لزوم عدم ورود مجلس به دوقطبی کاذب جنگ-صلح/ بهارستان راهحل مشکلات اساسی را از پاستور مطالبه کند
به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی خبرگزاری آنا، اوایل مجلس یازدهم بود که طرحی توسط برخی از نمایندگان به امضا رسید که عدم کفایت سیاسی حسن روحانی، رئیسجمهور در دستور کار بهارستان قرار گرفت؛ طرحی که مخالفان و موافقان زیادی در کشور داشت. نمایندگان مجلس عدم مدیریت اقتصاد کشور و بیان صحبتهای خارج از قاعده و نبود هدایت درست در زمان شیوع کرونا را مهمترین دلایل خود برای استیضاح رئیسجمهور عنوان میکردند. استیضاح رئیسجمهور مخالفانی هم داشت که این طرح را باعث لغزش مجلس جدید میدانستند.
این طرح با ورود رهبر معظم انقلاب به موضوع مسکوت ماند. حضرت آیتالله خامنهای در ارتباط تصویری با نمایندگان مجلس یازدهم فرمودند: «همه دولتها موظفند تا روز آخر تلاش کنند و کار کنند؛ تا لحظه آخر. بنده اعتقاد راسخ دارم که دولتها بایستی تا آخرین روز مسئولیتشان تلاش کنند و کار کنند و وظایف خودشان را انجام بدهند، بعد امانت را به دولت بعدی تسلیم کنند». بعد از بیانات رهبر معظم انقلاب در رابطه با دولت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرح عدم کفایت سیاسی رئیسجمهور را مسکوت گذاشتند.
موجسواری اصلاحطلبان از توئیت ذوالنوری
این موضوع اما همچنان در محافل رسانهای و سیاسی به صورت جسته و گریخته مطرح میشد. به عنوان نمونه، چند هفته پیش، عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاحطلب از روحانی خواست کنارهگیری کند تا راهی برای حل مشکلات ایجاد شود. این پیشنهاد با واکنشهای فراوانی از سوی اصولگرایان همراه بود چراکه به این ترتیب، دولت بهانهای برای قرار گرفتن در حاشیه امن و شانه خالی کردن از زیر بار مسئولیت پیدا میکرد.
علیرغم مخالفتهای گسترده با چنین اظهارنظری، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس که پیشتر خواستار استیضاح روحانی بود، اوایل هفته جاری خواسته خود را یکبار دیگر تکرار کرد. مجتبی ذوالنوری اعلام کرد که طرح استیضاح روحانی همچنان به قوت خود باقی است و از دیگر نمایندگان خواست که این طرح را امضا کنند.
وی همچنین اواخر هفته گذشته پس از اظهار نظر رئیسجمهور در مورد صلح امام حسن(ع) در توئیتی نوشته بود: «جناب روحانی، اگر برای توجیه مذاکره با دشمن، علت صلح امام حسن با معاویه را خواست اکثر مردم از امام ذکر میکنید! امروز اکثریت قاطع ملت ایران به کمتر از عزل و مجازات شما راضی نمیشوند؛ با منطق شما، رهبر انقلاب باید دستور دهند هزار بار شما را اعدام کنند تا دل مردم عزیز راضی شود»، تمام طرفداران دولت و جریان اصلاحطلب به میدان آمدند و شروع به مظلومنمایی کردند.
مجتبی ذوالنوری، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس
بیشتر بخوانید:
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: طرح استیضاح روحانی به تمرکززدایی از مسائل اقتصادی میانجامد
حسن روحانی در آخرین اظهارنظر هفته گذشته خود با بیان سخنانی در جمع اعضای هیئت دولت، گفت: «مگر میشود انسان در یک مکتب یک بخش را قبول کند و نسبت به یک بخش دیگر بیاعتنا باشد، مجموعه اسلام اعم از جنگ و صلح، ایستادگی و جهاد، قاطعیت و نرمش در برابر دیگران، همه درس زندگی ماست. وقتی برخی اصحاب امام حسن آمدند با زبان معترضانه که چرا قبول کردید و چرا صلح کردید؟ چرا در برابر طرف مقابل پیمان را امضا کردید؟ حضرت فرمود: «إنّی رأیتُ هوی عُظْمِ النّاسِ فی الصُّلح»، گفت جامعه اسلامی که شما 10 نفر نیستید، شما 20نفری که اینجا پیش من آمدید دنیای اسلام نیستید، من در مسجد برای مردم سخنرانی کردم و دیدم اکثریت قاطع جامعه صلح میخواهند و وقتی مردم این را میخواهند صلح را انتخاب میکنم. امام مجتبی به ما میآموزد مرد جنگ باشیم به روز جنگ و مرد صلح باشیم به روز صلح. اگر در روز صلح جنگ کردیم و اگر در جنگ صلح کردیم هر دو خطا و اشتباه است. بهموقع باید بایستیم و بجنگیم و بهموقع هم باید صلح کنیم.».
همین صحبتهای روحانی سبب شد که برخی نمایندگان مجلس علیه او حرف زده یا توئیت کنند. بلافاصله بعد از توئیتهای نمایندگان هم پیاده نظام رسانهای اصلاحات و دولت وارد کار شدند و شروع به فضاسازی علیه مجلس کردند.
وارونهنمایی واقعیتها
بعید نیست که اصلاحطلبان بخواهند از این رهگذر، تمام سوءمدیریت هفت سال گذشته را به گردن مجلس تازهتأسیس بیندازند و خود را مبرا از خطا و اشتباه نشان دهند. در صورتی که تصمیمهای نابجا و قراردادهای اشتباه دولت مانند برجام سبب شد که امروز شاهد گرانیهای بیسابقه باشیم.
جریان اصطلاحات در تلاش است دولت را صلحطلب و طرفدار معیشت مردم از طریق مذاکره و نمایندگان مجلس را جنگطلب و ضد مردم نشان دهند تا اینگونه با رأی آوردن جو بایدن در آمریکا دوباره با فشار داخلی باب مذاکره را باز کند.
این ترفند هم ارتباط نزدیکی با انتخابات ریاست جمهوری 1400 دارد. دولت و طرفداران اصلاحات نمیخواهند به راحتی پاستور را به اصولگرایان واگذار کنند و قصد دارند با سناریوی صلحطلبی-مذاکره به مردم نشان دهند که معیشت آنها در گرو مذاکره مجدد است.
اما مجلس یازدهم میتواند با تمرکز بر مسئله معیشت، دولت را به ریل اصلی بازگرداند و نشان دهد که دلار 31 هزار تومانی، سکه 16 میلیونی، پراید 150 میلیونی و یا ریزش سنگین بورس نتیجه مدیریت نادرست دستگاههای اجرایی است نه مواضع نمایندگان.
انتهای پیام/4082/پ
انتهای پیام/