تالار اندیشه ایستگاه نهایی جشنواره سراسری تئاتر مقاومت
به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از ستاد اطلاع رسانی این جشنواره، تالار اندیشه به عنوان ایستگاه نهایی برگزیدگان جشنواره انتخاب شد.
طبق اعلام ستاد برگزاری آیین اختتامیه پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت در روز شنبه 7 آذر ماه 1394 ساعت 18 همزمان در فضای باز و تالار اندیشه برگزار خواهد شد و منتخبان در بخشهای صحنهای، خیابانی، کودک، عروسکی، نمایشنامهنویسی و رادیو تئاتر معرفی خواهند شد.
بهشت زهرا میزبان نمایشهای خیابانی میشود
3 اثر از میان نمایشهای بخش خیابانی پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت پنجشنبه 4 آذرماه در بهشت زهرا (س) اجرا خواهند شد.
3 اثر بخش خیابانی پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت شامل نمایش «فصل صبوری» به کارگردانی مهدی حبیبی، نمایش «خط قرمز» به کارگردانی فرامرز قلیچ خانی، نمایش «گره هشتم» به کارگردانی حیدر رضایی میشود که پنجشنبه 4 آذرماه در بهشت زهرا(س) تهران اجرا خواهد شد.
اجراهای روز چهارم بخش خیابانی و ادامه نمایش های بخش صحنهای
نمایشهای بخش صحنهای پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت اجرای خود را پیگیری میکنند و همچنین نمایشهای بخش خیابانی روزچهارم اجرای خود را خواهند داشت.
در چهارمین روز اجراهای آثار خیابانی، نمایش «عروس آشتی» به کارگردانی مختار محمدی ساعت 16، «خط قرمز» به کارگردانی فرامرز قلیچ خانی ساعت 16:30، «کوک» به کارگردانی روح الله سنایی ساعت 17:30، «نفت بازی» به کارگردانی علی محمد راد منش ساعت 18، «بالهای فرشته» به کارگردانی حامد زارعان ساعت 18:30، «یحیی و ترلان» به کارگردانی مهدی صالحیار ساعت 19 در فضای باز مجموعه تئاتر شهر اجرا خواهند داشت.
همچنین نمایش «همین روزها» به کارگردانی پیام عزیزی ساعت 16:30 در محوطه بیرونی خانه هنرمندان و نمایش«گره هشتم» به کارگردانی حیدر رضایی ساعت 20 در میدان امام حسین (ع) به اجرا در خواهند آمد.
همچنین آثار بخش صحنهای شامل نمایش «پدران، مادران، فرزندان» به کارگردانی آرش عباسی در دو نوبت 17:30 و 19:30 در تالار سایه، «فولاد هرگز زنگ نمی زند» به کارگردانی زری اماد ساعت 18 در پلاتو اجرا، «آوازهای سرشامی» به کارگردانی کاوه مهدوی در دو نوبت 19 و 21 در تماشاخانه سرو، «بهشت 50 درجه بالای صفر» به کارگردانی علی حیدری ساعت 15 در تماشاخانه باران، «پله پله تا ملاقات» به کارگردانی میلاد اکبرنژاد ساعت 18:30 در تالار اندیشه، «پسرک و غولتشنها» به کارگردانی رضا بیات در دو نوبت 17:30 و 19 در تالار هنر، «بلدآباد» به کارگردانی احسان رجبلو در دو نوبت 16:30 و18:30 در دانشکده سینما تئاتر، «قرار» به کارگردانی مهرداد کوروش نیا ساعت 18 در تالار محراب، «بوسه بر ماه» به کارگردانی داریوش علومی گیلانده ساعت 18 در تالار اسوه، «کوچ» به کارگردانی حسین احمدی ساعت 16:30 در خانه نمایش، «خرگوش سفید با چشمان قرمز» به کارگردانی حسین کیانی ساعت در دو نوبت 18 و 19:30 در استودیو نمایش روایت، «تاریخ انقضا» به کارگردانی مریم معترف ساعت 19 در تماشاخانه مهر، «سال کبیسه عیسی» به کارگردانی علی برجی ساعت 20:30 در تماشاخانه مشایخی اجرا خواهند داشت.
پیام رئیس سازمان بسیج مستضعفین به پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت
سردار سرتیپ بسیجی محمدرضا نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفین به پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت پیام ارسال کرد.
در بخشی از پیام سردار نقدی آمده است: «جهان امروز بیش از هر زمانی به خود آگاهی و بازنگری در مبانی انسانی و اخلاقی نیاز دارد. انقلاب بزرگ اسلامی بیدارباشی بود به وجدانهای خفته جهانی که در مسیر انحطاط و فروپاشی اخلاقیات و عواطف پیش میرفت. این انقلاب افقی را پیش روی بشر گشود که هر روزی که می گذرد، آثار و دستاوردهای آن بیش از پیش نمایان میشود. این روزها، شاهد شکلگیری و گسترش جنبشهای عظیمی در منطقه و جهان هستی که بیتردید، ریشه در انقلاب اسلامی دارد. تردیدی نیست که منشا بیداری اسلامی منطقه، انقلاب اسلامی ماست و جنبش عظیم ضدسرمایهداری در غرب نیز ملهم است حرکت مردمی ظلم ستیز ماست و آن حقیقت را میتوان جهانیشدن آرمانهای انقلاب اسلامی خواند.آرمانهایی که میرود سرنوشت بشریت را دگرگون کند و آیندهای امیدبخش را رقم زند.»
وی در بخش دیگر از پیام اشاره کرد: «باید با نمایش ظلم وجنایت مستکبران و فاجعههایی که با حاکمیت آنها بر بشریت میرود، انگیزه های مردم برای به صحنه آمدن و در صحنه ماندن را بالا ببریم. با ترویج الگوها برجسته مقاومت و ایثار روحیه فداکاری را در مبارزان تکامل بخشیم و البته باید هنر نمایش و تئاتر در این نقطه عطف تاریخ بشری مواظب خودش هم باشد، مواظب باشد تا از حرکت توفنده و بسیار سریع ملتها در تحول جهانی عقب نماند. تئاتر امروز باید تواند با بهرهگیری از این هنر جوشان، عرصههای جدیدی را برای خود بیابد و قالب نوآورانهتری از هنر را شکل دهد. افتخار دارم به نمایندگی از خیل عظیم بسیجیان به همه هنرمندانی که بتوانند با نقشآفرینی در این عرصهها دین خود را به عدالت و حقوق بشریت ادا کنند تبریک عرض کنم.»
نشست آسیبشناسی فرم و محتوا در آثار دینی و دفاع مقدس برگزار شد
نشست تخصصی آسیبشناسی فرم و محتوا در آثار دینی و دفاع مقدس در حاشیه پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت در سالن مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.
نشست آسیبشناسی فرم و محتوا در آثار دینی و دفاع مقدس شامگاه سه شنبه سوم آذرماه 1394، به عنوان یکی از نشستهای اختصاصی این دوره از جشنواره، با حضور حسین مسافرآستانه، حامد سقائیان و رحمت امینی در سالن مشاهیر مجموعه تئاترشهر برگزار شد
در این نشست رسانهای که مسافرآستانه هدایت آن را عهده دار بود، حامد سقائیان با بیان توضیحات و مثالهایی از نظریهپردازان مختلف در رابطه با مفهوم فرم و محتوا گفت: «فرم و محتوا در هنر نمایش قابل بررسی هستند و به اعتقاد برخی قابل تفکیک نیستند،. فرم یعنی عناصر دیداری شنیداری که در متن قابل بررسی است و محتوا بخش فکری و فرم بدنه بیرونی آن است. به اعتقاد برخی نظریه پردازان فرم یعنی حیات احساسات، تئاتر مقاومت به دلیل ارزشهای درونی آن، فرم و محتوا را از زاویه جدیدی بررسی میکند، بنابراین هنر مقاومت باید محتوای ارزشی را به خوبی جلوه بدهد. اگر فرم خوب تعریف شود میتواند معنا را خلق کند.
