تأثیر شیوع کرونا بر عدم امنیت غذایی/ لزوم تدابیر ویژه برای ارتقای سیستمهای غذایی
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا، همانطور که تأثیرات شیوع ویروس کرونا موجب شده نیازهای فوری مراقبتهای بهداشت و درمان به جوامع و اقتصادهای کشورهای جهان گسترش یابد، ناکارآمدی سیستمهای غذایی جهانی، منطقهای و محلی این پتانسیل را ایجاد میکند که امنیت غذایی به یکی دیگر از پیامدهای مهم ویروس کرونا تبدیل شود.
این بحران ناشی از برداشت محصول زیاد در سطح جهانی به وجود آمد، البته این موضوع بیشتر بهصورت محلی خود را نشان داده است؛ مانند کمبود مواد غذایی اصلی در بازارهای توسعهیافته، انباشت محصولات کشاورزان به دلیل عدم موفقیت در فروش آنها، اختلالات مرتبط با کارخانههای فرآوری گوشت و افزایش قیمت محلی مواد غذایی.
بااینوجود دیگر جایی برای انفعال وجود ندارد. پیشبینی میشود که 135 میلیون نفر دیگر میتوانند تا پایان سال با ناامنی حاد غذایی روبرو شوند. ضعف در تولید و عرضه مواد غذایی میتواند به دلیل پتانسیل شوکهای مربوط به آبوهوا، حمله ملخها در برخی مناطق، در خطر بودن میلیونها شغل در زنجیره کشاورزی، افزایش قیمت مواد غذایی و ضررهای مالی تشدید شده و بیش از گذشته افزایش یابد.
علاوه بر این، تأثیر مداوم ویروس کرونا بر معیشت مردم در همه بخشها بهطور فزایندهای بر توانایی آنها در خرید مواد غذایی سالم و مقرونبهصرفه تأثیرگذار است. این امر بهویژه در جوامع محروم احساس میشود؛ جایی که خانوارها تا 80درصد از درآمد خود را صرف مواد غذایی میکنند، یا جایی که تعطیلی مدارس برنامههای تغذیه مدارس را مختل میکند و صدها میلیون نفر تحت تأثیر آن قرار میگیرند ( تغذیه مدارس گاهی اوقات تنها منبع تغذیه برای کودکان خردسال به شمار میرود). به طور خلاصه، این بدان معناست که بهزودی واقعیت عدم امنیت غذایی و تغذیهای را همه مردم در سراسر جهان احساس خواهند کرد.
بنابراین بسیار مهم است که بخش خصوصی، دولتها، سازمانهای بینالمللی و جامعه مدنی دورهم جمع شوند تا بحرانهای فعلی و نوظهور درمانی، اقتصادی، زیستمحیطی و اجتماعی را در ارتباط با ایجاد مواد غذایی مقاومتر، سالم، پایدار و عادلانه حل کنند. ازاینرو، سه مجموعه اقدامات فوری لازم است:
1. افزایش انعطافپذیری و سلامت سیستمهای غذایی موجود
- دسترسی، توانایی و قیمتگذاری مواد غذایی برای مردم، بهویژه برای اقشار آسیبپذیر با تمرکز ویژه بر حمایت از زنان و جوانان تثبیت شود.
- با اطمینان از تأمین نیازهای فوری تغذیهای، از کلیه مصرفکنندگان در برابر صدمه پایدار به سلامتی آنها محافظت شود.
- ذخیره مواد غذایی استراتژیک در سطح کشور و منطقه.
- حمایت از مرزهای باز، کانالهای سبز و تجارت غذایی منطقهای برای تسهیل تأمین و دسترسی به غذا برای همه، و امکان سرمایهگذاری طولانیمدت در این بخش.
- از زنده ماندن فوری مشاغل کوچک و متوسط در سراسر زنجیره غذایی محافظت شود.
2. امکان بازیابی بهمنظور ایجاد سیستمهای غذایی سالم، پایدار، فراگیر و کارآمد در آینده
- از گنجاندن سیستمهای تقویتشده غذایی برای ارائه رژیمهای غذایی سالم و با پایداری بیشتر، به عنوان ستون اساسی برنامههای ملی بهبود کرونا و طی ارائه بستههای محرک پشتیبانی شود.
- اطمینان حاصل کنید که دسترسی بیشتر به رژیمهای غذایی سالم با پایداری بیشتر در استراتژیهای پیشروی سیستم غذایی گنجانده شده است.
- بهبود ظرفیت فنی مداوم مقامات مربوطه برای ایجاد انعطافپذیری در برابر شوکهای متقابل آینده در سیستمهای غذایی و رسیدگی به ماهیت مدیریت بهبود سیستمهای غذایی.
- برای پیشبرد تحول، رشد و توسعه اقتصادی در میان بیماریهای همهگیر، از کارآفرینی در سراسر زنجیره ارزش غذایی و کشاورزی حمایت شود.
3. ارتقاء توانمندسازها، ازجمله امور مالی، دادهها، دیجیتالسازی و همکاری عمومی و خصوصی، بهعنوان یک امر حیاتی در بهبود تأثیرات کرونا بر سیستمهای غذایی
- اقدامات مالی و ریسکپذیری برای حمایت از کسبوکارهای محدودشده ( مرتبط با زنجیره ارزش غذایی) که بهشدت تحت تأثیر کرونا قرار گرفتهاند، انجام شود.
- از طریق همکاری و ایجاد مراکز ملی برای هماهنگی جریان دادههای خاص غذایی که امکان پاسخی آگاهانهتر به بیماری کرونا را فراهم میکند، آمادگی دیجیتال و دادهها تسریع شود.
- ارتباطات بین مناطق روستایی افزایش یابد و ارائه خدمات دیجیتالی به کشاورزان برای ورود و دسترسی به جریان دادههای قابلاعتماد و ایجاد پایگاههای داده کارآمد برای آنها تسهیل و پشتیبانی شود.
- همکاریهای دوجانبه برای ارائه نتایج انعطافپذیر و تغذیه بهتر برای همه ارتقا یابد.
بیماری همهگیر کرونا، شکنندگی سیستمهای غذایی و میزان اعتماد ما به آنها را برای تأمین تغذیه موردنیاز، نشان داده است. باوجوداین شکنندگیها که به وضوح در همه کشورها مشهود است، چگونگی گردهمایی ما برای ساختن سیستمهای غذایی فراگیر، پایدار، سالم و مقاوم در برابر انواع شوکها بیش از هر زمان دیگری مهم است.
دولتها، سرمایهگذاران و سایر سازمانهای بینالمللی باید چالشهای کنونی صنایع غذایی ناشی از ویروس کرونا را درک کنند و راهحلها و تدابیر طولانیمدتی را برای سیستمهای غذایی بیندیشند.
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/