دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 مهر 1399 - 13:08
آنا بررسی می‌کند؛

رفتار دوگانه وزارت ارتباطات با دانشگاهیان/ اینترنت رایگان تا چه میزان پاسخگوی نیاز دانشجویان است؟

در حالی که وزارت ارتباطات عنوان می‌کند اینترنت رایگان برای آموزش مجازی ارائه کرده است؛ اما شواهد نشان می‌دهد که دانشجویان و اساتید متحمل هزینه شده‌اند.
کد خبر : 521124

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا-محدثه حسینی؛ در جامعه امروزی «اینترنت» برای آموزش ملزوم و برای آموزش مجازی لازم است.  وزارت ارتباطات با شیوع ویروس کرونا و جایگزینی آموزش مجازی در کشور و با مشارکت اپراتورها، بسته‌های مختلف برای دانش آموزان، دانشجویان، معلمان و اساتید کشور تعریف کرد. این بسته‌ها برای نخستین بار در اسفند ماه سال گذشته فعال شد.


هر چند این اینترنت رایگان با اعتراض دانشجویان و اساتید همراه بود، افزایش حجم اینترنت کشور منجر به کاهش سرعت و کیفیت آن شده بود، از طرفی برخی از نقاط کشور فاقد پوشش اینترنت بودند و همین امر منجر شد برخی از دانشجویان و دانش‌آموزان از تحصیل جا بمانند. 


اکنون با گذشت هشت ماه از شیوع ویروس کرونا در کشور از مسئولان انتظار می‌رود که با اخذ تصمیمات دقیق و راهبردی به پیشرفت کشور کمک کنند. در همین راستا روز گذشته محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات در صفحه توئیتری خود از فعال شدن بسته اینترنت رایگان برای آموزش مجازی دانشجویان تمام کشور خبر داد. 



در متن این پیام آمده است: اینترنت «رایگان» برای همه دانشجویان کشور، در هنگام استفاده از سامانه‌های آموزش مجازی دانشگاه‌ها، از امروز فعال می‌شود. ‌مشاهده لیست سامانه‌های فعلی مشمول طرح و همچنین ثبت‌نام سامانه‌های جدید توسط دانشگاه‌ها به‌وسیله سایت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات میسر است.


نواقص اینترنت رایگان برای آموزش رایگان


اهدای اینترنت رایگان به دانشجویان شاید در نگاه نخست گامی مثبت و قابل تقدیر است، اما این طرح نواقصی دارد و به انتظارات دانشگاهیان به‌درستی پاسخ نداده است. به نظر می‌رسد رؤسای دانشگاه‌ها و مسئولان وزارت علوم در تدوین طرح اهدای اینترنت رایگان به دانشگاهیان می‌توانستند کمک بسزایی کنند اما در این خصوص خبری منتشر نشده و منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات در پاسخ به پیگیری خبرنگاران از اینترنت رایگان به دانشگاهیان از درخواست و پیگیری این وزارتخانه خبر داد. 


فقط سامانه‌های آموزش مجازی رایگان شد


اینترنت دانشجویان تنها در زمان استفاده از سامانه‌های آموزش مجازی دانشگاه رایگان است. این در حالی است که بخش قابل توجهی از آموزش در دانشگاه‌ها با استفاده از نرم‌افزارهایی غیر از سامانه‌های آموزش مجازی آن دانشگاه انجام می‌شود. 


اگر حداقل استفاده اینترنت دانشجویان در یک ماه را 7 گیگ درنظر بگیریم، هزینه 7 گیگ اینترنت دو اپراتور مطرح کشور، به مدت یک ماه  28هزار و 200 است. از همین رو دیگر نمی‌توان مدعی اینترنت رایگان برای آموزش رایگان شد. 


هم‌چنین  آموزش مجازی، دانشجومحور است، بدین معنا که دانشجویان باید تلاش خود را بیشتر کنند. لذا به منابع بیشتری نیاز دارد که با تعطیلی کتابخانه‌ها، اینترنت و فضای مجازی جایگاه اساسی‌‌تر در ارتقای کیفیت آموزش پیدا کرده است. با توجه به دلایل ارائه شده، ادعای وزارت ارتباطات مبنی بر اینترنت رایگان برای آموزش رایگان را زیر سؤال می‌رود.


اهدای اینترنت دوگانه به دانشجو و استاد!


شنیده‌ها حاکی از این است که به اساتید هیئت علمی از سوی وزارت ارتباطات «بسته 120 گیگی اینترنت رایگان» ارائه شده، اما برای دانشجویان تنها سامانه‌های آموزشی رایگان شده است. این رفتار دوگانه با دانشگاهیان، اعتراض دانشجویان را دو چندان کرده، زیرا این اقدام نشان‌دهنده آگاهی وزارت ارتباطات از نیاز دانشگاهیان به منابع مختلف و نرم‌افزارهای متعدد در بستر فضای مجازی است.


اینترنت رایگان به کدام یک از اساتید تعلق می‌گیرد؟


بسته اینترنت رایگان تنها به اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها که از سوی دانشگاه نام و شماره تماس آن‌ها در اختیار وزارت ارتباطات قرار گرفته باشد، تعلق گرفته است. مابقی اساتید نیز باید به یک سامانه مشخص مراجعه و ثبت‌نام کنند و پس از تأیید شدن از سوی دانشگاه به آن‌ها اینترنت داده می‌شود. این شرایط نارضایتی اساتید مدعو را در پی داشت. 


هر چند تمام نکات مطرح شده در این گزارش در نظرات توئیتر وزیر ارتباطات توسط دانشگاهیان نوشته شده، اما وزیر ارتباطات عکس‌العملی نسبت به این نظرات نشان نداده است. خواسته مشترک دانشگاهیان اینترنت پرسرعت برای جستجو است.


راه‌گشایی برای کلاهبرداری


با اطلاع رسانی ضعیف وزارت ارتباطات در خصوص نحو ارائه اینترنت رایگان به دانشجویان و اساتید، راه برای کلاهبرداری افراد سودجو باز شد.


در همین راستا معاون اجتماعی پلیس فتا مطرح کرد: با توجه به اینکه ارائه بسته رایگان اینترنت ویژه دانشجویان نیازمند درخواست و نام‌نویسی از سوی دانشجویان است، متقاضیان صرفاً به آدرس‌های اصلی اعلامی از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مراجعه کنند. افراد داوطلب به آدرس‌هایی که در قالب تبلیغات مختلف در شبکه‌های اجتماعی و پیام‌هایی که از سوی افراد ناشناس ارسال می‌شود، توجه کنند.


انتهای پیام/4084/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب