکند و محصولات آن مورد تأیید ستاد توسعه فناوری نانو است. ضدعفونیکنندهها مبتنی بر الکل شناختهتر شده هستند و بیشتر مردم از آنها استفاده میکنند با این حال استقبال زیادی از ضدعفونیکنندههای مبتنی بر نانونقره شده است و حتی به کشورهای آسیای جنوب شرقی نیز صادر میشوند. از ضدعفونیکنندههای مبتنی بر نانو بیشتر در محلها و سطوحی استفاده میشود که رشد میکروارگانیسمهای متفاوت روی آنها زیاد است.
از ضدعفونیکننده تا دستگاهی برای تزریق بدونسوزن
عمده محصولات این شرکت دانشبنیان را محلولهای ضدعفونیکننده تشکیل میدهند اما محصولات دیگری مانند کیتوهم (پودر آنتیباکتریال بندآورنده خونریزیهای شریانی، وریدی و مویرگی)، ژل کیتوهیل (برای ترمیم زخم)، بونهم (قالب بندآورنده پرقدرت استخوانی و تسریعکننده ترمیم آسیبهای استخوانی)، کیتوچک (کیت تشخیص سریع عفونت)، جعبه کمکهای اولیه، پانسمانهای ثانویه (برای تثبیت پانسمانهای اولیه و نگهداری آنها در محل مورد نظر) و کیتوگان یا تزریقگر بدون سوزن (وسیلهای هوشمند که با فشار دادن یک دکمه تزریق را بدون سوزن انجام میدهد) نیز تولید میکند.
این شرکت دانشبنیان همچنین برنامهای برای گوشیهای هوشمند اندروید و iOS توسعه داده که مساحت زخم را اندازهگیری میکند و نمودار پیشرفت ترمیم زخم را ارائه میدهد. این امر به پزشک معالج در درمان زخم کمک میکند. این نرمافزار امکان پیگیری درمان و ویزیت بیمار از راه دور را فراهم میکند و میتوان از آن در بیمارستانها، درمانگاهها و مراکز بهداشتی نیز استفاده کرد.
تفاوت ضدعفونیکنندههای بر پایه نانو و الکلی
به گفته سلحشور کردستانی؛ ضدعفونیکنندههای الکلی بیشترین مصرف را در دنیا دارند، الکل یک ماده فرّار است و زمان کوتاهی پس از استفاده تبخیر میشود یا به اصطلاح میپرد. بنابراین امکان آلوده شدن مجدد سطح وجود دارد. از سوی دیگر الکل خاصیت سمیت سلولی دارد، اگر قسمتی از بدن آسیب دیده باشد و الکل روی آن قسمت زده شود علاوه بر ایجاد حس سوزش، مانع از رشد سلولهای جدید میشود و حتی میتواند سلولهای تازه تأسیسشده را از بین ببرد.
الکل حساسیتزایی بسیار بالایی دارد و پوست را خشک میکند که این امر میتواند باعث ترک خوردن و پاره شدن پوست شود. این در حالی است که محصولات ضدعفونیکننده بر پایه نانونقره قدرت ماندگاری بسیار بالاتری دارند و برای مدت طولانی مانع از آلوده شدن دوباره سطح میشوند چراکه نانومواد فرار نیستند. همچنین ضدعفونیکنندههای مبتنی بر نانونقره سمیت سلولی ندارند و حساسیتزایی نیز ایجاد نمیکنند.
انتهای پیام/4021/پ
انتهای پیام/