دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 آذر 1394 - 13:00

سخنگوی دولت: همه موضوعات برجام را باید به هیأت نظارت واگذار کنیم/ عزل نعمت‌زاده صحت ندارد

نوبخت در پاسخ به سؤالی درباره هیأت نظارت بر برجام اظهار کرد:‌ تشکیل این هیات در ابلاغیه مقام معظم رهبری نیز آمده و در شورای عالی امنیت ملی درباره آیین‌نامه عملکرد و ترکیب آن تصمیم گرفته می‌شود. در این خصوص، دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، اطلاع‌رسانی خواهد کرد.
کد خبر : 51797

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت در نشست خبری امروز ـ سه‌شنبه ـ خود با اصحاب رسانه با تأکید بر اینکه «هیأت مزبور، گزارش خود را تقدیم مقام معظم رهبری خواهد کرد»،‌ اضافه کرد: باید همه موضوعات برجام را به این هیأت واسپاری کنیم. اگر قرار باشد از فردا هر کسی بگوید چیزی که اتفاق افتاده، مورد نظر نبوده است، سنگ روی سنگ بند نمی‌شود.


نوبخت تصریح کرد: این هیأت در چارچوب منویات مقام معظم رهبری، مجلس محترم شورای اسلامی و شورای عالی امنیت ملی کار می‌کند و یک هیأت رسمی است که گزارش نهایی را به رهبری اعلام می‌کند.


وی درباره تحویل سامانه موشکی اس 300 از روسیه گفت:‌ ما طبق قرارداد پیش می‌رویم حتی اگر دیگران هم خوششان نیاید.


نوبخت در ادامه این نشست درباره سرنوشت غضنفر رکن‌آبادی، سفیر پیشین ایران در لبنان، گفت:‌ اطلاعاتی که وزرات امور خارجه درباره مفقود شدن یا مفقود نشدن رکن‌آبادی بدهد، مورد تأیید است.


سخنگوی دولت همچنین در واکنش به اخبار منتشرشده مبنی بر به عزل محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت:‌ چنین چیزی صحت ندارد. این وزیر از باتجربه‌ترین وزرا در کابینه به شمار می‌آید.


نوبخت درباره تابعیت مشکوک برخی از نامزدهای که می‌خواهند در انتخابات امسال شرکت کنند، افزود: وزیر کشور آنچه بر صحت انتخابات لازم بداند انجام می‌دهد، کما اینکه برای شفاف سازی هزینه‌های انتخاباتی، لایحه دو فوریتی از سوی دولت به مجلس تقدیم شد. دولت خواهان انتخابات سالم ست.


وی با بیان اینکه، تامین اعتبارات الکترونیکی کردن انتخابات با محدودیت‌های مالی انجام شد، گفت: این طرح هم هزینه‌های خاص خود را به همراه دارد. اعتبارات این طرح با همه محدودیت‌های منابع مالی ما تامین شد تا هیچ بهانه‌ای نباشد. به حوزه‌های انتخابیه گفته شده، این کار انجام خواهد شد.


حادثه ورامین آخرین نیست


سخنگوی دولت در ادامه نشست مطبوعاتی این هفته خود درباره حادثه ورامین تصریح کرد: این حادثه، اولین نیست و قابل پیش‌بینی است که آخرین نیز نباشد. این تقابل دو سلیقه و دو نگاه است.


وی ادامه داد: یک نگاه اجازه می‌دهد همه افراد با رعایت قانون، نظرات خود را اعلام کنند که از برجام تا سایر مسائل، پیگیری شود.


وی با اشاره به عملکرد رسانه ملی درباره اعلام نظر مخالفان دولت گفت: صدا و سیما در زمان ارائه خبر بسته اقتصادی دولت، خبر خود را قطع کرد و بلافاصله یک کارشناس مخالف دولت را آورد تا اظهار نظر کند. این نظر مخالف است که باید در بستر آزادی بیان گفته شود.
باید انتظار داشت در حد رعایت قوانین و مقررات، دولت کار خود را انجام دهد. اگر به اصول پایبند هستیم، اصول می‌گوید در جمهوری اسلامی، قانون و شرع یکسان است. وقتی قانون اجازه داد کسی اجتماعی داشته باشد و سخنرانی کند، هر کسی این اجتماع را به هم بزند، خلاف قانون و خلاف شرع عمل کرده است.


وی تصریح کرد: نگاه دولت این است که باید به آنچه قانون مجاز می‌داند، احترام بگذاریم و نباید به خود اجازه دهیم آزادی بیان و نظر را بگیریم. اگر هم کسی سوءاستفاده از آزادی بیان کند، برخورد می‌شود. همه فرزندان انقلاب هستند و در چارچوب اصولگرایی و اصلاح‌طلبی همه کسانی که در چارچوب قوانین کشور فعالیت می‌کنند، در بستر این انقلاب هستند. باید در همین‌جا از معاون رئیس قوه قضاییه تشکر کنم که وقتی تجمعات قانونی را عده‌ای بر هم می‌زنند، برخورد صورت می‌گیرد.


نوبخت درباره نرخ سود بانکی افزود: دولت شخصیتی دارد و نمایندگان دولت در شورای پول و اعتبار، نظرات دولت را منعکس می‌کنند. این که با توجه به نرخ تورم، انتظار می‌رود با توجه به هزینه تولید و لزوم تعدیل نرخ سود، شورای پول و اعتبار نیز به این نکته توجه کند. همین که نرخ سود به 16 درصد کاهش یافته، نشان می‌دهد شورای پول و اعتبار نیز به این مسئله توجه دارد. با کاهش نرخ سود، تقاضا بالا می‌رود و ما نمی‌توانیم به این تقاضاها پاسخ دهیم.


سخنگوی دولت درباره حذف پردرآمدها از لیست یارانه‌بگیران نیز تأکید کرد: درباره قانون هدفمندی‌یارانه‌ها در تبصره ماده 20 قانون بودجه 94 پیش‌بینی شد تا 48 هزار میلیارد تومان دولت می‌تواند از محل افزایش نرخ حامل‌های انرژی منبع درآمدی کسب کند و به این میزان، 6300 میلیارد تومان نیز اضافه کند. اجازه نیز داده شد تا 10 درصد این مبالغ نیز جابه‌جا شود. از میزان اعتبارات 48 هزار میلیارد تومان، 35 هزار میلیارد تومان محقق شده و دست دولت را گرفت.


نوبخت در همین باره ادامه داد: مبلغ 6300 میلیارد تومان دولت روی این مبلغ گذاشت که مجموع این مبالغ امسال به مردم برگردانده می‌شود البته این موضوع را هم عنوان کنم که برداشت از صندوق ذخیره ارزی نیز صورت گرفت. لذا تبلیغ شد تا در این باره افراد پردرآمدها حذف شوند و مجلس نیز این اقدام را تایید کرد.


وی ادامه داد: با توجه به وضعیت موجود، نرخ سوخت امکان افزایش بیشتری ندارد، پس باید در توزیع یارانه نقدی، اولویت‌بندی کنیم. مجلس مجوز داد تا سقف 39 هزار میلیارد تومان بین مردم توزیع شود و وزارت کار، تعاون و رفاه شروع به شناسایی اقشار پردرآمد کردند و حدود 2میلیون و 800 هزار نفر از لیست خارج شدند.


نوبخت تشریح کرد: سیاست دولت این نیست که یارانه نیازمندان و کم‌درآمدان را حذف کند. وزارت تعاون، تلاش دارد برخی از افرادی که یارانه‌شان قطع شده را شناسایی کرده و برگرداند. همچنین فعالیت برای شناسایی اقشار پردرآمد ادامه دارد.


همچنین درباره نرخ ارز گفت: این مسئله باید در دولت، تصمیم‌گیری شود. لذا مشخص نیست نتیجه این جلسه چه باشد.


وی ادامه داد: سفر روحانی به اروپا به تعویق افتاده است و هنوز مشخص نیست چه زمانی این سفر انجام می شود.


نوبخت نظر خود را درباره لایحه شفاف‌سازی هزینه‌های انتخاباتی نیز گفت: استنباط بنده این است که در مجلس فعلی، این موضوع طرح نشود. البته اگر نمایندگان وقت بگذارند، امکان تصویب این قانون در مجلس وجود دارد.


وی در خصوص اجلاس سران کشورهای گازی گفت: می‌توانیم از ظرفیتی که بین کشورهای تولیدکننده و صادرکننده گاز وجود دارد استفاده می‌کنیم تا به انسجام بازار کمک شود.


عدم حضور رئیس‌جمهوری در جلسات مجمع تشخیص، مشغله کاری است
نوبخت درباره عدم حضور رئیس جمهوری در جلسات مجمع تشخیص مصلحت افزود: دلیل این غیبت‌های آقای روحانی مشغله کاری است. ولی ارتباط دولت و مجمع تشخیص مصلحت نظام، محکم است و هر زمان فرصت برای آقای رئیس‌جمهوری پیش بیاید، در جلسات مجمع حضور خواهند یافت.


وی درباره صحبت‌های فرمانده کل سپاه درباره طرح‌های اقتصادی گفت: این طرح‌ها در ستاد راهبری اقتصاد مقاومتی مورد بررسی قرار می‌گیرد. همه طرح‌ها مورد بحث قرار می‌گیرد.


چه کسی می‌پذیرد سیب زمینی تولید و سپس امحا شود؟


نوبخت در پایان این هفته نشست مطبوعاتی خود در پاسخ به سؤال خبرنگاری که درباره امحای 1700 تن سیب زمینی که یکی از نمایندگان مجلس روز گذشته در صحن مطرح کرد، خاطرنشان کرد: این اقلام اصلا متعلق به دولت نیست. سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی از طریق بانک توسعه صادرات این تعهد را دارد اگر بازار صادراتی برای این محصولات یافته شد، ما درباره صادرات این محصول، کمک می‌کنیم. چه کسی می‌پذیرد سیب زمینی تولید و سپس امحا شود؟


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب