گرمایش جهانی رنگدانههای گیاهان را نابود میکند/ اثر مخرب افزایش بیش از اندازه دما بر گیاهان
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا، بدون شک زمین با سرعت زیادی در حال گرم شدن است و فعالیتهای انسانی به عنوان مهمترین عامل این افزایش دما محسوب میشود. آثار گرمایش جهانی کره زمین را در تغییرات اقلیمی و آسیبهای وارد بر ساختار گیاهان قابل مشاهده است.
تحقیقات جدید نشان میدهد رنگدانه کلبرگهای برخی از انواع گیاهان در اثر گرمای بیش از اندازه هوا و تابش اشعه فرابنفش تغییر کرده و قدرت خود برای سبز نگه داشتن گلها را از دست دادهاند. بررسی روی رنگدانههای گیاهان از سال 1941 آغاز شده و تا سال 2017 میلادی ادامه داشته است. اکنون نتایج این تحقیق گسترده در مناطق مختلف کره زمین تغییر در رنگ طبیعی هزار و 238 گونه گیاهی را به وضوح نشان میدهد.
دانشمندان برای بررسی دقیق تغییر رنگ گیاهان از دوربین فرابنفش استفاده میکنند. مراحل بررسی گونههای مختلف گیاهان به این صورت بود که نوعی از گیاه در بازههای زمانی معین به وسیله دوربین فرابنفش به دقت تحت نظر قرار گرفته و میزان تغییر رنگ گلبرگهای آن ثبت میشود. در طول 50 سال گذشته عملکرد رنگدانهها 2 درصد کاهش یافته و این روند همچنان ادامه دارد.
تغییر رنگ در گیاهانی که گل دارند شدت بیشتری داشته و رنگ آنها تیرهتر شده است. گلبرگهای گیاهان گلدار بیشتر از سایر انواع گیاهان اشعه فرابنفش را جذب کرده و به همین دلیل سرعت تخریب رنگدانهها در آنها بیشتر است. برخی از دانشمندان معتقدند گرمایش جهانی روی فرایندهای گرده افشانی گیاهان نیز تاثیر گذاشته و با کاهش قدرت باروری باعث کم شدن انواع آنها میشود.
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/