رحمت امینی دیگر میهمان حاضر در این نشست نیز با ارائه دیدگاههای خود در این رابطه بیان کرد: «.برای بررسی تئاتر مقاومت باید به سمت تحلیل آثاری برویم که دو مبحث جنگ و دین را در خود جا دادهاند. بسیاری مواقع زمانی که به عنوان مخاطب به تماشای چنین آثاری مینشینیم نمیتوانیم فرم و محتوا را از یکدیگر تشخیص دهیم.»
وی ادامه داد: «در مقالهای که به بررسی نمایشنامههای جنگ پرداختم به سه دوره اشاره کردم. نخست نمایشهایی که در زمان جنگ و سالهای آخر آن بود و بیشتر جنبه تبلیغی داشت. سپس سالهای بعد از جنگ که آثار جنبه فرمالیستی یافتند که نمونه آن نمایشنامههای علیرضا نادری است و مرحله آخرنمایشنامهنویسانی بودند که در دوران جنگ متولد نشده بودند اما در رابطه با آن فضا نوشتند و فرم را در الویت قرار دادند. ما درامنویسان خوبی داریم که در عرصه مقاومت کار میکنند آنها با دو آسیب روبهروهستند یکی برچسب زدن روی آثار است که مخاطبان را فراری میدهد و سپس نهادهای حامی که متاسفانه از این آثار حمایت جدی ندارند، که آن هم به دلیل وضعیت اقتصادی و نادیده انگاشتن تئاتر است. آن ها به عنوان یک مسئول، حمایت از تئاتر را خوب نمیدانند، چرا اکنون دیگر نمیتوانیم شاهد آثاری از کارگردانان خوبی چون امیر دژاکام، حسین مسافرآستانه و... باشیم؟ دانشجویان بااستعداد و پرتوان دانشگاه و حوزه تجربی باید حمایت شوند.
این مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: «هنرمند در زمان خلق اثر باید تئوری را کنار گذارد. در حوزه دفاع مقدس هنرمندانی بسیاری را داریم که ما را با مقولههایی در فرم آشنا کردند که به نظر بسیاری از مخاطبان قابل قبول بود. آنها خارج از عادت حرکت کردند. منتقدان و صاحب نظران باید تمام مسائل را بررسی کنند. ما در حوزه نقد تئاتر با فقدان منتقد روبه رو هستیم، افرادی که موشکافانه به بررسی جنبههای مختلف بپردازنند.»
سقائیان در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: «فرم و محتوا از یکدیگر جدا نیستند و نمیتوانیم آنها را بدون هم بررسی کنیم. محتواگرایی بیش از حد میتواند به تبلیغ ختم شود. بحرانها و آسیبهایی که به این واسطه برای تئاتر دفاع مقدس به وجود میآید آنست که ارزشها آنگونه که نیستند به تصویر کشیده میشود، اتفاقات قابل پیش بینی میشوند و همه میتوانند قصه نمایشنامه را حدس بزنند، در این صورت اهمیت موضوع از میان رفته و در نمایشها انرژی مثبت نمیبینیم. توجه نکردن به روح زمانه، ایستایی در نمایش، نداشتن مطالعه نسبت به سبکشناسی، نداشتن اسطوره و ایجاد تصویر غیر واقعی از انسان انقلابی و... از جمله مسائلی است که در این حوزه با آن روبهرو میشویم. ما نیازمند ایجاد روابط تئاتری هستیم که کنش و دانش را به وجود آورد، روندی که میتواند به اجرایی خوب منتهی شود.
پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت به همت انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس و بنیاد فرهنگی روایت با دبیری حسین پارسایی در قالب اجرای عمومی آثار منتخب تهران و سایر شهرهای ایران تا هفتم آذر ۱۳۹۴ برگزار میشود.
انتهای پیام/