همه آنچه باید درباره چالش "مومو" بدانید
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، «مومو» چالشی است که در آن ابتدا شماره تماس ناشناسی، کاربران را دعوت میکند تا به Momo پیام ارسال کنند؛ پس از ارسال پیام، موجی از تصاویر ترسناک و پیامهای خشونتآمیز کاربر را دربر میگیرد. همچنین مومو مدعی میشود به اطلاعات شخصی فرد قربانی ازجمله محل سکونت وی دسترسی دارد. تاکنون انگیزه اصلی بازی و سازندگان آن مشخص نشده است.
آرژانتین، مکزیک، آمریکا، آلمان و فرانسه کشورهایی هستند که مواردی از این بازی آنلاین در آنجا مشاهده شده است و به نظر میآید در آمریکای جنوبی گسترش بیشتری پیدا کرده است. هدف از این بازی ترسناک، قربانی کردن کودکان و نوجوانان است. درواقع مومو کودکان و نوجوانان را تهدید میکند اگر از دستوراتش پیروی نکنند، هنگام شب ظاهر میشوند و آنها را نفرین میکند.
خطرات بازی مومو
گرچه در ظاهر ایجاد ارتباط با شمارهای ناشناس و شاید دریافت چند تصویر و پیام که به آنها میتوان اهمیت نداد، نمیتواند خطراتی داشته باشد، اما امکان سرقت اطلاعات کاربران، ایجاد مزاحمتهای تلفنی بر اثر ذخیره شماره تلفن کاربر در پروفایل مومو، دریافت وقت و بیوقت پیامهای خشونتآمیز و تصاویر وحشتناک، ترغیب نوجوانان به خودکشی و تهدید آنان و امکان اخاذی و باجخواهی از افراد ازجمله خطراتی است که افراد درمعرض بهویژه کودکان را تهدید میکند.
چالش مومو در برنامه واتساپ انتشار مییابد و ذخیره هر شمارهای در واتساپ، به ذخیره شماره کاربر در واتساپ طرف مقابل منجر میشود، بنابراین با نخستین پیامی که به مومو ارسال کنید، شماره خود را به او دادهاید و او میتواند با همین شماره به ایجاد مزاحمت برای شما اقدام کند.
بیشتر بخوانید:
حتی پس از حذف کاربری و ایجاد کاربری جدید، چون از همان شماره استفاده کردهاید، مومو بار دیگر شما را خواهد یافت و میتواند ارسال پیامهای تهدیدآمیز خود را ازسر بگیرد. در هر صورت اگر درگیر چالش مومو شدهاید، بهترین راهکار پاک کردن کاربری واتساپ و استفاده از شماره جدید است تا از شر پیامها و تصاویر وحشتناک این پروفایل خطرناک، رهایی یابید.
حراست از کودکان و نوجوانان در برابر چالش مومو
چالش مومو با هدف آزار و اذیت کودکان و تحریکشان به انجام کارهای خطرناک طراحی شده است. از زمانی که مومو بهعنوان چالش خودکشی شناخته شد، عکس عروسک مومو در پروفایل کسی که با شمارههای مختلف با شما تماس میگیرد، قرار میگیرد. عملکرد کلی این دسته پروفایلها به این صورت است که گرداننده یکی از پروفایلهای مومو (که لزوماً پروفایلی با زبان خاص نیست) پیامی را در فیسبوک یا دیگر شبکههای اجتماعی به کودک ارسال میکند و به او میگوید «بیا با هم بازی بکنیم». این آغاز ماجراست که ابتدا تلاش میشود با کودک ارتباط برقرار کند.
بعد از اینکه مومو با کودک ارتباط برقرار کرد و کمی بیشتر به او نزدیک شد، سمت و سوی فعالیتهای خود را در راستای ترساندن فرزند و تلاش به انجام اموری خطرناک میبرد؛ بهعنوان نمونه ممکن است با ظاهر ترسناک خود به کودک بگوید، «اگه سرتو نکوبی به دیوار شب میام تو خوابت و اذیتت میکنم».
در برخی کشورها و مناطق تلاشهای بسیاری برای غیرفعال کردن موموهای خیالی شده است؛ بهعنوان نمونه در تیرماه سال جاری در اتریش و آلمان بسیاری از پروفایلهایی که اعمال مومویی انجام میدادند، شناسایی و از آنها سلب امتیاز شد. بنابر اعلام یوتیوب، همه ویدئوهای حامل پیام مومو و محتواهای دیگر مرتبط با آن حذف شده است.
کنترل همیشگی والدین بر فعالیت کودکان در اینترنت و شبکههای اجتماعی از موارد بسیار مهم در تربیت آنهاست. در این راستا مادران و به صورت کلی والدین باید همواره نظارت داشته باشند که کودکشان در شبکههای اجتماعی چطور فعالیت میکند و با چه دست افرادی ارتباط دارد. بنابراین، قبل از هر مورد دیگری، این اشخاص باید حتماً با شبکههای اجتماعی آشنا شوند و روش صحیح استفاده از آن را یاد بگیرند.
به خاطر داشته باشید شبکههای اجتماعی مانند همه پدیدههای انسانی دو وجه مثبت و منفی دارند و این ما هستیم که مشخص میکنیم از کدام وجه میشود استفاده کرد و تمایلات خودمان به کدام سمت است.
انتهای پیام/4033/
انتهای پیام/