دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
از سوی رئیس دانشکده هنر و معماری واحد علوم و تحقیقات

اجلاسیه نهایی«نظریه طرح‌های ساختاری – راهبردی شهری و ناحیه‌ای» برگزار می‌شود

اجلاسیه نهایی«نظریه طرح‌های ساختاری – راهبردی شهری و ناحیه‌ای» در نشستی با حضور نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی و اعضای شورای داوری و کمیته ناقدان، روز دوشنبه مورخ 9 آذر جاری، ساعت 18 در این واحد دانشگاهی ارائه و جلسه نقد و داوری آن برگزار می‌شود.
کد خبر : 52462

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، رئیس دانشکده هنر و معماری واحد علوم و تحقیقات در رابطه با ارائه نظریه طرح‌های ساختاری – راهبردی شهری و ناحیه‌ای گفت : نظریه طرح های ساختاری – راهبردی شهری و ناحیه ای با هدف توسعه همه جانبه شامل توسعه های اقتصادی، اجتماعی – فرهنگی و کالبدی بر مبنای احتیاجات جامعه و به منظور مشارکت حداکثری شهروندان و مدیریت شهری برای پاسخگویی به نیازهای جامعه ارائه شده است.


دکتر حمید ماجدی ادامه داد: دلیل انتخاب عنوان طرح‌های ساختاری – راهبردی تاکید بر این امر بود که ابتدا باید ساختار توسعه اقتصادی، اجتماعی – فرهنگی و کالبدی شهر تعیین و سپس راهبردهای لازم برای تحقق ساختارهای فوق ارائه شود.


وی با توجه به نوآوری نظریه طرح‌های ساختاری– راهبردی شهری ناحیه‌ای نسبت به نظریه‌های متاخر و مشابه تصریح کرد: فرآیند تهیه طرح‌های جامع شهری به صورت خطی و در سه مرحله شناخت، تجزیه و تحلیل و ارائه پیشنهادات صورت و این فرآیند جدا از اجرا و شرایط تحقق پیشنهادات انجام می‌گیرد. در حالی که فرآیند تهیه طرح‌های ساختاری– راهبردی شهری و ناحیه ای به گونه‌ای کاملا متفاوت با فرآیند تهیه این طرح‌ها ارائه و به صورت حلزونی و یا اسپیرال پیشنهاد شده است.


به گفته این نظریه‌پرداز، در این فرآیند پس از شناخت، تجزیه و تحلیل و بررسی مسائل و مشکلات به تعیین اهداف با همکاری همه ذینفعان و ارائه چشم‌انداز نخستین توسعه همه جانبه اقدام و سپس گزینه‌های مختلف، ارزیابی آنها و انتخاب گزینه برتر و چشم انداز نهایی ارائه می‌شود.


ماجدی تصریح کرد: در ادامه ساختارهای توسعه آتی شهر تدوین و راهبردهای تحقق ساختارهای مذکور ارائه شده و سپس طرح‌های تفصیلی پایه موضعی و موضوعی تهیه و پس از اجرای طرح‌های مذکور چرخه بعدی با توجه به توسعه حاصل از اجرای طرح تکرار می‌شود.


رئیس دانشکده هنر و معماری این واحد دانشگاهی در رابطه با اینکه نظریه طرح‌های ساختاری– راهبردی شهری و ناحیه‌ای قابلیت کاربرد در شرایط کشور را دارد؟، گفت: از سال 1369 که نظریه مذکور ارائه شد تهیه طرح‌های توسعه و عمران شهرستان (ناحیه ای) بر مبنای نظریه مذکور آغاز و در سال 1376 تهیه طرح‌های ساختاری– راهبردی شهر به جای طرح‌های جامع شهری پیشنهاد و بر این مبنا تهیه طرح ساختاری- راهبردی شهر تهران در سال 1380 آغاز و تهیه طرح‌های ساختاری– راهبردی شهر مشهد در دست تهیه است و در طول این مدت نظریه مذکور تکمیل و امید است که این نظریه بتواند تحولات اساسی در نظام شهرسازی کشور پدید آورد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب