دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

هشدار آژانس بین المللی انرژی در مورد افزایش تولید اوپک پلاس

آژانس بین المللی انرژی (IEA) اعلام کرد که دورنمای نفت به دلیل افت تقاضا در دوران کرونا شکننده مانده و برنامه اوپک پلاس برای افزایش تولید از سال آینده، توازن بازارهای جهانی را در وضعیت حساسی قرار می دهد.
کد خبر : 523412
media.jpg

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، آژانس بین المللی انرژی در گزارش ماهانه خود اعلام کرد این ریسک وجود دارد که احیای تقاضا به دلیل افزایش اخیر موارد ابتلا به کووید-۱۹ در بسیاری از کشورها متوقف شود. همزمان بازارها هم عرضه بیشتری در ژانویه دریافت خواهند کرد زیرا اوپک و متحدانش قرار است محدودیت عرضه‌ای که از ماه مه آغاز کرده اند را تسهیل کنند. هنگامی که شیرهای نفت این تولیدکنندگان باز شود، بازار فضای محدودی برای جذب نفت بیشتر خواهد داشت.


تسریع افزایش ابتلا به ویروس کرونا باعث شده بسیاری در بازار این پرسش را مطرح کنند که آیا اوپک و متحدانش از ژانویه تولیدشان را افزایش خواهند داد یا خیر. به گفته نمایندگان اوپک، تولیدکنندگان در داخل این گروه هم تردیدهایی دارند. با این حال، سهیل المزروعی، وزیر انرژی امارات متحده عربی روز سه شنبه گفت: فعلا برنامه اوپک پلاس افزایش تولید طبق توافق اولیه است.


تقاضای جهانی برای نفت امسال به دلیل افت تقاضا در پی شیوع ویروس کرونا هشت درصد کاهش خواهد یافت. گروه اوپک پلاس برای جبران این وضعیت کاهش تولید چشمگیری را به اجرا گذاشته است.


طبق گزارش آژانس بین المللی انرژی، اقدامات اوپک پلاس با تأثیری که در کاهش سطح ذخایر جهانی در سه ماهه سوم به میزان ۹۰۰ هزار بشکه در روز داشت، تا حدودی موفقیت آمیز بوده است. با این حال این آژانس انتظار دارد روند کاهش سطح ذخایر در نیمه اول سال ۲۰۲۱ به میزان قابل توجهی آهسته شود.


اوپک پلاس که کاهش تولید خود را از اول اوت از ۹.۷ میلیون بشکه در روز به ۷.۷ میلیون بشکه در روز تسهیل کرد، اکنون قصد دارد در ژانویه سال ۲۰۲۱ حدود ۱.۹ میلیون بشکه در روز به تولیدش اضافه کند.


بر اساس گزارش بلومبرگ، آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد در صورت افزایش عرضه نفت، روند کاهش سطح ذخایر آهسته خواهد شد و ضعیف شدن قیمت‌ها در بازار معاملات فیزیکی که در آن نفت واقعی خرید و فروش می شود، نشان می دهد اگر تقاضا کاهش بیشتری پیدا کند یا عرضه افزایش پیدا کند، توازن عرضه و تقاضا به راحتی بهم خواهد خورد.


بازگشت نفت لیبی به بازار پس از توافق اخیر میان گروه‌های رقیب در این کشور، اوضاع را پیچیده‌تر کرده است. آژانس بین المللی انرژی انتظار دارد تولید نفت این کشور که از مشارکت در توافق کاهش تولید معاف است، از ۱۴۰ هزار بشکه در روز در سپتامبر به ۷۰۰ هزار بشکه در روز در دسامبر افزایش پیدا کند.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب