قدم مجلس برای «شفافیت» بیشتر/ شبکه تلویزیونی خانه ملت تأسیس میشود؟
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، شفافیت آرا، نظرات و تذکرهای نمایندگان مجلس شورای اسلامی همواره یکی از دغدغههای اصلی مردم و برخی از جریانهای سیاسی بوده است.
سال گذشته مجلس شورای اسلامی جلسات متعددی برگزار کرد تا طرح شفافیت آرای نمایندگان مجلس را بررسی کند. طرحی که نیمهکاره ماند و نتوانست آنچنان که باید و شاید اجرایی شود.
البته هماکنون برخی از نمایندگان جوان مجلس یازدهم بهدنبال ارائه طرحی جامع برای شفافیت آرای نمایندگان مجلس شورای اسلامی هستند.
یکی از راهکارهای دیگر شفافیت بهارستان پخش زنده جلسات و صحبتهای نمایندگان مجلس شورای اسلامی است. هماکنون رادیو به صورت زنده جلسات علنی مجلس را پخش میکند، اما برخی از نمایندگان این حد از شفافیت را کافی نمیدانند.
در همین زمینه «طرح پخش مذاکرات مجلس از تلویزیون» توسط حسینعلی حاجیدلیگانی طراحی و تدوین شده و توسط هیئت رئیسه مجلس اعلام وصول شد.
متن این طرح به شرح زیر است:
ماده ۱: صداوسیمای جمهوری اسلامی موظف است حداکثر تا ۳ ماه پس از تصویب این قانون با تأسیس شبکه تلویزیونی خانه ملت، مذاکرات علنی مجلس را به صورت مستقیم پخش کند.
تبصره: پخش هر جلسه علنی مجلس باید ظرف ۲۴ ساعت یک بار تکرار شود.
ماده ۲: شبکه تلویزیونی خانه ملت موظف است جلسات رسمی کمیسیونها و هیئت رئیسه مجلس را حداقل یک بار و حداکثر ظرف مدت ۳ روز از زمان برگزاری جلسه پخش کند.
ماده ۳: شبکه تلویزیونی خانه ملت موظف است حداکثر تا ۲۴ ساعت پس از اعلام وصول با افراد ذیل به مدت اعلام شده، مصاحبه به صورت زنده در استودیو با زنده صوتی و یا صوتی تصویری از راه دور برگزار کند.
الف: امضاکننده اول طرحهای قانونی و تحقیق و تفحص به مدت ۱۵ دقیقه
ب: امضاکننده اول سؤال از وزرا به مدت ۵ دقیقه
ج: امضاکننده اول و دوم و سوم سوال از رئیسجمهور هر یک ۱۵ دقیقه
د: امضاکننده اول تذکر به رئیسجمهور و وزرا به مدت سه دقیقه
ه: امضاکننده اول و دوم استیضاح وزرا هریک ۱۵ دقیقه
و: امضاکننده اول و دوم اعمال ماده ۲۳۴ آییننامه داخلی مجلس هر یک به مدت ۱۵ دقیقه
ز: اعضای هیات رئیسه و روسای کمیسیونها هر دو ماه یک بار برای تشریح وظایف مربوطه به مدت ۱۵ دقیقه
ح: رؤسای فراکسیونهای مصوب هر ۳ ماه یک بار برای تشریح فعالیتهای فراکسیون به مدت ۱۰ دقیقه
ط: هریک از نمایندگان با تقاضای ایشان جهت تشریح فعالیتهای نمایندگی هر ۴ ماه یک بار به مدت ۱۰ دقیقه
تبصره: هر یک از نمایندگان موضوع بندهای این ماده میتوانند یک نماینده جایگزین را به جای خود برای مصاحبه معرفی کند.
ماده ۴: هزینههای تأسیس و اداره شبکه موضوع این قانون از محل در آمد تبلیغات در آن شبکه تأمین میشود.
دلیل اصلی حاجیدلیگانی برای این طرح شفافیت بیشتر است. او در مقدمه طرح خود نوشته است:
«تنظیمکنندگان قانون اساسی در اقدامی مترقی، لزوم علنی بودن جلسات مجلس و پخش مستقیم آن از مهمترین و فراگیرترین رسانه آن زمان یعنی رادیو را در اصل شصت و نهم قانون اساسی گنجاندند. با گذشت زمان و جایگزین شدن تلویزیون به عنوان فراگیرترین رسانه، با وجود پخش هزاران ساعت برنامه کم اثر در سیمای جمهوری اسلامی ، مردم از دیدن و نظارت بر آنچه در راس نهادهای کشور و خانه ملت میگذرد محروم هستند. به منظور رفع این نقیصه و در جهت شفاف سازی ، این طرح جهت مراحل قانونی تقدیم میگردد.».
در ماده ۱ این طرح آمده است: صدا و سیما موظف است حداکثر تا ۳ ماه پس از تصویب این قانون با تأسیس شبکه تلویزیونی خانه ملت مذاکرات علنی را به صورت مستقیم پخش کند.
انتهای پیام/۴۰۸۲/پ