دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 مهر 1399 - 14:36
باقر لاریجانی:

تلاقی روش‌مند علوم انسانی و علوم پزشکی از مشکلات حوزه سلامت گره‌گشایی می‌‌کند

رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: تلاقی روش‌مند علوم انسانی و علوم پزشکی از بسیاری از مشکلات حوزه سلامت گره‌گشایی می‌‌کند.
کد خبر : 523997
N82335784-71226887.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، باقر لاریجانی، رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران در وبینار علوم انسانی سلامت اهمیت پرداختن به مسائل حوزه سلامت از منظر علوم انسانی را شرح داد و هدف علوم انسانی سلامت را تعامل و همبستگی رشته‌ها و حوزه‌های موجود با هدف حل مسئله، البته با رویکرد انتقادی به یکدیگر خواند.


وی با بیان اینکه علوم انسانی سلامت مسئله‌محور و مسوله‌پذیر است، افزود: در بحران‌های سلامت همچون کووید-۱۹ ضرورت درک اهل علوم انسانی از سلامت و بر عکس از اهمیت بالایی برخوردار است.


رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران اهمیت تأملات و نظرورزی از منظر علوم انسانی در حوزه سلامت را یادآور شد و گفت: ملاحظات فلسفی‌ در حوزه پزشکی به این معنا که مفاهیم سلامت در حیطه فلسفه‌ورزی قرار گیرد، از بسیاری از مشکلات حوزه سلامت گره‌گشایی می‌کند.


لاریجانی با بیان اینکه این رویکرد علوم انسانی، سلامت و فلسفه پزشکی ثمرات خوبی بر حوزه سلامت داشته و رویکرد انسان‌گرایانه را تحقق می‌بخشد، مراد از علوم انسانی سلامت را ورود و حضور روشمند تأملات نظری علوم انسانی در علم پزشکی یا فرآیند طبابت خواند و گفت: تلاقی روشمند علوم انسانی و پزشکی برای فهم و درک مفاهیمی همچون اثبات علمی، اعتبار شواهد، تعریف سلامت و بیماری است.


وی با بیان اینکه الگوهای تلفیق رشتگی در ساختن و گفتمان علوم انسانی سلامت بسیار ضروری است، ادامه داد: علوم انسانی سلامت با این هدف شکل گرفت که رشته‌هایی همچون اخلاق پزشکی، فلسفه پزشکی، انسان‌شناسی پزشکی، زیباشناسی پزشکی، هرمنوتیک پزشکی و ادبیات پزشکی را از تک‌روی و بدل شدن به تکنیک‌های خودبسنده باز دارد.


انتهای پیام/4118/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب