دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 مهر 1399 - 14:30

تصویر نادری از یک ستاره‌ در اطراف سیاه‌چاله به ثبت رسید

دانشمندان موفق شدند آخرین لحظات عمر یک ستاره دنباله‌دار را قبل از بلعیده شدن به وسیله سیاه‌چاله ثبت کنند.
کد خبر : 523192
فضا 1.jpg

 به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا، به تازگی چند گروه از دانشمندان موفق شدند با استفاده از تلسکوپ‌های قدرتمند تصویری نادر و هیجان‌‌انگیز از آخرین لحظات عمر ستاره‌ای پیش از بلعیده شده به وسیله یک سیاه‌چاله را ثبت کرد.


ستاره‌شناسان این پدیده را به خورده شدن اسپاگتی به وسیله سیاه‌چاه تشبیه کردند ولی در اصطلاح علمی چنین اتفاقی را جزر و مد فضایی نامیده می‌شود. این ستاره 215 میلیون سال نوری از زمین فاصله دارد. این گونه اتفاقات همیشه به‌راحتی قابل مشاهده نیستند زیرا گردو‌غبار کهکشانی اجازه ثبت چنین تصاویری را نمی‌دهد.



تلسکوپ‌هایی که در تصویربرداری از ستاره استفاده شدند مجهز به پرتو گاما بوده و پس از ثبت هزاران تصویر سرانجام عکس مورد نظر دانشمندان را ارائه دادند. مد نیکول پژوهشگر علوم فضایی گفت: ثبت تصویر از آخرین دقایق عمر یک ستاره انسان را به یاد فیلم‌های علمی‌تخیلی می‌اندازد. دانشمندان سال‌ها به دنبال این بودند که سیاه‌چاله‌های غول‌‌پیکر چگونه ستاره‌ها را در خود می‌بلعند.


سامانتا اوتس، ستاره‌شناس دانشگاه بیرمنگام بیان کرد: «هنگامی که یک سیاه‌چاله ستاره‌ای را می‌بلعد انفجار بزرگی رخ داده و انرژی بسیار زیادی آزاد می‌شود.» سیاه‌چاله‌ها هنوز موارد ناشناخته زیادی برای انسان‌ها دارند و دانشمندان با وجود مطالعات گسترده به طور دقیق نمی‌دانند زمانی که اجرام آسمانی به درون سیاه‌چاله کشیده می‌شوند دقیقاً چه اتفاقی برای آن‌ها رخ می‌دهد.


انتهای پیام/4144/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب